Τέλος τα playboys και golden boys της Εκκλησίας. Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για καθαίρεση πρωταίτιων της Ι Μ Αββακούμ!TΟ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ! Συνελήφθη ο Πρωταίτιος! ΒΙΝΤΕΟ

Τέλος τα playboys και golden boys της Εκκλησίας. Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για καθαίρεση πρωταίτιων στο σκάνδαλο Αββακούμ! Η Ανακριτική Επιτροπή εξέδωσε το κατηγορητήριο! ”Το Τέλος του Παιχνιδιού” που είπε κι ο Μπέκετ… Άλλοι ”παιδιά θαύματα”.. το φαινόμενο Νεκτάριος και ΣΙΑ.

Η Ανακριτική Επιτροπή ολοκλήρωσε σήμερα τη διαδικασία εξέτασης των καταγγελιών εναντίον μοναχών της Μονής Οσίου Αββακούμ και με γοργούς ρυθμούς κατέγραψε το πορίσμα της και το εις βάρος τους κατηγορητηρίο.

Το κατηγορητήριο που συνέταξε η επιτροπή περιλαμβάνει κατηγορίες όπως, εμπαιγμό μυστηρίων, εξαπάτηση πιστών και εκμετάλλευση ανθρώπινου πόνου ενώ, για έναν από τους μοναχούς αναμένεται να εξεταστεί και η κατηγορία της ψευδορκίας.

Να σημειωθεί ότι οι κατηγορίες αφορούν και περί ηθικών παρεκτροπών, ψευδών θαυμάτων, καθώς και για οικονομική διαχείριση του μοναστηριού.

Τη σκυτάλη θα παραλάβει το Συνοδικό Δικαστήριο, το οποίο θα συνεδριάσει με σκοπό να επιβάλει ποινή στους μοναχούς, τους οποίους, υπό κανονικές συνθήκες, θα ακούσει. Όπως πληροφορείται το philenews, παρόντες στην όλη διαδικασία θα είναι και οι δικηγόροι των υπό κατηγορία μοναχών.

Αν ληφθεί υπόψιν το γεγονός ότι με κάθε ευκαιρία οι νομικοί σύμβουλοι των μοναχών ήγειραν ζητήματα διαδικασίας, δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν την ίδια τακτική και ενώπιον του Συνοδικού Δικαστηρίου.

Υπενθυμίζεται, ότι οι δικηγόροι τους είχαν υποδείξει, πως αν οι πελάτες τους κληθούν σε απολογία, τότε πρέπει να τους δοθεί χρόνος περίπου τριών μηνών προκειμένου να μελετήσουν το κατηγορητήριο και να απαντήσουν επί του συνόλου του κατηγορητηρίου, κάτι το οποίο προφανώς δεν θα γίνει αποδεχτό, δεδομένου πως ήδη θεωρείται ότι η όλη υπόθεση παρατράβηξε και δόθηκε κάθε ευκαιρία στους μοναχούς να αναπτύξουν τις θέσεις και τα επιχειρήματά τους. Το Συνοδικό Δικαστήριο εκτιμάται ότι θα συνεδριάσει 2-3 φορές.

Με βάση όλα τα πιο πάνω δεδομένα, η αντίστροφη μέτρηση για την καθαίρεση τουλάχιστον του ηγουμένου Νεκταρίου και του μοναχού Πορφυρίου, έχει ήδη αρχίσει. Οι κατηγορίες περί ηθικών παρεκτροπών, ψευδών θαυμάτων (σσ ο Άγιος Αββακούμ είναι Γίγαντας άγιος και όντως έκανε πολλά θαύματα αυτό όμως ξίταρε τη φιλαργυρία και την απληστία των διαχειριστών του και έστηναν και FAKE όπως αυτά που έπιασε η κάμερα) και της εν γένει οικονομικής διαχείρισης του μοναστηριού που αντιμετωπίζουν, είναι τέτοιες που θεωρείται πως ούτε με θαύμα γλυτώνουν την καθαίρεση.

Ειδικά όσον αφορά τα θέματα της οικονομικής διαχείρισης του μοναστηριού, εξετάζονται και καταγγελίες ως προς το πού κατέληγαν κάποιες εισφορές, κάτι το οποίο είναι άσχετο με τις €807.000 που βρέθηκαν σε χρηματοκιβώτιο στο μοναστήρι.

Η πτυχή που απασχολεί όχι μόνο την Εκκλησία αλλά και την Αστυνομία, αφορά, όπως πληροφορείται το philenews και την ετοιμασία και πώληση διαφόρων προϊόντων για είσπραξη χρημάτων με σκοπό την κτηριακή επέκταση της Μονής. Βεβαίως, οι καταγγελίες εξετάζονται χωρίς αυτό να σημαίνει πως μέχρι στιγμής έχει αποδειχθεί οτιδήποτε.

Πάντως, με δεδομένο ότι τα τυχόν ποινικά αδικήματα θα εξεταστούν από την Αστυνομία, η Εκκλησία δίνει ιδιαίτερο βάρος στα ηθικά αδικήματα τα οποία στερούν τους μοναχούς (νοουμένου ότι αποδειχθούν) από την ιεροσύνη. Σημειώνεται, πως με δεδομένο ότι το οπτικοασκουστικό υλικό κρίθηκε αυθεντικό (ανεξαρτήτως αν αυτό εξασφαλίστηκε παράνομα) οι υπό κατηγορία μοναχοί κρίνεται ότι δεν έχουν σωτηρία.

Εξάλλου, επίσης πολύ επιβαρυντικό στοιχείο, αν τελικά γίνουν αποδεχτές οι σχετικές κατηγορίες, είναι τα ψευδοθαύματα που φέρονται να γίνονταν στο μοναστήρι και τα οποία, αν αποδειχθούν, πλήττουν τη συνολική εικόνα της Εκκλησίας στα μάτια των πιστών.

Ήδη έχει κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο και σχετικό οπτικοακουστικό υλικό..(philenews/sigma)

ΤΩΡΑ: Συνελήφθη ο ψευδο-Νεκτάριος της Αββακούμ!! Οδηγείται σε δίκη!!

dimpenews.com

Leave a comment