b2544d0b-0b5f-452b-ab28-acfa337c9d8c-1728x800_c

Η μάχη του Χαλεπίου συνεχίζεται αργά αλλά ασφαλώς.Ο σκοπός για τους σύριους στρατιώτες ήταν να σφίξουν τη μέγγενη γύρω από τους τρομοκράτες και να προσεγγίσουν περισσότερο την πόλη.

Αφού απελευθέρωσαν την ύπαιθρο Mallah στα βόρεια προάστια της πόλης του Χαλεπίου ο έλεγχος του δρόμου Castillo τέθηκε εολοκληρωτικά στα χέρια του Αραβικού Συριακού Στρατού και των συμμάχων του. Ο δρόμος Castillo είναι ο μοναδικός δρόμος ανεφοδιασμού των τρομοκρατών στο Χαλέπι.Η απελευθέρωση αυτού του οδικού άξονα και της υπαίθρου Mallah σφίγγει τη μέγγενη γύρω από τους τρομοκράτες μέσα στις συνοικίες στο ανατολικό τμήμα της πόλης που ελέγχουν οι τρομοκράτες.

Σύμφωνα με τις στρατιωτικές πηγές η μάχη συνεχίζεται αργά και κατά σταδια και φάσεις. Κάθε βήμα είναι προμελετημένο.Ο στρατηγός Soheil al-Hassan (επονομαζόμενος « ο  « Tίγρης ») και οι δυνάμεις του γνωστές για τη γενναιότητά τους και την ευφυή τακτική τους οδηγούν επιχειρήσεις μέσα σε αυτήν την τοποθεσία. Η τακτική τους είναι απλή: η πρώτη φάση έγκειται στο να κααταστρέψουν τις πλατφόρμες εκτοξευτών αμερικανικών πυραύλων TAW που κατέχουν οι τρομοκράτες του Ισλαμικού Στρατού της Jaish al-Islam.B00jr9LIYAEnH94

Αυτό θα επιτρέψει στις συριακές δυνάμεις ν΄αποδυναμώσουν ιδιαίτερα τους τρομοκράτες. Οι καμικάζι είναι ο δεύτερος στόχος του συριακού στρατού. Αυτοί οι τρομοκράτες στοχεύονται πριν να κατορθώσουν να ενεργοποιήσουν τη ζώνη εκρηκτικών.

Ο στρατηγός al-Hassan διαθέτει μια καλή εμπειρία σε αυτόν τον τομέα λόγω των πολυάριθμων μαχών που διεύθυνε εναντίον καμικάζι της Daech στη δυτ.περιοχή του Χαλεπίου.  Ο συριακός στρατός δεν θα επιτρέψει σε κανένα παγιδευμένο όχημα να του ξεφύγει.Τα στοχεύει με πυραύλους εδάφους εδάφους πριν να τεθούν σε κίνηση.

Η αρχική αιτία αυτών των στρατιωτικών επιτυχιών είναι απλή: οι σύριοι διοικητές είναι παρόντες στο μέτωπο στο πλευρό των στρατιωτών τους και χωρίς αυτή την παρουσία η εντολή για προέλαση δεν θα είχε δοθεί ποτέ.Επομένως οι στρατιωτικές επιτυχίες είναι έργο από κοινού αξιωματικών και στρατιωτών που μάχονται δίπλα δίπλα.

Η Jaish al-Fatah αναγνώρισε ότι έχασε τα τελευταία 24ωρα  4 τανκ,6 θωρακισμένα οχήματα, 5 οχήματα παντός εδάφους, 3 παγιεδευμένα οχήματα, 3 εκτοξευτήρες ρουκετών στην ύπαιθρο Mallah.Ο απολογισμός των απωλειών είναι πολύ βαρύς.Την Κυριακή το πρωί Ο συριακός στρατός και οι σύμμαχοί του προχώρησαν μέσα στα εργοστάσια του Yarmoun, στο βόρειο Χαλέπι και ανέκτησαν τον έλεγχο μετά από πολύ σκληρές μάχες.reseauinternational 4.7.16.presstv 3.7.16

Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΡΟΕΛΑΥΝΕΙ ΣΤΗ Layramoun ΚΙ ΑΝΘΙΣΤΑΤΑΙ

ΣΗΜΕΡΑ Το απόγευμα της Δευτέρας ανακοινώνεται ότι ο στρατός σημειώνει σημαντική πρόοδο στο Β Χαλέπι κι ανακατέλαβε κτίρια al-Mahalij , Sarhil, αστυνομικό σταθμό ,εργοστάσια στην Layramoun.Για να σταματήσει την προέλαση του στρατού στο Β Χαλέπι που τους αλώνει οι ισλαμιστές ανατίναξαν τούνελ…στην Layramoun στην Khalidyah.Aκολουθούν σφοδρές μάχες και η Jabhat al Nusra ανακοινώνει ότια ανακατέλαβε κάποιες θέσεις στην Layramoun ενώ  ο στρατός αρνείται τους ισχυρισμούς και λέει ότι απέκρουσε την επίθεση κάτ που πιβεβαιώνεται από διάφορες πηγές. Σφοδρές μάχες στη βιομαχανική ζώνη της πόλης.

Τα τανκ του στρατού και η αεροπορία επιδίδονται σε non stop βομβαρδισμούς σε εργοστάσια στην Layramoun και στη γραμμή  Βαni Zaid και Khalidyah.Τρία αεροσκάφη σφυροκοπούν θέσεις της αλ Νούσρα που δίνει τη μα΄χη μαζί με τον FSA.Η γραμμή αυτή είναι πολύ σημαντική γιατί βλέπει στον δρόμο Castillo.

dimpenews.com