4 μέλη του ΡΚΚ σκοτώθηκαν και 2 πολίτες τραυματίστηκαν στο Β Ιράκ από την επιχείρηση των Τούρκων

146565Image1

Δύο πολίτες τραυματίστηκαν την προηγούμενη νύχτα στην ημιαυτόνομη περιοχή των κούρδων στο Ιράκ και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο μετά τα “χειρουργικά χτυπήματα” των τουρκικών F16 και βολές πυροβολικού στην περιοχή  Amediye της επαρχίας Duhok.

Οι δύο πολίτες είναι κάτοικοι του χωριού Koker στην περιοχή Berwari του Duhok.Το ένα από τα θύματα είναι ένα 12χρονο παιδί.Ο άλλος πολίτης υπέστη ακρωτηριασμό στο 1 του πόδι λόγω αεροπορικών επιδρομών και υποβλήθηκε σε εγχείρηση. 4 μέλη του (PKK) σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών και πολλά άλλα τραυματίστηκαν.

Το όρος Hakurk πλησίον της πόλης Sidekan του Duhok βομβαρδίστηκε 3 φορές από αέρος και από το έδαφος από το τουρκικό πυροβολικό την προηγούμενη νύχτα της 25ης Ιούλη.

Ένας χωρικός από το Sergil δηλώνει στον δημοσιογράφο του Rudaw ότι οι ζωές τους τέθηκαν σε κίνδυνο. Πολλοί κάτοικοι του χωριού είναι Peshmergas και μάχονται την (ISIS).«Πώς θα πολεμήσουν όταν ανησυχούν για τις οικογένειες τους αναρωτιέται ένα κάτοικος “,δήλωσε ένας άλλος κάτοικος.Περί τους 400 χωρικούς απομονώθηκαν σε μια απομακρυσμένη περιοχή.

Την ίδια στιγμή ο τούρκος ΥΠΕΞ Mevlut Cavusoglu δήλωνε ότι ο μεγαλύτερος εχθρός της Τουρκίας είναι η ISIS και ότι  ” η βάση του Incirlik δεν χρησιμοποιήθηκε και πως η διαπραγμάτευση με τις ΗΠΑ είναι σε εξέλιξη “. (rudaw 25/7/15)

dimpenews.com