”Αργείτε με το σκάνδαλο Αββακούμ, πόση αηδία να αντέξουμε πια;” (Φιλελεύθερος) αργήσατε και θα σας προλάβουν τα γεγονότα..!

”Αργείτε με το σκάνδαλο Αββακούμ, πόση αηδία να αντέξουμε πια;” (Φιλελεύθερος) (σσ αργήσατε και θα σας προλάβουν τα γεγονότα..

Το πιο αηδιαστικό υπάρχουν άλλοι ρασοφόροι στην Κύπρο που από τα παρασκήνια διαδίδουν ότι είναι αθώοι και τους τρέχουν τους ”Αγίους” στα δικαστήρια και υπονομεύουν τους διαφωνούντες … αυτοί είναι επίσης για κούρεμα και ξύρισμα δωρεάν..) Σκηνές άφατης παρακμής κι άλωσης..


Τέσσερις ολόκληρους μήνες συμπληρώσαμε από την έκρηξη του σκανδάλου στη Μονή Αββακούμ. Σχεδόν επί 120 ημέρες, ζούμε καθημερινά με τον βομβαρδισμό σωρείας πληροφοριών που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Μια για την αηδιαστική σεξουαλική πτυχή του σκανδάλου και μια για την απεχθή οικονομική του διάσταση. Κάθε μέρα. Όλη μέρα. Η μια πληροφορία πίσω από την άλλη. Η μια πιο εξοργιστική από την άλλη.

Όποια και αν είναι η κατάληξη της υπόθεσης είτε για τους μοναχούς, είτε για τον μητροπολίτη Ταμασσού (διότι η πιθανή καταδίκη των πρώτων δεν μπορεί να συνεπάγεται αθώωση του δεύτερου) το μόνο βέβαιο είναι ένα: Η Εκκλησία έχει διασυρθεί όσο ποτέ προηγουμένως!

Άλλωστε, το συμπέρασμα αυτό έχει καταγραφεί με τον πλέον κρυστάλλινο τρόπο σε έρευνα την οποία διενήργησε η ιστοσελίδα μας philenews προ τριμήνου. Πάνω από 3.000 πολίτες οι οποίοι συμμετείχαν στο γκάλοπ είχαν τοποθετηθεί λέγοντας ότι έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη προς την Εκκλησία σε ποσοστό 50%!

Είναι αντιληπτό πως όσον αφορά την αστυνομική έρευνα, όπως έχει δρομολογηθεί, δεν μπορεί πλέον να αλλάξει ταχύτητα. Οι αποκαλύψεις γύρω από την οικονομική πτυχή του σκανδάλου είναι τόσες και τέτοιες, που επιβάλλουν πλήρη και εξονυχιστική διερεύνηση, ώστε όταν η υπόθεση θα αρθεί ενώπιον δικαστηρίου (αυτό είναι αναπόφευκτο πλέον για τους μοναχούς) να μην επιτρέπει διαφυγή των κατηγορουμένων.

Άλλωστε, οι επανειλημμένες αποκαλύψεις του «Φ» και του philenews επί των αστυνομικών ερευνών, δεν επιτρέπουν την παραμικρή αμφισβήτηση της εξαιρετικά δύσκολης θέσης στην οποία βρίσκονται κάποιοι εκ των μοναχών. Είναι φανερό ότι η επιχειρηματολογία η οποία προβλήθηκε εκ μέρους των πιθανών κατηγορούμενων, καταρρέει μέρα με τη μέρα σαν χάρτινος πύργος. Τρανταχτό παράδειγμα, η πιο πρόσφατη αποκάλυψη ότι δύο μάρτυρες, που είχε επιχειρηθεί να δώσουν άλλοθι στους μοναχούς για τις 807.000 ευρώ οι οποίες ανευρέθηκαν στο χρηματοκιβώτιο της μονής, τελικά δεν επικύρωσαν την κατάθεσή τους.

Όσον αφορά, όμως, την εκκλησιαστική έρευνα, το θέμα παραπάει. Ναι, υπάρχουν κανονισμοί οι οποίοι πρέπει να τηρηθούν αλλά η διαιώνιση της υπόθεσης και η αδιάκοπη τροφοδοσία της κοινής γνώμης με ένα σωρό αηδιαστικές και απεχθής πληροφορίες, έχει ξεφύγει. Γιγαντώνουν την οργή, την αγανάκτηση αλλά και την αηδία των πιστών του εκκλησιαστικού πληρώματος. Ταυτόχρονα, πλήττουν ολοένα και περισσότερο την εμπιστοσύνη των πιστών.

Είναι κεφαλαιώδους σημασίας θέμα, η αισχρή εκμετάλλευση της χριστιανικής πίστης από τους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο. Αν η Ανακριτική Επιτροπή έχει επιβεβαιώσει ότι χρησιμοποιούσαν ψεύτικο μύρο για να παραπλανούν τους πιστούς, ότι πλάσαραν θαύματα για να προσελκύουν χιλιάδες χριστιανών, ότι δημιούργησαν ένα κάλπικο περιβάλλον για να εκμεταλλεύονται την αγνή πίστη πολλών χιλιάδων ανθρώπων, οι οποίοι συνέρρεαν μαζικά κάθε εβδομάδα στη Μονή, τότε μιλάμε για κορυφαία αθλιότητα.

Γι’ αυτό επισημαίνουμε ότι η Ιερά Σύνοδος αργεί πολύ. Έπρεπε προ πολλού να είχε καθαρίσει το τοπίο και αν επιβεβαιώνονται όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, να είχε τελεσιδικήσει. Επιβάλλοντας τη μέγιστη των ποινών σε όποιον έστησε μια τέτοια βιομηχανία καπήλευσης της πίστης. Όχι πως δεν υπάρχουν κι άλλοι που δρουν κατ’ ανάλογο τρόπο στον εκκλησιαστικό χώρο. Όμως, ας ξεμπερδέψουν πρώτα με το σκάνδαλο το οποίο βασανίζει την κοινωνία αυτή την περίοδο. Αργήσατε ήδη πάρα πολύ κύριοι Συνοδικοί!

Παράλληλα, όμως, είχαμε τονίσει και στο παρελθόν και επαναλαμβάνουμε πως ενδεχόμενη καταδίκη των μοναχών δεν συνεπάγεται αυτόματα και αθώωση του Ησαΐα. Υπάρχουν ένα σωρό βασανιστικά ερωτήματα τα οποία οφείλει να απαντήσει. Όχι μόνο σε κλειστή συνεδρία της Ιεράς Συνόδου αλλά με ανοικτή δημοσιοποίηση.

Πρέπει να κληθεί να καταθέσει στοιχεία. Πόσα χρήματα πήρε τα τελευταία χρόνια από τη Μονή; Κατατέθηκαν όλα επισήμως, με αποδείξεις στο λογαριασμό της Μονής; Ή παρελήφθησαν και χρήματα χωρίς αποδείξεις; Γιατί περίμενε τόσο καιρό για να καταγγείλει τους μοναχούς; Δεν είχε αντιληφθεί την καπηλεία της πίστης και τα «θαύματα» με το δήθεν μύρο; Δεν είχε ερευνήσει το φαινόμενο των χιλιάδων πιστών που συνέρρεαν κάθε Κυριακή στο Φτερικούδι; Δεν έχει ευθύνη ότι διόρισε τον Νεκτάριο αρχιμανδρίτη; Πώς θα πληρώσει ο Ησαΐας για όλη αυτή την ευθύνη, που φαίνεται να του αναλογεί;

Β ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΕΤΡΟΥ 2

Tι προβλέπει ο Απ Πέτρος για τους Αββακουμασιώτες..

Ἐγένοντο δὲ καὶ ψευδοπροφῆται ἐν τῷ λαῷ, ὡς καὶ ἐν ὑμῖν ἔσονται ψευδοδιδάσκαλοι, οἵτινες παρεισάξουσιν αἱρέσεις ἀπωλείας,

Β Πε. 2,2           καὶ πολλοὶ ἐξακολουθήσουσιν αὐτῶν ταῖς ἀσελγείαις, δι᾿ οὓς ἡ ὁδὸς τῆς ἀληθείας βλασφημηθήσεται· ( σσ δυσφήμισαν την Εκκλησία με τα ανοσιουργήματα τους)

Β Πε. 2,3           καὶ ἐν πλεονεξίᾳ πλαστοῖς λόγοις ὑμᾶς ἐμπορεύσονται, οἷς τὸ κρῖμα ἔκπαλαι οὐκ ἀργεῖ, καὶ ἡ ἀπώλεια αὐτῶν οὐ νυστάξει. ( σσ πλεονεξία έμποροι παραχαράκτες )

Β Πε. 2,4           εἰ γὰρ ὁ Θεὸς ἀγγέλων ἁμαρτησάντων οὐκ ἐφείσατο, ἀλλὰ σειραῖς ζόφου ταρταρώσας παρέδωκεν εἰς κρίσιν τηρουμένους, ( ο Θεός δεν λυπήθηκε τους αγγέλους του που έπεσαν αυτούς θα λυπηθεί αλλά συγγνώμη εσείς είστε πιο αγαπησιάρηδες από το Θεό που είναι αγάπη γι αυτό και η συγκάλυψη ως τώρα από ορισμένους)

Β Πε. 2,4                  Διότι, εάν ο Θεός δεν ελυπήθη και δεν ελογαριασε και αυτούς ακόμη τους αγγέλους που είχαν αμαρτήσει, αλλά με φοβερές αλυσίδες δεμένους τους έρριψε στο βαθύ σκοτάδι του ταρτάρου και τους παρέδωσε να φρουρούνται δια την ημέραν της κρίσεως·

ΣΟΔΟΜΑ ΚΑΙ ΓΟΜΟΡΑ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΟΝΕΣ ΣΟΥ ΚΥΡΙΕ..

Β Πε. 2,6           καὶ πόλεις Σοδόμων καὶ Γομόῤῥας τεφρώσας καταστροφῇ κατέκρινεν, ὑπόδειγμα μελλόντων ἀσεβεῖν τεθεικώς,

Β Πε. 2,6                  και εάν τας πόλεις των Σοδόμων και της Γομόρρας τας έκαψε και τας έκαμε στάκτην και τας κατεδίκασε εις την φοβεράν αυτήν καταστροφήν, να μένουν ως παράδειγμα της θείας οργής προς εκείνους, που θα εζούσαν στο μέλλον με ασέβειαν και φαυλότητα· ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ

Β Πε. 2,12          οὗτοι δέ, ὡς ἄλογα ζῷα φυσικὰ γεγεννημένα εἰς ἅλωσιν καὶ φθοράν, ἐν οἷς ἀγνοοῦσι βλασφημοῦντες, ἐν τῇ φθορᾷ αὐτῶν καταφθαρήσονται,

Β Πε. 2,13                 Θα πάρουν δε ως μισθόν την πρέπουσαν τιμωρίαν της αδικίας των. Αυτοί θεωρούν ως ηδονήν και απόλαυσιν το να οργιάζουν εις τρυφηλάς διασκεδάσεις ( ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ) , όχι μόνον την νύκτα, αλλά και την ημέραν. Είναι στίγματα και όνειδος της κοινωνίας και θεωρούν απόλαυσιν και ηδονήν να παραπλανούν τους άλλους με τας απάτας των, τας οποίας μάλιστα θέτουν εις κυκλοφορίαν, όταν συντρώγουν μαζή σας.

Β Πε. 2,15          καταλιπόντες εὐθεῖαν ὁδὸν ἐπλανήθησαν, ἐξακολουθήσαντες τῇ ὁδῷ τοῦ Βαλαὰμ τοῦ Βοσόρ, ὃς μισθὸν ἀδικίας ἠγάπησεν.

dimpenews.com

Leave a comment