ΙΣΡΑΗΛ: ΠΡΟΤΙΜΑΜΕ ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΦΙΛΟΙΡΑΝΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ

F151118YS05-635x357

Ο Υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Μωυσής Γιααλόν δήλωσε την Τρίτη ότι το Ιράν αποτελεί μεγαλύτερη απειλή από το Ισλαμικό Κράτος, και ότι αν το συριακό καθεστώς πρόκειται πέσει, το Ισραήλ θα προτιμούσε να πάρει τον έλεγχο της εξουσίας το Ισλαμικό Κράτος παρά ένα φιλοιρανικό καθεστώς.

” Εάν θα έπρεπε να διαλέξω  μεταξύ Ιράν και  Ισλαμικού Κράτους, θα επέλεγα το Ισλαμικό Κράτος. Δεν έχει τις δυνατότητες που έχει το Ιράν”, δήλωσε ο Γιααλόν  σε συνέδριο που πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Σπουδών Εθνικής Ασφάλειας στο Τελ Αβίβ.

“Ο μεγαλύτερος εχθρός μας είναι το ιρανικό καθεστώς που έχει κηρύξει πόλεμο εναντίον μας”, πρόσθεσε.

”Το Ιράν προσπάθησε να ανοίξει ένα μέτωπο τρομοκρατίας εναντίον μας στα υψίπεδα του Γκολάν, σχεδιάζοντας επιθέσεις κατά του Ισραήλ” είπε εννοώντας τις δυνάμεις άμυνας της Χεζμπολλά οι οποίες έχουν παραταχθεί στα σύνορα με τα κατεχόμενα υψίπεδα για να σταματήσουν την εισροή και διαφυγή των ισλαμιστών τρομοκρατών .

”Μετά την πυρηνική συμφωνία και την πρόσφατη άρση των κυρώσεων, η Τεχεράνη έχει ξεφύγει από τη διεθνή απομόνωση και έχει γίνει ένας κεντρικός παίκτης στη Συρία”, συνέχισε. ”Τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Ρωσία αντιμετωπίζουν το Ιράν ως μέρος της λύσης στο συριακό εμφύλιο πόλεμο”, δήλωσε ο Γιααλόν.

“Το Ιράν καθορίζει το μέλλον της Συρίας και αν το οδηγήσει σε διαιώνιση, η ιρανική ηγεμονία στη Συρία θα είναι μια τεράστια πρόκληση για το Ισραήλ” .

Πραγματικά ο κ. Γιαλόν ”ξερνάει χωρίς ξύλο”

dimpenews.com