«Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ελεύθερος!» ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΕ..

«Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ελεύθερος!» ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΕ..

Ο ιδρυτής των WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ αφέθηκε ελεύθερος μετά από συμφωνία με τη δικαιοσύνη των ΗΠΑ! Ο άνθρωπος σύμβολο κατά της λογοκρισίας και υπέρ της ελευθερίας του τύπου και της ελεύθερης διακίνησης ιδεών..
Ο ιδρυτής των WikiLeaks «o Τζούλιαν Ασάνζ είναι ελεύθερος» και έφυγε από το Ηνωμένο Βασίλειο και τη φυλακή υψίστης ασφαλείας κοντά στο Λονδίνο την Τρίτη, 25 Ιουνίου, όπου ήταν έγκλειστος για πέντε χρόνια, ανέφερε το WikiLeaks μετά την ανακοίνωση συμφωνίας για την παραδοχή της ενοχής στην αμερικανική δικαιοσύνη.

Ένας από τους πιο καταζητούμενους στον κόσμο, ο Τζούλιαν Ασάνζ, ιδρυτής των WikiLeaks, κατέληξε σε συμφωνία με το αμερικανικό δικαστικό σύστημα που του επιτρέπει να ανακτήσει την ελευθερία του μετά από πέντε χρόνια κράτησης στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Διωκόμενος για την έκθεση εκατοντάδων χιλιάδων εμπιστευτικών εγγράφων, αυτός ο 52χρονος Αυστραλός πρέπει να εμφανιστεί την Τετάρτη στις 9 π.μ. τοπικά (Τρίτη 11 μ.μ. UT) στο ομοσπονδιακό δικαστήριο των Νήσων Mariannes, μια περιοχή του Ειρηνικού των ΗΠΑ, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια το βράδυ της Δευτέρας προς την Τρίτη. Τώρα στοχοποιημένος για εγκληματικές πληροφορίες για «συνωμοσία για την απόκτηση και αποκάλυψη πληροφοριών σχετικά με την εθνική άμυνα», θα πρέπει να ομολογήσει ένοχος μόνο για αυτήν την κατηγορία, σύμφωνα με αυτά τα έγγραφα που αναφέρουν επίσης τη συνεργός του, την Αμερικανίδα στρατιωτικό Chelsea Manning στη αυτής της τεράστιας διαρροής. Ο Τζούλιαν Ασάνζ θα πρέπει να καταδικαστεί σε 62 μήνες φυλάκιση, ακριβώς τον χρόνο που πέρασε σε μια από τις πιο ασφαλείς φυλακές του Ηνωμένου Βασιλείου, κάτι που θα του επέτρεπε να επιστρέψει ελεύθερος στην πατρίδα του την Αυστραλία.

«Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ελεύθερος» και έφυγε από το Ηνωμένο Βασίλειο και τη φυλακή υψίστης ασφαλείας κοντά στο Λονδίνο, όπου ήταν έγκλειστος από το 2019, για να επιβιβαστεί σε αεροπλάνο στο αεροδρόμιο Στάνστεντ, δήλωσε η WikiLeaks, καλωσορίζοντας το γεγονός ότι μπορεί να επανενωθεί με τη σύζυγό του, Στέλλα Ασάνζ. , και τα παιδιά τους, ως «το αποτέλεσμα μιας παγκόσμιας εκστρατείας». «Ο Τζούλιαν είναι ελεύθερος!!! », ενθουσίασε η σύζυγός του Στέλλα Ασάνζ, θεωρώντας ότι «τα λόγια δεν αρκούν για να εκφράσουμε την απέραντη ευγνωμοσύνη μας» προς όσους έχουν κινητοποιηθεί «εδώ και χρόνια» για να κάνουν την απελευθέρωσή του «πραγματικότητα». Η δοκιμασία του «φθάνει επιτέλους στο τέλος», είπε η μητέρα του αυτή την Τρίτη. «Είμαι ευγνώμων που η δοκιμασία του γιου μου φτάνει επιτέλους στο τέλος της. Αυτό δείχνει τη σημασία και τη δύναμη της ήσυχης διπλωματίας», είπε η Κριστίν Ασάνζ σε δήλωση που μεταδόθηκε από τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ABC και άλλα μέσα ενημέρωσης.

Κατά τη διάρκεια αυτών των πέντε ετών, ο Τζούλιαν Ασάνζ και η συνοδεία του προσπάθησαν να αποφύγουν την έκδοση στις Ηνωμένες Πολιτείες, τουλάχιστον στην ηπειρωτική επικράτειά τους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η ακρόαση που θα επικυρώσει αυτή τη συμφωνία θα πραγματοποιηθεί στην πιο απομακρυσμένη περιοχή από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τα νησιά Μαριάνα, στον Ειρηνικό. Η αυστραλιανή κυβέρνηση χαιρέτισε επίσης αυτό το αποτέλεσμα, λέγοντας ότι η υπόθεση του Ασάνζ «διήρκεσε πολύ καιρό» και ότι η συνέχιση της κράτησής του δεν είχε πλέον κανένα νόημα.

Το WikiLeaks επίσης χαιρέτισε αυτό το αποτέλεσμα, το αποτέλεσμα μιας «παγκόσμιας εκστρατείας» που συγκέντρωσε ακτιβιστές, «νομοθέτες και ηγέτες» από όλες τις πολιτικές πλευρές, «μέχρι τα Ηνωμένα Έθνη». Όλα αυτά δημιούργησαν «χώρο για μια μακρά περίοδο διαπραγματεύσεων με το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, που οδήγησε σε μια συμφωνία που δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί επίσημα», σύμφωνα με το WikiLeaks.


Αυτή η συμφωνία βάζει τέλος σε έναν αγώνα σχεδόν δεκατεσσάρων ετών και επέρχεται δύο εβδομάδες πριν από μια νέα κρίσιμη ακρόαση ενώπιον των βρετανικών δικαστηρίων. Επρόκειτο να εξεταστεί στις 9 και 10 Ιουλίου η έφεση του Τζούλιαν Ασάνζ κατά της έκδοσής του στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αγωνιζόταν για να μην παραδοθεί στην αμερικανική δικαιοσύνη, η οποία τον καταδιώκει επειδή είχε δημοσιοποιήσει από το 2010 περισσότερα από 700.000 εμπιστευτικά έγγραφα για αμερικανικές στρατιωτικές και διπλωματικές δραστηριότητες, ιδιαίτερα στο Ιράκ και το Αφγανιστάν. Μεταξύ αυτών των εγγράφων είναι ένα βίντεο που δείχνει πολίτες, συμπεριλαμβανομένων δύο δημοσιογράφων του Reuters, να σκοτώνονται από πυρά αμερικανικού μαχητικού ελικοπτέρου στο Ιράκ τον Ιούλιο του 2007. Θεωρητικά αντιμετώπισε ποινή φυλάκισης έως και 175 ετών βάσει του νόμου περί κατασκοπείας. Η βρετανική κυβέρνηση ενέκρινε την έκδοσή του τον Ιούνιο του 2022.

Τελευταία ανατροπή σε αυτή τη μακροχρόνια υπόθεση που καθώς ο Αυστραλός έγινε σύμβολο για τους υποστηρικτές του των απειλών κατά της ελευθερίας του Τύπου, δύο Βρετανοί δικαστές τον Μάιο παραχώρησαν στον Τζούλιαν Ασάνζ το δικαίωμα να ασκήσει έφεση κατά της έκδοσής του…

Ο ιδρυτής του WikiLeaks συνελήφθη από τη βρετανική αστυνομία τον Απρίλιο του 2019 μετά από επτά χρόνια παραμονής στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, προκειμένου να αποφευχθεί η έκδοση στη Σουηδία στο πλαίσιο έρευνας για βιασμό, που πήγε στο αρχείο την ίδια χρονιά. Έκτοτε, έχουν αυξηθεί οι εκκλήσεις προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν να αποσύρει τις κατηγορίες εναντίον του. Η Αυστραλία υπέβαλε επίσημο αίτημα για αυτό τον Φεβρουάριο, το οποίο ο Τζο Μπάιντεν είπε ότι εξετάζει, δημιουργώντας ελπίδες στους υποστηρικτές του.

dimpenews.com

Leave a comment