ΚΑΜΙΚΑΖΙ ΑΝΑΤΙΝΑΧΘΗΚΕ ΜΕ ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΟ ΤΑΝΚ ΑΠΌ 6 ΤΟΝΟΥΣ ΕΚΡΗΚΤΙΚΑ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ DEIR EZZOR/O ΣΤΡΑΤΟΣ ΑΠΕΚΡΟΥΣΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ

IMG_2642Πορφύρης Δ Σταφυλά Π

Kαι η 4η επίθεση που εξαπέλυσε η τακφιριστική οργάνωση Daesh (Ισλαμικό Κράτος)εναντίον του στρατιωτικού αεροδρομίου της Deir Ezzor απέτυχε.Είναι η 4η επίθεση σε 11 ημέρες και διαδραματίστηκε τα χαράματα της Παρασκευής .Αποκρούστηκε κι αυτή και οι δυνάμεις τους απωθήθηκαν.IMG_2642Η επίθεση εκδηλώθηκε όταν ένας λίβυος καμικάζι αυτοκτονίας με την κωδική ονομασία Abou al-Faraouk al-Liby οδήγησε ένα τεθωρακσιμένο παγιδευμένο με 6 τόνους εκρηκτικά στα περίχωρα της περιοχής al-Jafrat με σκοπό την διάνοιξη διόδου στα ανατολικά του αεροδρομίου.

Το σχέδιό του δεν ευωδόθηκε απωθήθηκε πολύ μακριά από την περιοχή και σύμφωνα με την al-Hadath News που επικαλείται συριακές πηγές το όχημα καταστράφηκε πριν να φτάσει στον προορισμό του από έναν θερμικό πύραυλο που εκτόξευσε ο συριακός στρατός. Μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν συνεχόμενες επιδρομές και έπληξαν θέσεις των ισλαμιστών.Δεκάδες τρομοκράτες σκοτώθηκαν. Οι μάχες γίνονται ολοένα και πιο σφοδρές στην περίμετρο του αεροδρομίου.Photo de dimpenews.com.

Το αναφέρει ότι το παγιδευμένο όχημα κατευθύνθηκε πάνω στον τοίχο περίφραξης της ανατολικής πλευράς του αεροδρομίου ακριβώς τα μεσάνυχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή.

. Το Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και του Al-Sham (ISIS ή Daesh) με αυτήν την επίθεση κατόρθωσε να καταστρέψει ένα μέρος των οχυρώσεων του συριακού στρατού.

Στη συνέχεια ένα άλλο αυτοκίνητο της ISIS προσέγγισε την πύλη του αεροδρομίου. Καταστράφηκε από το στρατό στα 40 μ. Πριν φτάσει στον προορισμό του. Οι μαχητές της ΙSIS επιχείρησαν τότε από απόσταση να πλήξουν θέσεις τουστρατού αλλά αλλά απέτυχαν. Απωθήθηκαν από το συνεχόμενο καταιγισμό οβίδων και πυρών από το στρατό.

Σύμφωνα με στρατιωτική πηγή η ζώνη γύρω από στρατιωτικό αεροδρόμιο εδώ και κάποιες ώρες επανήλθε σε μια ηρεμία. (almasdarnews)

Ο στρατός έχει σκληρύνει τη στάση του.Η δραματική πολιορκία του αεροδρομίου από ορδές αδίστακτων τζιχαντιστών εξαναγκάζει πλεόν το  στρατό να περάσει ηχηρό μήνυμα στους ισλαμιστές.Διαπομπεύει τα κουφάρια τους.

dimpenews.com

One thought on “ΚΑΜΙΚΑΖΙ ΑΝΑΤΙΝΑΧΘΗΚΕ ΜΕ ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΟ ΤΑΝΚ ΑΠΌ 6 ΤΟΝΟΥΣ ΕΚΡΗΚΤΙΚΑ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ DEIR EZZOR/O ΣΤΡΑΤΟΣ ΑΠΕΚΡΟΥΣΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ

Comments are closed.