Αμβούργο: 1η τρομοκρατική επίθεση στο EURΟ2024.Επίθεση με τσεκούρι κατά πλήθους κι εξουδετέρωση από αστυνομία. ΒΙΝΤΕΟ

”Στο Αμβούργο, η αστυνομία πυροβόλησε και εξουδετέρωσε αυτήν την Κυριακή έναν άνδρα οπλισμένο με ένα τσεκούρι και μια βόμβα μολότοφ κοντά σε ένα EURΟ2024 «FanZone», σε έναν από τους κύριους τουριστικούς δρόμους της πόλης, τον Reeperbahn.. .
Άγνωστα παραμένουν τα κίνητρα και η εθνικότητα του ατόμου, που τραυματίστηκε σοβαρά προσπαθώντας να ανάψει τη μολότοφ του.”.. μεταδίδει ο μετρ της Διεθνούς Αντιτρομοκρατικής Βέλγος ειδήμονας νο 1 των Βρυξελλών στην ατζέντα αυτή Claude Moniquet.

Aπειλούσε με το τσεκούρι αστυνομικούς και πολίτες στο περιθώριο πορείας οπαδών του ποδοσφαίρου στην περιοχή St Pauli του κέντρου. Το επεισόδιο έγινε λίγες ώρες πριν τον πρώτο αγώνα ποδοσφαίρου Euro Πολωνίας-Πορτογαλίας που θα διεξαχθεί στην πόλη . Σύμφωνα με μεταγενέστερες πληροφορίες ο τρομοκράτης ήταν 39χρονος Γερμανικής υπηκοότητας.

Ήταν περίπου 12:30 μ.μ. όταν τα γεγονότα συνέβησαν στην πολυσύχναστη λεωφόρο Reeperbahn, στην κεντρική συνοικία του Sankt-Pauli. Ο δράστης πήγε προς την αστυνομία με τα δύο όπλα του, τα οποία αρνήθηκε να αφήσει, αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Bild. Η αστυνομία προσπάθησε αρχικά να τον ελέγξει χρησιμοποιώντας δακρυγόνα, πριν χρησιμοποιήσει τα πυροβόλα όπλα σε πολλές περιπτώσεις. Σε ένα ερασιτεχνικό βίντεο που αναρτήθηκε στα κοινωνικά δίκτυα, είναι πιθανό να ακούσετε τους πυροβολισμούς. Ο ύποπτος, τραυματισμένος στα πόδια, κατέρρευσε πριν παραληφθεί από τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Σκηνικό το οποίο διαδραματίστηκε περίπου ένα χιλιόμετρο από την περιοχή όπου βρίσκεται ο μεγάλος αριθμός οπαδών που περίμεναν την έναρξη του αγώνα στις 3 μ.μ.

Aρχίσανε με το καλημέρα τα όργανα.. και είναι μπροστά και οι Ολυμπιακοί στο Παρίσι..

dimpenews.com

Leave a comment