ΤΟ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΤΑ 3 ΠΡΩΤΑ ΑΝΤΙΑΡΜΑΤΙΚΑ ΡΑΝΤΑΡ

AfptAgNbVr (1)

Δ Πορφύρης/Π Σταφυλά

Σύμφωνα με σημερινό άρθρο του novostilugansk και rusvena, το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι  στις 20/11 παρέδωσε στον Ουκρανικό στρατό, τα 3 πρώτα αντιαρματικά ραντάρ από τα συνολικά 20 που θα αποστείλει.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για μια σειρά ραντάρ τύπου RLRM  (Light weight Anti Mortar Radar). Στα μέσα Δεκεμβρίου αμερικάνοι εκπαιδευτές είχαν ξεκινήσει να μαθαίνουν στον ουκρανικό στρατό τις δυνατότητες αυτών των συστημάτων.

Όπως εξήγησε και ο  αμερικανός εκπρόσωπος Τύπου, “αυτά τα συστήματα ραντάρ παρακολουθούν τη διαδρομή ακόμη και των χειροβομβίδων και αντιδρούν γρήγορα όταν το όπλο του εχθρού πλησιάζει. Ο τύπος αυτός του  radar εστιάζει στις ρίψεις πυροβολικού , υπολογίζει γρήγορα το σημείο εκτόξευσης και έτσι επιτρέπει στο συμμαχικό στρατό να απαντήσει κατάλληλα…”

6q8yTHYFUC

Επίσης δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ο ουκρανικός στρατός είναι έτοιμος και αποφασισμένος πως και που να χρησιμοποιήσει τα ραντάρ .

Η παράδοσή τους συμπεριλαμβάνεται στο ποσό των 118 εκατομυρίων δολαρίων που οι ΗΠΑ έχουν εγκρίνει ως στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία.

Ο γνωστός αρχισκηνοθέτης και σεναριογράφος των πολεμικών συρράξεων, Γερουσιαστής McCain δήλωσε ότι “θα ήταν ντροπή να μην παράσχουν οπλισμό στην Ουκρανία και υποσχέθηκε ότι το Κονγκρέσο θα συνεχίσει να μάχεται για την προώθηση πολεμικού εξοπλισμού στον Ουκρανικό στρατό”.

dimpenews.com

One thought on “ΤΟ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΤΑ 3 ΠΡΩΤΑ ΑΝΤΙΑΡΜΑΤΙΚΑ ΡΑΝΤΑΡ

Comments are closed.