Διπλή επίθεση αυτοκτονίας στο Β Καμερούν :40 νεκροί και 140 τραυματίες

oΤουλάχιστον 40 άτομα σκοτώθηκαν από διπλή επίθεση αυτοκτονίας την Πέμπτη το πρωί στην Kerawa στην περιοχή Kolofata, στα σύνορα με Νιγηρία στο Βόρειο άκρο του Καμερούν. Τον Ιούλιο διαδραματίστηκαν μάχες μεταξύ του στρατού του Καμερούν και των μαχητών της Boko Haram. Απωθήθηκαν και τώρα αποφάσισαν να εκδικηθούν.Οι δύο καμικάζι ένας άνδρας και μια γυναίκα είναι νεκροί.

H πρώτη έκρηξη έγινε στις 3 Σεπτέμβρη στις 11h00 στην αγορά της Kerawa όπου συχνάζει η νεολαία. …Λίγο αργότερα πραγματοποιήθηκε μερικά μέτρα από το στρατιωτικό νοσοκομείο μια ακόμη

Απωθούμενη από το νιγηριανό στρατό η  ισλαμιστική οργάνωση Boko Haram κινήθηκε στο τριεθνές Nigeria-Cameroun-Tchad.Μην μπορώντας όμως να διεισδύσει περαιτέρω σε Cameroun ή Tchad επιχείρησαν να προκαλέσουν τις μεγαλύτερες δυνατές απώλειες και υλικές ζημιές.

Σύμφωνα με τον Guibai Gatama δημοσιογράφο εξειδικευμένο στον πόλεμο κατά της Boko Haram που έχει δηλώσει υποταγή στο Ισλαμικό Κράτος 10 μέλη της οπλισμένα με AK 47 συνελήφθησαν αυτό το πρωί στα περίχωρα του Fotokolαπό δυνάμεις του Καμερούν και του Τσαντ.Ακολουθήθηκε κάποιες ώρες μετά από μια διπλή επίθεση αυτοκτονίας στην πόλη της Kerawa που προκάλεσε τουλάχιστον 20 νεκρούς (συμπεριλαμβανομένων των 2 καμικάζι) και 141 τραυματιών σύμφωνα με τοπικές στρατιωτικές πηγές που σχετίζονται με τον δημοσιογράφο.

Οι δυνάμεις της τάξης επιδίδονται σε μια επιχείρηση μαζικών εκκαθαρίσεων σε όλην την πόλη.  2400 αστυνομικοί προωθήθηκαν εδώ και κάποιες εβδομάδες στο βόεριότατο άκρο του Καμερούν με σκοπό να διεισδύσουν στους πληθυσμούς και να να κάνουν μια επιχείρηση σκούπα.

Σε αυτό το στάδιο ο ρόλος μας είναι κρίσιμος μόνο το κουράγιο,η επαγρύπνιση και η συνεργασία με τους πληθυσμούς θα βοηθήσουν στην εκρίζωση των τρομοκρατών. Η Boko Haram οφείλει να εξαφανιστεί μια πράσινη γραμμή επικοινωνάις είναι στη διάθεση των πολιτών. 03-09-2015 camerounliberty .mamafrika.tv 3.9/15

dimpenews.com