Ο ΜΑΔΟΥΡΟ ΣΚΛΗΡΑΙΝΕΙ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ

karakas

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Nicolas Maduro δήλωσε το Σάββατο ότι η κυβέρνησή του να αρνηθεί την έκδοση θεωρήσεων visa σε αξιωματούχους των ΗΠΑ τους οποίους περιέγραψε ως «τρομοκράτες», συμπεριλαμβανομένου και του πρώην Προέδρου George W. Bush και γερουσιαστές Marco Rubio  και Bob Menendez.

Mια σειρά ηγετών των ΗΠΑ παραβίασαν τα Ανθρώπινα Δικαιώματα βομβαρδίζοντας χώρες όπως η Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν και ως εκ τούτου είναι τρομοκράτες που δεν θα μπορούν να εισέρχονται στη Βενεζουέλα‘.

Μιλώντας σε μια ανοιχτή αντιαμερικανική διαδήλωση, ο Maduro δήλωσε ότι αυτά τα μέτρα  λαμβάνονται για την αντιμετώπιση της «αμερικανικής ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας” η οποία έχει αυξηθεί κατά τις τελευταίες εβδομάδες.

“Αυτές είναι αποφάσεις που έχω κάνει ως αρχηγός του κράτους, σύμφωνα με τη Σύμβαση της Βιέννης, το Μπολιβαριανό Σύνταγμά μας και την επαναστατική συνείδηση ​​του λαού της Βενεζουέλας. Καλώ για μια παγκόσμια εξέγερση ενάντια στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό”

Ο Maduro πρόσθεσε ότι θα περιορίσει τον αριθμό των Αμερικανών διπλωματών στο Καράκας σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τη Συνθήκη της Γενεύης και θα απαιτήσει από  τους αμερικανούς πολίτες να υποβάλουν αίτηση για βίζα, εάν επιθυμούν να επισκεφθούν τη Βενεζουέλα. (xinhua)

Οι ΗΠΑ έχουν 100 διπλωμάτες στο Καράκας ενώ η Βενεζουέλα έχει 17 στην Ουάσιγκτον. Πρέπει να ισχύσει η ισότητα μεταξύ των κρατών. (l express)

Ο Πρόεδρος σημείωσε ότι η αμερικανική παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Βενεζουέλας, τον ανάγκασε να υιοθετήσει αυτή τη σειρά των περιοριστικών μέτρων. Εξήγησε ότι είναι μια απόφαση για την προστασία της χώρας, αναφερόμενος επίσης στη σύλληψη ενός πιλότου υπόπτου για κατασκοπεία λατινοαμερικανικής καταγωγής , χωρίς να δώσει παραπάνω στοιχεία.

Τον Δεκέμβριο οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν κυρώσεις και στη Βενεζουέλα για δήθεν παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και διαφθορά.

dimpenews.com

One thought on “Ο ΜΑΔΟΥΡΟ ΣΚΛΗΡΑΙΝΕΙ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ

Comments are closed.