Κύπριος πολιτικός αναλυτής: να μην υποτιμηθούν οι δηλώσεις Νασράλα!!

Κύπριος πολιτικός αναλυτής: να μην υποτιμηθούν οι δηλώσεις Νασράλα!!

Είναι πιθανή η πραγμάτωση αυτών των απειλών;

Ο πολιτικός αναλυτής Πάμπος Χρυσοστόμου απαντά πως «Δε θα πρέπει να υποτιμηθούν οι συγκεκριμένες δηλώσεις» για δύο βασικούς λόγους.

Αρχικά, η Κύπρος στέκεται ευάλωτη μπροστά στον στρατιωτικό οπλισμό της Χεζμπολάχ, στον οποίο συγκαταλέγονται πύραυλοι βεληνεκούς ικανού να καλύψουν την απόσταση, με την μεγαλόνησο να βρίσκεται μια ανάσα μακριά από τον Λίβανο.

Συμπερασματικά, η Κυπριακή Δημοκρατία καλείται να εξασφαλίσει την εθνική της ασφάλεια με την μη εμπλοκή της σε τυχόν συρράξεις ακόμη και έμμεσα να αποτελεί μονόδρομο.

Όμως η Κύπρος δεν βρίσκεται μόνη της στο κάδρο των αποφάσεων.

Όπως είναι γνωστό οι βρετανικές βάσεις αν και βρίσκονται  σε κυπριακό έδαφος υπάγονται στην πλήρη κυριαρχία της Βρετανίας, γεγονός που δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο το έργο της Κυπριακής Δημοκρατίας καθώς δεν είναι σε θέση να απαγορεύσει οποιαδήποτε απόφαση.

Συνεπώς η Κύπρος οφείλει και δικαιούται να εκφράσει με κάθε ορθό διπλωματικό μέσο την αντίρρηση της για την χρήση των βάσεων και αεροδρομίων που βρίσκονται σε έδαφος της, εάν θέλει να εξασφαλίσει την εθνική της ασφάλεια.

Τέλος, ο πολιτικός αναλυτής προβλέπει αρνητική επιρροή τόσο για τον τουρισμό όσο και για τις υπηρεσίες και επενδύσεις, βαριές βιομηχανίες της μεγαλονήσου, ακόμη και αν οι απειλές δεν πραγματοποιηθούν.omegalive

dimpenews.com

Leave a comment