didsu8ds

Η επίσκεψη του Bashar al Assad στην γραμμή του μετώπου στην φλεγόμενη Ανατολική Ghouta  , η μετακίνησή του με αυτοκίνητο διατρέχοντας τα σύνορα του στρατού διαφεύγοντας τους  βομβαρδισμούς των ένοπλων τρομοκρατικών ομάδων που είναι στην Ghouta όσο και το φαγητό του και η συνάντησή του με τους στρατιώτες δεν μπορούν παρά να χαρακτηρίσουν την ενέργειά του ως γενναία.

Μια γενναιότητα που είναι ξένη και άγνωστη σε άλλους πολιτικούς άνδρες της διεθνούς σκηνής. Ο σύριος πρόεδρος  δεν παραβρέθηκε σ΄ενα τραπέζι με επίσημο γεύμα με εξεζητημένη τροφή με σπάνια και ακριβά είδη. Βάλθηκε κατάχαμα στη γη είχες την εντύπωση ότι επρόκειτο για ένα πραγματικό συμπόσιο κατά το οποίο μοιράστηκε με τους στρατιώτες αυγά ,πατάτες και σούπα με λαχανικά και πλιγούρι.

Ο πρόεδρος δήλωσε στους στρατιώτες ότι αυτή ήταν ίσως η καλύτερη Σύνοδος Κορυφής της ζωής του γιατί άκουσε αυτούς τους ήχους και είδε αυτές τις εικόνες και γιατί βρέθηκε ανάμεσα σε μαχητές.

Από την πρώτη στιγμή του απογεύματος που ο πρόεδρος  Assad κατευθύνθηκε στις γραμμές του μετώπου στην Α Ghouta υποστηρικτές του και αντιπολιτευόμενοι συμπέραναν ότι πρόκειται για ένα δυνατό μηνυμα που υπερβαίνει τα συριακά σύνορα και διαδίδεται προς πολλές κατευθύνσεις.

Αν κάνουμε τη σύγκριση με την αυτοαποκαλούμενη ‘’συριακή αντιπολίτευση » , στο ίδιο επίπεδο σκηνής θα έχουμε αυτομάτως την εικόνα των διευθυνότων να είναι εγκατεστημένοι σε πολυτελείας ξενοδοχεία στην Κωνσταντινούπολη και στην Ντόχα.Ccjscj9i

’’Η αντιπολίτευση’’ αυτή τη φορά δεν τόλμησε να μιλήσει για μια κατασκευασμένη εικόνα  μιας επίσκεψης που δεν έγινε ποτέ ή που έλαβε χώρα κοντά στο προεδρικό μέγαρο και όχι στη γραμμή του μετώπου στην Ghouta.

 Όσο για τους υποστηρικτές του προέδρου Assad, στο εσωτερικό της Συρίας αυτή ήταν η στιγμή μεγάλων συγκινήσεων κυρίως στα με΄σα κοινωνικής δικτύωσης ή στα σχόλια που επικεντρώνονταν στην ταπέινωση και στην ενσωμάτωση του προέδρου με το αλό και τις δυσκολίες των συνθηκών ζωής.Αυτή η ατυπική εικόνα ενός προέδρου έφερε σε δύσκολη θέση πολλούς διευθύνοντες και αξιωματούχους της εξουσίας στη Συρία (υπουργούς και διευθυντές) και οι οποίοι σήμερα γίνονται το αντικείμενο κριτικής λόγω της απόστασης τους από το λαό και τους προβληματισμούς του σε καιρό πολέμου

Η εμφάνιση του Assad μεταξύ των στρατιωτών  στις γραμμές του μετώπου , τοότι μοιράστηκε το φτωχικό γεύμα καθισμένος σ΄ένα κομμάτι ξύλου, συμβολίζει μια ενίσχυση του στρατού στ΄αδύνατα σημεία του.cdsisdiusd

Ο συριακός στρατός που πολλοί περιέγραψαν ως  Al Aqsa al-Assad είναι ένας εθνικός  αραβικός στρατός που δίνει μάχες που θα γραφτούν στην Σύγχρονη Ιστορία ως παραδείγματα άμυνας των αραβικών υποθέσεων έναντι του Ισραήλ και άλλων παγκόσμιων δυνάμεων.

Είναι ίσως ατυχές ότι μάχεται ακόμη και σήμερα σε εσωτερικά μέτωπα και όχι για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης που αντιπροσωπεύει την αρχή του συριακού στρατού από τη δημιουργία του.

Αλλά η εθνική μάχη και το συριακό έδαφος δεν είναι λιγότερο σημαντικά απ΄ότι η μάχη για την απελευθέρωση του κατεχόμενου συριακού Golan,την Παλαιστίνη.

dimpenews.com