Λιμάνι Λάρνακας…Κυπριακό ή Ισραηλινό; Και έργα και ημέρες του Ισραηλινού μεγιστάνα Yakir Gabay στην Κύπρο! ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ.

Το almayadeen μεγάλο λιβανέζικο μέσο που ελέγχεται από τη Χεζμπολά προχωράει σε αποκαλύψεις για την τεράστια διείσδυση και διαπλοκή του ισραηλινού παράγοντα στην Κύπρο:

Για την Κύπρο που βυθίζεται υπό τον έλεγχο του Ισραήλ

Οι ισραηλινές τράπεζες κυριαρχούν πλέον στον τραπεζικό τομέα στην Κύπρο, για να μην αναφέρουμε ότι οι ισραηλινές εταιρείες ασφαλείας και οι ισραηλινές εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης ελέγχουν όλες τις εγκαταστάσεις κυβερνοασφάλειας και τις κάμερες παρακολούθησης.
Σε ομιλία του κατά τη διάρκεια του εορτασμού μνήμης για τον μάρτυρα Talib Sami Abdullah, ο Γενικός Γραμματέας της Χεζμπολάχ, Sayyed Hassan Nasrallah, εξέδωσε μια ισχυρή προειδοποίηση προς την Κύπρο, προειδοποιώντας την για τις συνέπειες του ανοίγματος των εδαφών, του εναέριου χώρου και των αεροδρομίων της στις ισραηλινές δυνάμεις από που να εξαπολύσουν εχθρικές ενέργειες κατά του Λιβάνου, εάν επεκταθεί η αντιπαράθεση μεταξύ των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής και της λιβανικής αντίστασης.

Η έκταση της ισραηλινής διείσδυσης
Ο Sayyed Nasrallah αποκάλυψε ότι η αντίσταση έχει πληροφορίες που δείχνουν ότι ο ισραηλινός εχθρός διεξάγει ασκήσεις στην Κύπρο σε κυπριακές περιοχές και αεροδρόμια και ότι σκοπεύει να χρησιμοποιήσει αυτά τα αεροδρόμια στην επιθετικότητά του κατά του Λιβάνου, εάν στοχοποιηθούν τα αεροδρόμια και οι εγκαταστάσεις του στην κατεχόμενη Παλαιστίνη.

Ως εκ τούτου, ο Sayyed Nasrallah έστειλε ένα έντονο μήνυμα στην κυπριακή κυβέρνηση, λέγοντας: «Η κυπριακή κυβέρνηση πρέπει να γνωρίζει ότι όταν ανοίξουν τα κυπριακά αεροδρόμια και βάσεις για πόλεμο στον Λίβανο, θα αντιμετωπίσουμε την Κύπρο σαν να ήταν μέρος του πολέμου».

Αυτό ώθησε τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη να δηλώσει, τονίζοντας ότι «η Κυπριακή Δημοκρατία δεν εμπλέκεται σε καμία περίπτωση σε πολεμικές συγκρούσεις και δεν είναι μέρος του προβλήματος, αλλά μάλλον μέρος της λύσης».

Συγκαλύπτει το γεγονός ότι το λιμάνι της Λάρνακας είναι υπό ισραηλινή διαχείριση, σημειώνοντας ότι η σιωνιστική οντότητα και η Κύπρος έχουν πολύπλοκες σχέσεις, ειδικά σε επίπεδο ασφάλειας, στρατιωτικού και επενδυτικού συντονισμού.

Λιμάνι Λάρνακας…Κυπριακό ή Ισραηλινό;
Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα ισραηλινής κυριαρχίας στο νησί είναι η κυριαρχία μιας εταιρείας με ισραηλινά κεφάλαια στο λιμάνι της Λάρνακας, το οποίο υποτίθεται ότι θα είναι αυτό από το οποίο θα μεταφερθεί η βοήθεια δια θαλάσσης στη Λωρίδα της Γάζας.

Το λιμάνι διαχειρίζεται η Ketion Ocean Holding, η οποία ιδρύθηκε από την Prosperity Group Limited και τη RIM International, και έχει το αποκλειστικό μακροπρόθεσμο δικαίωμα να σχεδιάζει, να κατασκευάζει και να χρηματοδοτεί αναπτυξιακά έργα, να διαχειρίζεται, να λειτουργεί και να συντηρεί το λιμάνι και τη μαρίνα στη Λάρνακα και αγορά ακινήτων στην περιοχή. Η BCS αποκάλυψε λεπτομέρειες της ιδιοκτησιακής δομής της ελεγχόμενης οντότητας και υπέγραψε σύμβαση παραχώρησης με την Ketion Holding, η οποία λειτουργεί ως όχημα ειδικού σκοπού για τη σύναψη σύμβασης παραχώρησης με την Κυπριακή Δημοκρατία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η «Prosperity Group» είναι εταιρεία εγγεγραμμένη στην Κύπρο και ανήκει στην «Alexandru Corporate Services», η οποία είναι αδειοδοτημένη από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου και η οποία ιδρύθηκε με σκοπό την παροχή «διοικητικών υπηρεσιών».

Η Reem International είναι μια εταιρεία δεόντως εγγεγραμμένη σύμφωνα με τους νόμους της Κυπριακής Δημοκρατίας και οι σκοποί για τους οποίους ιδρύθηκε είναι να λειτουργεί ως εταιρεία χαρτοφυλακίου. Υπό αυτή την ιδιότητα, έχει μερική ιδιοκτησία της μητρικής εταιρείας, Eldman, σε ποσοστό 50%.

Η Eldman ιδρύθηκε για να διαχειρίζεται, να λειτουργεί και να προωθεί επιχειρήσεις και εταιρείες και να συμμετέχει σε επενδύσεις, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης γης, καθώς και σε επενδύσεις και ανάπτυξη σε ακίνητα μικτής χρήσης μεγάλης κλίμακας.

Στόχος αυτής της συγχώνευσης είναι η διαχείριση του λιμανιού της Λάρνακας. Το λιμάνι χαρακτηρίζεται από τη χωρητικότητά του πολλαπλών χρήσεων και εξυπηρετεί όλους τους τύπους αγαθών, ενώ παρέχει σχετικές λιμενικές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένης της διατήρησης ασφαλούς θαλάσσιας πρόσβασης στο λιμάνι, πλοήγησης, βοηθημάτων πλοήγησης, παροχής υπηρεσιών διακίνησης φορτίου, διαχείρισης διαμετακομιστικού εμπορίου, διευκόλυνσης της παροχής από τρίτα μέρη βασικών υπηρεσιών για λιμενικά πλοία και άλλες υπηρεσίες που σχετίζονται με τη θάλασσα.

Η εταιρεία ανήκει στην Prosperity Group, εταιρεία επενδύσεων και ανάπτυξης ακινήτων, με γραφεία στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Κύπρο. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2006 από τον Πάνο Αλεξάνδρου, ο οποίος το 2006 άρχισε να αγοράζει αρχοντικά 3 και 4 υπνοδωματίων στο Γκίλφορντ για να νοικιάζει σε φοιτητές που σπουδάζουν στο Πανεπιστήμιο του Surrey. Έκτοτε, ο όμιλος έχει γίνει ένας διαφοροποιημένος οργανισμός, με στόχο να επενδύσει σε ακίνητα στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Κύπρο και την Κροατία, προχωρώντας σε επενδύσεις σε όλη την Ευρώπη, με επίκεντρο το Ηνωμένο Βασίλειο, την Κύπρο, την Κροατία και την Ολλανδία.

Ποιος είναι ο Yakir Gabay;!
Μέχρι στιγμής, τα πράγματα φαίνεται να είναι αναμφίβολα, μέχρι να εμφανιστεί το όνομα του Ισραηλινού επιχειρηματία Yakir Gabbay, ο οποίος έχει κυπριακή υπηκοότητα, ο οποίος επενδύει δισεκατομμύρια δολάρια στο νησί με την ιδιότητά του ως ιδρυτής, αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της διευθυντές, και ο βασικός μέτοχος της εταιρείας «Roundtown», η οποία είναι μια διεθνής εταιρεία ακινήτων Ένας κολοσσός με χαρτοφυλάκιο ακινήτων αξίας 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Roundtown απέκτησε μερίδιο στην Ketion Ocean, η οποία της έδωσε τον έλεγχο της διαχείρισης του λιμένα Λάρνακας. Το όνομα του Yakir Gabay εμφανίζεται επίσης όταν μιλάμε για μια τεράστια επένδυση ύψους 856 εκατομμυρίων ευρώ στο έργο Aya Villa, που περιλαμβάνει την ίδρυση ιδιωτικού σχολείου, ιατρικού ιδρύματος και κέντρου έρευνας και καινοτομίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Yakir Gabay περιλαμβάνεται στη λίστα του περιοδικού Forbes με τους επιχειρηματίες ακίνητης περιουσίας και η καθαρή του περιουσία υπολογίζεται στα 3,4 δισεκατομμύρια δολάρια στη Γερμανία και στο Λονδίνο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Roundtown είναι μια κτηματομεσιτική εταιρεία δεόντως εγγεγραμμένη σύμφωνα με τους νόμους του Λουξεμβούργου και εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης. Ιδρύθηκε από τον Yakir Gabay το 2004 και σήμερα κατέχει τη θέση του Αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας. . Η εταιρεία έχει επενδύσεις σε πόλεις της Κεντρικής Ευρώπης, με τις περισσότερες από αυτές στη Γερμανία, την Ολλανδία και το Λονδίνο.

Το καλοκαίρι του 2021, ο Yakir Gabay άρχισε να αποκτά μεγάλες εκτάσεις ακίνητης περιουσίας κοντά στη Λεμεσό στην Κύπρο, ύψους 949.916 τετραγωνικών μέτρων, έναντι ποσού που εκτιμάται στα 28 εκατομμύρια ευρώ. Τα οικόπεδα αυτά βρίσκονται στην περιοχή Αγία Φύλα, 250 μέτρα ανατολικά του δρόμου Λεμεσού-Πλατρών και συγκεκριμένα στην ανατολική πλευρά του υπό κατασκευή αυτοκινητόδρομου που θα συνδέει τη Λεμεσό με τον Μονιάτη.

Ο Yakir Gabay σχεδιάζει να αναπτύξει ένα συγκρότημα κατοικιών στο προαναφερθέν οικόπεδο, μέσω της Rufino Real Estate Company Limited. Το προτεινόμενο έργο θα περιλαμβάνει ένα ιδιωτικό σχολείο και ένα κέντρο αποκατάστασης ιατρικού ιδρύματος ευρωπαϊκής επωνυμίας, το οποίο θα υποστηρίζει μονάδες υποβοηθούμενης διαβίωσης, ένα κέντρο έρευνας και καινοτομίας, ένα επιχειρηματικό πάρκο, ένα αθλητικό κέντρο πολλαπλών δραστηριοτήτων, έναν χώρο πρασίνου για την επιχείρηση πάρκο, και ένα ατομικό και οργανωμένο οικιστικό έργο που θα περιλαμβάνει βασικές υποδομές για εμπόριο και αναψυχή.

Θα περιλαμβάνει:

  • Ιδιωτικό σχολείο.
  • Ιατρικό ίδρυμα-Κέντρο αποκατάστασης ευρωπαϊκής επωνυμίας (European branded) που θα υποστηρίζει σειρά μονάδων υποβοηθούμενης διαβίωσης.
  • Κέντρο έρευνας και καινοτομίας.
  • Επιχειρηματικό πάρκο.
  • Αθλητικές εγκατάστασης-Οργανωμένο αθλητικό κέντρο πολλαπλών δραστηριοτήτων.
  • Ιδιωτικό χώρο πράσινου του επιχειρηματικού πάρκου.
  • Ενιαία και οργανωμένη οικιστική ανάπτυξη που θα εμπεριέχει στοιχειώδεις υποδομές εμπορίου και αναψυχής (προς εξυπηρέτηση της ίδιας της ανάπτυξης)

Αναμένεται ότι το προτεινόμενο έργο θα κατασκευαστεί σταδιακά, με την κατασκευή να έχει ολοκληρωθεί έως το 2030.

TO ΑΦΕΝΤΙΚΟ

Ο Yakir Gabbay γεννήθηκε το 1966 στην κατεχόμενη Ιερουσαλήμ. Είναι γιος του Meir Gabbay, του πρώην Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Δικαιοσύνης του Ισραήλ, ο οποίος υπηρέτησε επίσης ως Επίτροπος Δημόσιας Υπηρεσίας στο «Ισραήλ». Ο πατέρας του εξελέγη επίσης στη θέση του Προέδρου του Διοικητικού Δικαστηρίου των Ηνωμένων Εθνών, ενώ η μητέρα του ήταν ανώτερος υπάλληλος στο Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα του Ισραήλ και Διευθύντρια του Τμήματος Χάριτος στο Υπουργείο Δικαιοσύνης του Ισραήλ.

Ο Yakir Gabbay είναι κάτοχος πτυχίου στα οικονομικά και στη λογιστική, καθώς και MBA από το Εβραϊκό Πανεπιστήμιο. Ξεκίνησε την καριέρα του στον δημόσιο τομέα του Ισραήλ και αργότερα ασχολήθηκε με την επενδυτική τραπεζική.

Μεταξύ άλλων, διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος του τμήματος επενδυτικής τραπεζικής στην Bank Leumi, μία από τις μεγαλύτερες ισραηλινές τράπεζες, και επίσης διετέλεσε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ισραηλινής εταιρείας «Gmol Investments», η οποία διαχειρίζεται το συνταξιοδοτικό ταμείο, real επενδύσεις σε ακίνητα και τίτλους, συνολικής αξίας 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Αυτό που αναφέρθηκε παραπάνω είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου της έκτασης της ισραηλινής διείσδυσης στο νησί της Κύπρου σε διάφορους τομείς. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ισραηλινές εταιρείες έχουν πραγματοποιήσει εκτεταμένες αγορές ακινήτων στη νότια και βόρεια Κύπρο.

Παράλληλα, οι ισραηλινές τράπεζες έχουν κυριαρχήσει στον τραπεζικό τομέα στο νησί, για να μην αναφέρουμε τον έλεγχο των ισραηλινών εταιρειών ασφαλείας και των ισραηλινών εταιρειών τεχνητής νοημοσύνης σε όλες τις εγκαταστάσεις κυβερνοασφάλειας και τις κάμερες παρακολούθησης στο νησί.

Εξαιρετικά ΕΠΕΙΓΟΝ: Αποσιωνιστικοποίηση τώρα!

Δεν μας βλέπω καλά… συνεχίζεται το αλισβερίσι.. Μεγάλο στρατιωτικό αεροσκάφος (ΗΠΑ ή RAF) προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Λάρνακας. BINTEO

dimpenews.com

Leave a comment