Η Αρμενία αναζητεί ηγέτη στο πρόσωπο ενός κληρικού… Ο Bagrat Galstanyan είναι ο Ντέσμοντ Τούτου o ” Γκάντι” της Αρμενίας;; Επέδωσε τελεσίγραφο παραίτησης στο Πασινιάν..! Μαζικά συλλαλητήρια, πολιτική ανυπακοή κατά Πασινιάν.. ΒΙΝΤΕΟ

Η Αρμενία αναζητεί η ηγέτη στο πρόσωπο ενός κληρικού… Ο Bagrat Galstanyan είναι ο Ντέσμοντ Τούτου o ” Γκάντι” της Αρμενίας;; Επέδωσε τελεσίγραφο παραίτησης στο Πασινιάν...Μαζικά συλλαλητήρια, πολιτική ανυπακοή κατά Πασινιάν..
Νέα συγκέντρωση κατά του Πασινιάν ανακοινώθηκε σήμερα το βράδυ στο Yerevan, με πρωτοβουλία του Αρχιεπισκόπου Tavush, Bagrat Galstanyan ο οποίος αρνείται τη μεταφορά στο Αζερμπαϊτζάν 4 αρμενικών χωριών στην περιοχή του ως μέρος της ειρηνευτικής διαδικασίας με το Μπακού.Μετά από μια πορεία από την επισκοπή του στο Tavush που συνορεύει με το Αζερμπαϊτζάν, ο αρχιεπίσκοπος και διακεκριμένος θεολόγος Bagrat Galstanyan πραγματοποίησε χθες μια διαδήλωση γιγαντιαία στο Yerevan. Και ζήτησε την παραίτηση του Πασινιάν. Η ιστορία γυρίζει στην Αρμενία. Αλλά προς ποια κατεύθυνση;

Πάντως πανηγυρίζει ο Αλίεφ με τις πάσες Πασινιάν..

”Η οριοθέτηση με την Αρμενία προχωρά με τους όρους μας. Σύμφωνα με τη μία απαίτησή μας, 4 χωριά του Καζακστάν* μας επιστρέφονται χωρίς να ρίξουν ούτε μια βολή. Θα συνεχιστεί έτσι, αυτή είναι η επόμενη νίκη μας», είπε σήμερα ο Αλίεφ εννοώντας τα χωριά στο Tavoush για τα οποία ανθίσταται ο δεσπότης.

Προηγουμένως ο επίσκοπος Tavoush της Αρμενικής Εκκλησίας, Bagrat Galstanian, ξεκινώντας από μια από τις τοποθεσίες που επλήγησαν από αυτή την εδαφική εκχώρηση, το Kirants, το επίκεντρο αυτού του αυθόρμητου κινήματος διαμαρτυρίας, με πομπή πολλών ανθρώπων παρά τις προσπάθειες εκφοβισμού από τις αστυνομικές δυνάμεις, κάλυψε μια Ερεβάν διαδρομή σχεδόν 200 χιλιομέτρων ως το Γερεβάν, όπου έφτασε την Πέμπτη 9 Μαΐου, στο τέλος 5 ημερών πεζοπορίας, στην πρωτεύουσα της Αρμενίας, όπου τον υποδέχτηκαν δεκάδες χιλιάδες συμπαθούντες. Ακολουθεί πρακτικές Γκάντι….

O Bagrat Galstanian είχε δώσει τελεσίγραφο στο Πασινιάν να παραιτηθεί εντός μιας ώρα και ο τελευταίος το αγνόησε.. Τώρα ο Αρχιεπίσκοπος καλεί για πρόταση μομφής κατά του πρωθυπουργού και πράξεων ειρηνικής πολιτικής ανυπακοής κατά του Πασινιάν..Ξεπηδάει και φοιτητικό κίνημα..Ενώ ο αρχιεπίσκοπος ζήτησε από υποστηρικτές του να κλείνουν τους δρόμους σε όλη την Αρμενία

Χιλιάδες συγκεντρώθηκαν χθες στην Πλατεία Δημοκρατίας καθώς οι διαδηλωτές έφτασαν από την Ταβούς.

Οι συμμετέχοντες του συλλαλητηρίου, ενώ πολλοί ενώθηκαν στην πορεία αλλά και στο Ερεβάν, ολοκλήρωσαν την 5ήμερη πορεία τους στην Πλατεία Δημοκρατίας της πόλης.

Με επικεφαλής τον Αρχιεπίσκοπο Bagrat Galstanyan, τον προκαθήμενο της Μητρόπολης Tavush, οι διαδηλωτές ζήτησαν να σταματήσει η μονομερής παράδοση της γης στο Αζερμπαϊτζάν. Πολλοί κληρικοί, οικογένειες πεσόντων στρατιωτικών, δημόσια πρόσωπα και άλλοι συμμετείχαν στην πορεία.

Απευθυνόμενος σε χιλιάδες υποστηρικτές που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Δημοκρατίας του Ερεβάν, ο Αρχιεπίσκοπος Μπαγκράτ έδωσε στον Πασινιάν μία ώρα — μέχρι τις 7:40 μ.μ. ώρα Ερεβάν — για να ανακοινώσει την παραίτησή του.

«Δεν έχετε πλέον κανένα είδος εξουσίας στη Δημοκρατία της Αρμενίας», είπε ο Αρχιεπίσκοπος Μπαγκράτ.

Ο αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την ετοιμότητά του να συναντηθεί με τον Πασινιάν εντός της επόμενης ώρας για να συζητήσουν «όλους τους όρους της παραίτησής του», πυροδοτώντας επευφημίες από το πλήθος και φωνές «Νικόλ Προδότης!». και «Παραιτήσου!»

Οι πολιτικοί του σύμμαχοι και άλλοι υποστηρικτές του επιτέθηκαν φραστικά στον Αρχιεπίσκοπο Μπαγκράτ κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Καθώς ο Πασινιάν παρέμεινε σιωπηλός, ο Αρχιεπίσκοπος Μπαγκράτ ανακοίνωσε ότι το επόμενο βήμα θα ήταν οι πράξεις πολιτικής ανυπακοής σε όλη την Αρμενία και η έναρξη της νομικής διαδικασίας για ψηφοφορία δυσπιστίας στο κοινοβούλιο.

Αστυνομικές δυνάμεις έχουν παραταχθεί καθώς στις 6.30 μμ αναμένεται σήμερα η νέα συγκέντρωση

dimpenews.com