ΑΓΝΟΟΥΝΤΑΙ 21.000 παιδιά στη Γάζα!

«Έχουν βρεθεί αρκετοί ομαδικοί τάφοι και ένας άγνωστος αριθμός από τα πτώματα που βρέθηκαν στους ομαδικούς τάφους ανήκουν σε παιδιά».

Η συνεχιζόμενη ισραηλινή γενοκτονία στη Γάζα είχε ως αποτέλεσμα περίπου 21.000 παιδιά να αγνοούνται, με πολλά από τα οποία εκφράζεται φόβος ότι θα είναι παγιδευμένα κάτω από τα ερείπια, κρατούνται ή χωρίστηκαν από τις οικογένειές τους, σύμφωνα με έκθεση της Save the Children που δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα.

Η Alexandra Saieh, επικεφαλής της ανθρωπιστικής πολιτικής και υπεράσπισης, ενημέρωσε το Reuters ότι περίπου 17.000 παιδιά στη Γάζα εκτιμάται ότι είναι ασυνόδευτα και χωρισμένα, ενώ άλλα 4.000 πιθανώς αγνοούνται κάτω από τα ερείπια.

Η Saieh ανέφερε ότι άγνωστος αριθμός παιδιών έχουν τεθεί υπό κράτηση από τις ισραηλινές δυνάμεις, έχουν μεταφερθεί βίαια έξω από τη Γάζα ή έχουν ταφεί σε ασήμαντους τάφους.

Τόνισε επίσης τη δυσκολία αναγνώρισης των παιδιών που έχουν σκοτωθεί, ιδιαίτερα εκείνων που βρίσκονται σε ομαδικούς τάφους, επειδή τα σώματά τους έχουν υποστεί αγνώριστες ζημιές.

dimpenews.com

Leave a comment