Πάνω από 80 πολεμικά αεροσκάφη της Βρετανίας πέταξαν από την Κύπρο στον Λίβανο από τις 7 Οκτωβρίου! Ποια ήταν η αποστολή τους….

Πάνω από 80 πολεμικά αεροσκάφη του Ηνωμένου Βασιλείου πέταξαν από την Κύπρο στον Λίβανο από τις 7 Οκτωβρίου: Έκθεση..
Το υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου αρνείται να αποκαλύψει τη φύση των πτήσεων ή το φορτίο τους

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει στείλει πάνω από 80 στρατιωτικά μεταφορικά αεροσκάφη στην πρωτεύουσα του Λιβάνου τη Βηρυτό από την έναρξη του πολέμου του Ισραήλ στη Γάζα πριν από εννέα μήνες, ανέφερε το Declassified UK στις 28 Ιουνίου.

Όλες οι πτήσεις πραγματοποιήθηκαν από την τεράστια αεροπορική βάση του Ηνωμένου Βασιλείου στο Ακρωτήρι στο κοντινό νησί της Κύπρου, που ήταν αφετηρία για βομβαρδιστικές αποστολές του Ηνωμένου Βασιλείου στη Δυτική Ασία.

Το Declassified UK σημειώνει ότι ο αριθμός των βρετανικών στρατιωτικών πτήσεων προς τη Βηρυτό έχει αυξηθεί δραματικά τους τελευταίους μήνες. Ο όμιλος παρακολούθησε 25 πτήσεις τον Απρίλιο και τον Μάιο και 14 μέχρι στιγμής τον Ιούνιο.

Οι πτήσεις από τη βάση του Ηνωμένου Βασιλείου χρειάζονται περίπου 45 λεπτά για να φτάσουν στη Βηρυτό, την οποία το Ισραήλ απειλεί όλο και περισσότερο να βομβαρδίσει σε έναν πιθανό πόλεμο πλήρους κλίμακας με τη Χεζμπολάχ του Λιβάνου.

Το Υπουργείο Άμυνας αρνήθηκε να αποκαλύψει τον αριθμό των στρατιωτικών πτήσεων του Ηνωμένου Βασιλείου προς τον Λίβανο από την έναρξη του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου ή τον σκοπό τους.

Μια αμυντική πηγή είπε στο Declassified UK ότι οι πτήσεις «αποσκοπούσαν κυρίως στη διευκόλυνση της στρατιωτικής δέσμευσης ανώτερων υπαλλήλων» με τον λιβανικό στρατό.

Ωστόσο, θεωρείται ευρέως ότι τα αεροπλάνα μεταφέρουν όπλα στη Βηρυτό για να εξοπλίσουν πολιτοφυλακές κατά της Χεζμπολάχ. Οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και το Ισραήλ προφανώς θα χρησιμοποιούσαν αυτές τις πολιτοφυλακές για να επιτεθούν στη Χεζμπολάχ από το εσωτερικό της χώρας σε περίπτωση ισραηλινής εισβολής από το νότο.

Το Declassified UK σημειώνει ότι σχεδόν κάθε πτήση της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας προς τον Λίβανο ήταν το σήμα 2 του Voyager KC, το οποίο μπορεί να μεταφέρει ωφέλιμο φορτίο 45 τόνων και 291 άτομα προσωπικό ή να παρέχει ανεφοδιασμό αέρος-αέρος. Μια άλλη πτήση αφορούσε ένα τεράστιο αεροπλάνο φορτίου C-17.

Οι ισραηλινές απειλές για εισβολή στον Λίβανο έχουν επιταχυνθεί παράλληλα με την αύξηση των πτήσεων.

Οι Ισραηλινοί στρατιωτικοί ηγέτες έχουν προειδοποιήσει όλο και περισσότερο για μια εκστρατεία στον Λίβανο για να απωθήσουν τη Χεζμπολάχ μακριά από τα σύνορα και να περάσει τον ποταμό Λιτάνι.

Την περασμένη εβδομάδα, ο ισραηλινός στρατός ενέκρινε «επιχειρησιακά σχέδια για μια επίθεση στον Λίβανο» και οι ΗΠΑ δεσμεύτηκαν να υποστηρίξουν το Ισραήλ με όπλα εάν ξεσπάσει πόλεμος πλήρους κλίμακας.

Ο ΓΓ της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα προειδοποίησε ότι το κίνημα της αντίστασης θα χρησιμοποιήσει το τεράστιο οπλοστάσιο ρουκετών και πυραύλων του για να χτυπήσει στόχους σε ολόκληρο το Ισραήλ σε έναν «απόλυτο πόλεμο» χωρίς κανόνες εάν το Τελ Αβίβ αποφασίσει να εξαπολύσει εισβολή.

Ο Νασράλα απείλησε επίσης την Κύπρο, σημειώνοντας τον ρόλο της ως σκηνοθέτη των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου και του Ισραήλ.

Η απειλή του Νασράλα φάνηκε να περιλαμβάνει τη βάση του Ακρωτηρίου, η οποία βρίσκεται σε έδαφος που διατήρησε το Ηνωμένο Βασίλειο όταν η Κύπρος κέρδισε την ανεξαρτησία το 1960. Η περιοχή φιλοξενεί τώρα τεράστιους στρατιωτικούς και μυστικούς κόμβους για τη Βρετανία και τις ΗΠΑ, σημειώνει το Declassified UK.

dimpenews.com

Leave a comment