Το μαχαίρι τέθηκε στην Κύπρο.. σαν τάμα του το ζήτησε ανήμερα της γιορτής του ο Άγιος Πέτρος να το πάει σε μονή της Κύπρου! Στη Μαχαιρά; (επί του πνευματικού πιεστηρίου)

Το μαχαίρι τέθηκε στην Κύπρο.. σαν τάμα του το ζήτησε ανήμερα της γιορτής του 29/6/24 ο Άγιος Πέτρος να το πάει σε μονή της Κύπρου! Στη Μαχαιρά; (επί του πνευματικού πιεστηρίου)

Θα πήγαιναν σ’ ένα ναό και ήταν η γιορτή του Αγίου Πέτρου. Μπήκαν αλλά προηγουμένως είχε προσέξει ότι πιο κάτω ήταν μια μονή του Αγίου Πέτρου που πανηγύριζε και ήθελε να πάει οπωσδήποτε και σε αυτήν. Είχε τη βεβαιότητα ότι ήταν στην Κύπρο. Μπαίνει ήταν ζεστός ο καιρός και ο περισσότερος κόσμος ήταν στο αίθριο καθόταν σε καρέκλες και παρακολουθούσε τη λειτουργία.

Περνάει σ΄έναν εσωτερικό διάδρομο της μονής οδηγείται μετωπικά σε ένα τυφλό αψίδωμα και εναποθέτει ένα κουζινομάχαιρο το ξέρει το έχει στην κουζίνα του έχει μια μαύρη λαβή με κόκκινη λωρίδα. Ένιωθε ότι έκανε ένα τάμα ήταν σαν να το ήθελε ο Άγιος ο εορτάζων ο Άγιος Πέτρος.. ο Άγιος ήθελε μαχαίρι στην Κύπρο. Ο άγιος Πέτρος έχει σύμβολο μαχαίρι είναι αυτός που έβγαλε μαχαίρι την ώρα της προδοσίας σύλληψης του Ιησού..Μετά είχε άγχος πως θα το έπαιρναν οι άλλοι που θα το έβλεπαν ήταν ασυνήθιστο θέαμα μαχαίρι στο ναό. Αλλά παρά ταύτα συνέχισε να περιηγείται στους χώρους της μονής στον έναν μετά τον άλλο. Στην εκκλησία γινόταν πανηγυρική λειτουργία πολλοί ρασοφόροι καλόγεροι δεσποτάδες ίσως.. Δεν επέστρεψε να το πάρει το άφησε τελικά εκεί..

Κύπρος το μαχαίρι τέθηκε.. το μαχαίρι στη μονή παραπέμπει και στη μονή Μαχαιρά και πάλι σε Κύπρο

Επίσης θυμήθηκε το άτομο που ο Ταξιάρχης του ζήτησε να του πάει ξίφος στο Μανταμάδο! Η εικόνα του αυτή κοντά στην πύλη εξαφανίστηκε για μέρες όσο κρατούσε η εισβολή ήταν παρών στα γεγονότα. Του πέρασε από το μυαλό ως και η μάχαιρα του πνεύματος

Το μαχαίρι σύμβολο του Κορυφαίου και η απόκριση του Ιησού: «Μάχαιρα έδωσεςμάχαιρα θα λάβεις» 

Όταν συνειδητοποίησε γιατί ο Απ. Πέτρος ήθελε μαχαίρι ικανοποιήθηκε πάρα πολύ με την μυστικότητα των Αγίων και τη σημειολογία, τους κωδικούς που χρησιμοποιούν απίστευτο..

Κι όλα αυτά λίγο πριν πάρει φωτιά η πυριτιδαποθήκη της Μέσης Ανατολής σύμφωνα με την ειδησεογραφία.

Στη μεγάλη γιορτή θ΄αρχίσουν τα όργανα και θα γίνει το ”πανηγύρι”..!

dimpenews.com

Leave a comment