Ο Μακρόν μετά τη νίκη της Λεπέν διαλύει τη Βουλή κι ανακοινώνει εκλογές για 30 Ιούνη. Διαλύεται η ΕΕ … ! Νύχτα Αγίου Βαρθολομαίου και Αποκάλυψης μαζί για Μακρόν η Λεπέν πήρε διπλασιο ποσοστό. ΤΑΠΕΙΝΩΤΙΚΗ ΗΤΤΑ ..Στη Γαλλία ΚΑΙΝΕ ΣΗΜΑΙΕΣ ΤΗΣ ΕΕ.. ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ..

Στη Γαλλία ο Μακρόν διαλύει την Εθνοσυνέλευση μετά τη νίκη του RN της Λεπέν στις ευρωεκλογές.

Ο Εμμανουέλ Μακρόν ανακοινώνει τη διάλυση της Εθνοσυνέλευσης μετά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών ο Μακρόν ζήτησε τη διάλυση του γαλλικού κοινοβουλίου και τη διεξαγωγή εκλογών στις 30 Ιουνίου με επαναληπτικές στις 7 Ιουλίου. Δεν διαλύεται απόψε η Γαλλική Βουλή διαλύεται η ΕΕ …

Νύχτα Αγίου Βαρθολομαίου και Αποκάλυψης μαζί για Μακρόν αφού η Marine Le Pen πήρε διπλάσιο ποσοστό. Ταπεινωτική ήττα.. 32,4 έναντι 15,2.

To RN είναι ένα κόμμα με αντιευρωενωσιακό προσανατολισμό. Η επόμενη μέρα για ΕΕ φθάνει.. Εάν το RN βγει στην κορυφή στις βουλευτικές εκλογές,το κόμμα της Μαρίν Λεπέν θα μπορούσε να διορίσει πρωθυπουργό με τον Εμανουέλ Μακρόν στο θώκο ενός ψαλιδισμένου προέδρου. Αυτός δεν θα είναι άλλος από τον Jordan Bardella τον 28χρονο πρόεδρο του RN που επίσημα πήρε το χρίσμα να είναι ο υποψήφιος για πρωθυπουργός στις επικείμενες εκλογές..

Μετά το νέο θρίαμβο του κόμματος της κι έχοντας εξασφαλίσει για τον μικρό την Πρωθυπουργία η Λεπέν θα περιμένει στη στροφή το Μακρόν να κάνει μια παρόμοια ανακόινωση και να παραιτείται από πρόεδρος να προκηρύσσει προεδρικές κι εκεί ως ώριμο φρούτο να πέσει. Η Λεπέν κρατάει γι εαυτό της την προεδρία .. ράβει ήδη ταγεράκι που δεν είναι στα χρώματα της ΕΕ

Επίσης ο γαλλικός λαός καταψήφισε τον πόλεμο κατά της Ρωσίας που έχει στα σκαριά ο Μακρόν

Διαδηλωτές μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ξεχύθηκαν στους δρόμους της Γαλλίας κι έκαιγαν σημαίες της ΕΕ.. ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ..Στην Place de la République, πυρπόλησαν το σύμβολο του πολέμου και της υποταγής των Ευρωπαϊκών λαών το μπαιράκι του μίσους και του πυρηνικού ολέθρου .

Ξεκάθαρη αντιπολεμική θέση του Ζορντάν Μπαρντελά για ρωσικό:

”Συμφωνούν οι Γάλλοι με την υπόθεση του Εμανουέλ Μακρόν για αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία;

Είμαι αντίθετος και υπερασπίζομαι την ειρήνη και τη λογική σε διπλωματικά θέματα.”

Η χθεσινή νύχτα επιφέρει πολλές αλλαγές ανακατατάξεις σε εσωτερικό ΕΕ και γενικότερα στο καυτό διεθνές σκηνικό

dimpenews.com