Παραιτείται ο Πρωθυπουργός του Βελγίου ηττήθηκε το φιλελεύθερο κόμμα του από το εθνικιστικό φλαμανδικό αποσχιστικό N-VA! Διαλύεται απόψε εκτός από την ΕΕ και το Βέλγιο!

Παραιτείται ο Πρωθυπουργός του Βελγίου ηττήθηκε το φιλελεύθερο κόμμα του από το εθνικιστικό φλαμανδικό αποσχιστικό N-VA!Διαλύεται απόψε εκτός από την ΕΕ και το Βέλγιο! Οι Βρυξέλλες τριγμοί στο οικοδόμημα …

Παραιτείται κι ο φιλελεύθερος Πρωθυπουργός του Βελγίου ο Alexander De Croo μετά την ήττα του από ακροδεξιά: «Από αύριο θα παραιτηθώ από τη θέση μου ως πρωθυπουργός» δήλωσε..
Ο Πρωθυπουργός από το Open VLD αναγνώρισε την ήττα του. Ενώ ο πρόεδρος του κόμματος ανακοίνωσε την παραίτησή του.
Σε ομιλία του το απόγευμα της Κυριακής, ο πρωθυπουργός Αλεξάντερ Ντε Κρό (Open VLD) συνεχάρη “τους νικητές αυτών των εκλογών, το N-VA, τον Vlaams Belang και τον Vooruit ( ένα εθνικιστικό και 1 ακροδεξιό συν ένα σοσιαλδημοκρατικό κόμμα)”. “Και οι φίλοι μας από το MR στο γαλλόφωνο Βέλγιο. Για εμάς, είναι μια ιδιαίτερα δύσκολη βραδιά, χάσαμε. Από αύριο θα παραιτηθώ από τη θέση μου ως πρωθυπουργός. Αλλά οι φιλελεύθεροι είναι ισχυροί, θα επιστρέψουμε. “
Εκλογές 2024: ο μεγάλος νικητής της N-VA των εκλογών στη Φλάνδρα..Η Νέα Φλαμανδική Συμμαχία είναι φλαμανδικό πολιτικό κόμμα. Είναι ένα συντηρητικό και φιλελεύθερο κίνημα που προάγει τον πολιτικό εθνικισμό. Αποτελεί τμήμα του φλαμανδικού κινήματος και επιθυμεί την ειρηνική απόσχιση της Φλάνδρας από το Βέλγιο..
Μετά από αυτά τα κακά αποτελέσματα, ο Tom Ongena, πρόεδρος του Open VLD, ανέλαβε επίσης την ευθύνη. Ανακοίνωσε ότι πρόκειται να παραδώσει την προεδρία. Μια μαύρη Κυριακή για τους Φλαμανδούς φιλελεύθερους. Την 6η θέση κατέλαβε το κόμμα του απερχόμενου πρωθυπουργού στις τριπλές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν χθες στη χώρα σε ομοσπονδιακό, περιφερειακό και ευρωπαϊκό επίπεδο..

dimpenews.com