Τελικά 2 ΜΚΟ ανέλαβαν την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας από Κύπρο σε Γάζα :Open Arms και World Central Kitchen! Άφαντος ο ΟΗΕ! ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ!

Τελικά 2 μεγάλες ΜΚΟ ανέλαβαν την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας από Κύπρο σε Γάζα :Open Arms και World Central Kitchen! Η ιδιωτικοποίηση της διεθνούς πολιτικής. Άφαντος ο ΟΗΕ! Το τέλος των Διεθνών Οργανισμών! Του καταμαρτυρούν ότι δεν στάθηκε αμερόληπτος;

Δυο μεγάλες ΜΚΟ ανθρωπιστικού χαρακτήρα με πλούσια διεθνή δράση στο ενεργητικό τους ανέλαβαν να υλοποιήσουν το project ανθρωπιστικής βοήθειας Αμάλθεια από Κύπρο σε Γάζα..Είναι οι :Open Arms ( πρωτοστατεί σε θαλάσσια διάσωση μεταναστών που επιχειρούν να βρουν πρόσβαση στην Ευρώπη) , World Central Kitchen. Την Τρίτη, πλοίο που μετέφερε περίπου 200 τόνους επισιτιστικής βοήθειας στη Γάζα αναχώρησε από την Κύπρο μέσω νέας θαλάσσιας διαδρομής που δεν έχει ακόμη δοκιμαστεί. Οι υπηρεσίες αρωγής λένε ότι οι κάτοικοι της Γάζας κινδυνεύουν να πεθάνουν από την πείνα μετά από πέντε μήνες πολέμου και ήδη καταμετρώνται τα πρώτα θύματα.

Η Κύπρος, η χώρα γεωγραφικά που βρίσκεται πιο κοντά στη Μέση Ανατολή μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει ζητήσει εδώ και μήνες να γίνει αποδεκτό το σχέδιό της για τη δημιουργία ενός άμεσου θαλάσσιου διαδρόμου προς την ακτή της Γάζας, υπό το φως των σοβαρών εμποδίων που παρεμποδίζουν την άφιξη βοήθειας από ξηράς. «Ο πρωταρχικός στόχος είναι να προσπαθήσουμε να παρέχουμε την απαραίτητη βοήθεια σε ανθρώπους που ζουν σε αυτή τη φρικτή κατάσταση», είπε ο Υπουργός Κωνσταντίνος Κόμπος σε μια μικρή ομάδα δημοσιογράφων.

Και συνέχισε: “Αυτό δεν μπορεί να γίνει μόνο του. Χρειαζόμαστε μια συμμαχία συμμετεχόντων, και αυτό συνέβη τις τελευταίες δύο ή τρεις εβδομάδες με πολύ γρήγορο ρυθμό.” Πρόσθεσε ότι επιπρόσθετα βήματα σχετικά με τον συντονισμό της θαλάσσιας βοήθειας έχουν προγραμματιστεί να συζητηθούν σε τηλεφωνική επικοινωνία την Τετάρτη με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν, τον Βρετανό ομόλογό του Ντέιβιντ Κάμερον, τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΑΕ Σεΐχη Αμπντουλάχ μπιν Ζάιεντ και έναν εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής . Η επισιτιστική βοήθεια, που χρηματοδοτήθηκε κυρίως από τα ΗΑΕ και συγκεντρώθηκε από τη φιλανθρωπική οργάνωση World Central Kitchen, διέσχισε σιγά σιγά τη Μεσόγειο την Τετάρτη, με μια φορτηγίδα που ρυμουλκείται από το Open Arms, ένα πλοίο διάσωσης που ανήκει στην ισπανική φιλανθρωπική οργάνωση Proactiva Open Arms.

Δεν είναι ακόμη σαφές πότε θα φτάσει η βοήθεια στη Γάζα. Το World Central Kitchen, το οποίο βρίσκεται επί του πεδίου εδώ και μήνες, έχει εργάτες που αγωνίζονται να χτίσουν μια στιβαρή προβλήτα από μπάζα και χώμα στην ακτή της Γάζας για να επιτρέψει στο πλοίο να πλησιάσει. «Είμαστε βέβαιοι ότι όταν η βοήθεια φτάσει στη Γάζα, θα υπάρχει τρόπος να την ξεφορτώσετε και να τη μεταφέρουμε στους πεινασμένους της Γάζας που χρειάζονται αυτή την επισιτιστική βοήθεια», δήλωσε η Linda Roth, επικεφαλής επικοινωνίας στο World Central Kitchen. Η Ρουθ μίλησε από μια αποθήκη στα περίχωρα της Λάρνακας, στην Κύπρο, όπου οι ανθρωπιστές συσκεύαζαν κονσέρβες.

Εξήγησε ότι στόχος ήταν να δημιουργηθεί ένας «θαλάσσιος διάδρομος», ενώ ο Κόμπος, που μίλησε στη Λευκωσία, είπε ότι η επόμενη αποστολή θα είναι μεγαλύτερη, προσθέτοντας: «Θα είναι ένα μεγάλο πλοίο με μεγαλύτερη χωρητικότητα». Η Κύπρος λέει ότι οι αποστολές που προορίζονται για τη Γάζα μπορούν να υποβληθούν σε επιθεώρηση ασφαλείας στο νησί από ομάδες συμπεριλαμβανομένων Ισραηλινών, εξαλείφοντας την ανάγκη ελέγχου στα σημεία εκφόρτωσης για την εξάλειψη πιθανών εμποδίων στην παράδοση της βοήθειας.

Η World Central Kitchen απέστειλε την πρώτη μας θαλάσσια αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα. Μετά από εβδομάδες προετοιμασίας, η ομάδα μας στην Κύπρο φόρτωσε σχεδόν 200 τόνους τροφίμων στο σκάφος Open Arms που θα παραδώσει την απελπιστικά αναγκαία βοήθεια στη Γάζα. Μόλις φτάσουμε εκεί, θα διανείμουμε το φαγητό σε κοινότητες που βρίσκονται στα πρόθυρα της πείνας. Το WCK έχει παράσχει περισσότερα από 35 εκατομμύρια γεύματα σε εκτοπισμένους Παλαιστίνιους από τότε που σερβίρουμε τα πρώτα μας πιάτα φαγητού στην περιοχή.

Εργαζόμαστε με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Κύπρο και τη διεθνή κοινότητα για να ανοίξουμε αυτόν τον διάδρομο θαλάσσιας βοήθειας, ώστε όσο το δυνατόν περισσότερα γεύματα να φτάσουν στους Παλαιστίνιους που έχουν ανάγκη. Μαζί με τους εταίρους μας στη Γάζα, κατασκευάζουμε μια προβλήτα που θα χρησιμοποιήσουμε για να εκφορτώσουμε τη βοήθεια πριν τη φορτώσουμε σε φορτηγά που θα παραδώσουν τα τρόφιμα. Η ομάδα μας έχει άλλους 500 τόνους βοήθειας στην Κύπρο έτοιμη να φορτωθεί σε μελλοντικά σκάφη. Η WCK και η Open Arms δημιούργησαν επιχειρήσεις στη Λάρνακα, μια πόλη-λιμάνι στη νότια Κύπρο. Εκεί, η Ομάδα Προμηθειών και Επιμελητείας μας προμηθεύεται, συσκευάζει και φορτώνει παλέτες με ρύζι, αλεύρι, όσπρια, κονσέρβες λαχανικών και κονσερβοποιημένες πρωτεΐνες που είναι καθ’ οδόν προς τις κατεστραμμένες από τον πόλεμο παλαιστινιακές κοινότητες. «Αυτό είναι το επόμενο βήμα για την παροχή επισιτιστικής βοήθειας στη Γάζα», είπε ο Τζον, επικεφαλής της απάντησης του WCK στη Μέση Ανατολή που βρισκόταν στην Κύπρο. «Οι άνθρωποι στη βόρεια Γάζα υποφέρουν και χρειάζονται πραγματικά αυτό το φαγητό».

χερσαίες νηοπομπές και συμμετείχαν σε αεροπορικές ρίψεις. Θα παρέχουμε τροφή για τις καθημερινές αεροπορικές πτήσεις που προγραμματίζουν οι Ιορδανοί για κάθε μέρα κατά τη διάρκεια αυτού του ιερού μήνα του Ραμαζανιού. Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε πολλά περισσότερα. Έχουμε ένα σκάφος γεμάτο με σχεδόν 200 τόνους τρόφιμα και μια ομάδα στην Κύπρο έτοιμη να κάνει την πρώτη θαλάσσια παράδοση βοήθειας στη Γάζα. Έχουμε άλλους 500 τόνους τροφίμων στην Κύπρο και περισσότερα πλοία να αποπλεύσουμε. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε έναν θαλάσσιο διάδρομο με πλοία και φορτηγίδες εφοδιασμένες με εκατομμύρια γεύματα που κατευθύνονται συνεχώς προς τη Γάζα. Το WCK συνεργάζεται στενά με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Ιορδανία για να καταστήσει δυνατή τη θαλάσσια επιλογή—είναι ζωτικής σημασίας να αποτραπεί η καταστροφή της πείνας που εκτυλίσσεται στη Γάζα. Εκτιμούμε επίσης τη βοήθεια της κυβέρνησης της Κύπρου.

Κοινή ανθρωπιστική πρωτοβουλία των Open Arms και World Central Kitchen για άνοιγμα θαλάσσιου ανθρωπιστικού διαδρόμου προς τη Λωρίδα της Γάζας από την Κύπρο

Το σκάφος Open Arms, σε συνεργασία με την World Central Kitchen—μια οργάνωση που ιδρύθηκε από τον ( Ισπανό μετανάστη στην Αμερική) Chef José Andrés, βρίσκεται στην Κύπρο από την περασμένη Παρασκευή, εξοπλισμένο με τόνους τροφίμων και νερού. Η αποστολή μας είναι να δημιουργήσουμε έναν θαλάσσιο ανθρωπιστικό διάδρομο προς τη Γάζα, εισάγοντας μια νέα διαδρομή που διευκολύνει τη συνεχή παράδοση βασικών προμηθειών στη Λωρίδα. Αυτή η εξαιρετικά περίπλοκη επιχείρηση έχει σχεδιαστεί για να ανακουφίσει τη σοβαρή ανθρωπιστική κρίση που αντιμετωπίζει ο παλαιστινιακός άμαχος πληθυσμός, πολλοί από τους οποίους εξακολουθούν να είναι χωρίς πρόσβαση σε τροφή ή νερό σε διάφορες περιοχές.

Πάνω από 30.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω βομβαρδισμών και εκατοντάδες χιλιάδες κινδυνεύουν να υποκύψουν στην πείνα, συνέπεια της βάναυσης παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που αντιμετωπίζει ο άμαχος πληθυσμός της Γάζας. Η κατάσταση έχει φτάσει σε κρίσιμη καμπή, με περισσότερους από 1,7 εκατομμύρια ανθρώπους να εκτοπίζονται και δεκάδες χιλιάδες να τραυματίζονται σε μια περιοχή που έχει καταστραφεί από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς για περισσότερους από τέσσερις μήνες. Τις τελευταίες εβδομάδες, ο κίνδυνος του λιμού έχει κλιμακωθεί στη Γάζα. Εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά αντιμετωπίζουν τώρα το φάσμα του σοβαρού υποσιτισμού, με μερικά να κινδυνεύουν άμεσα να χάσουν τη ζωή τους. Ο επείγων χαρακτήρας της κατάστασης απαιτεί άμεση προσοχή και ανθρωπιστική παρέμβαση. Στο Open Arms, αρνούμαστε να μείνουμε αδρανείς μπροστά στις απάνθρωπες συνθήκες που βιώνει ο παλαιστινιακός άμαχος πληθυσμός. Ως απάντηση, συνεργαστήκαμε με την World Central Kitchen για να αμφισβητήσουμε τον θαλάσσιο αποκλεισμό της Γάζας και να δημιουργήσουμε μια ζωτικής σημασίας οδό εισόδου για τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, ανακουφίζοντας τις τρομερές ανάγκες εκατομμυρίων που επλήγησαν από τις ισραηλινές επιθέσεις. Αν και αυτή η αποστολή είναι εξαιρετικά περίπλοκη, είναι αναμφισβήτητα απαραίτητη. Το σκάφος μας, το Open Arms, είναι εξοπλισμένο με τόνους τροφίμων και νερού και το αφοσιωμένο πλήρωμά μας είναι έτοιμο να βοηθήσει τους πιο ευάλωτους.

Το πλοίο είναι συνήθως σκάφος έρευνας και διάσωσης που χρησιμοποιείται από τη ΜΚΟ Open Arms. Για τη μεταφορά των παλετών από τη φορτηγίδα και το πλοίο στην ξηρά, θα κατασκευαστεί μια προσωρινή προβλήτα σε μια άγνωστη τοποθεσία στη Γάζα, αν και οι ακριβείς λεπτομέρειες της προσπάθειας δεν είναι σαφείς.

Ο ιδρυτής του WCK, Jose Andres, δήλωσε ότι η προβλήτα θα κατασκευαστεί με υλικά και υποδομές στη Γάζα με τη βοήθεια φορτηγίδων και αμφίβιων οχημάτων. Είπε στο X ότι η προβλήτα θα κατασκευαστεί «Με το @openarms_fund να χρησιμεύει ως υλικοτεχνική υποστήριξη και εντολή στο νερό…μεταφέροντας την αρχική φορτηγίδα κοντά στην παραλία… καθώς και ένα μεγάλο φορτηγό σκάφος για επαναφόρτωση». Το πλοίο θα ρυμουλκήσει μια μεγάλη φορτηγίδα γεμάτη με παλέτες επισιτιστικής βοήθειας, όπως ρύζι, αλεύρι, φασόλια, φακές και κονσέρβες κρέατος. Η WCK λέει ότι έχει σερβίρει περισσότερα από 35 εκατομμύρια γεύματα στη Γάζα από τον Οκτώβριο και συνεργάζεται με σχεδόν 400 τοπικά προσλαμβανόμενο προσωπικό.

Πάνω από 30.000 ζωές χάθηκαν από τους βομβαρδισμούς και εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι αντιμετωπίζουν την απειλή της πείνας λόγω των σοβαρών παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που υπέστη ο άμαχος πληθυσμός. Η Open Arms, σε κοινή αποστολή με την World Central Kitchen του σεφ José Andrés, εργάζεται από την Κύπρο για να ανοίξει έναν θαλάσσιο δρόμο τροφίμων και βασικών αγαθών στον παλαιστινιακό πληθυσμό. Η υποστήριξή σας είναι ζωτικής σημασίας για να σωθούν ζωές!

dimpenews.com