UPDATE H DAESH διεκδίκησε την επίθεση με ανακοινωθέν.ΣΟΚ στη Γαλλία: τρομοκράτες εισέβαλαν σε εκκλησία έπιασαν ομήρους και σφάξανε τον παπά…Ενήργησαν για την ISIS δήλωσαν

Ο 1 ΙΣΛΑΜΙΣΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ ΕΙΧΕ ΑΠΟΠΕΙΡΑΘΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΖΙΧΑΝΤ ΕΚΑΝΕ 1 ΧΡΟΝΟ ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΒΓΗΚΕ ΤΟ ΜΑΡΤΙΟ

La prise d’otages s’est déroulée dans l’église de Saint-Etienne-du-Rouvray, rue Gambetta (crédit photo :Boris Maslard/Paris-Normandie)Caσθσθησ

Δολοφονήθηκε ιερέας στη Νορμανδία στη Γαλλία.  κατά την διάρκεια κράτησης ομήρων μέσα σε εκκλησία. Η ομηρία έγινε το πρωί της Τρίτης σε μια εκκλησία στο Saint-Étienne-du-Rouvray, στην Seine-Maritime, κοντά στη Rouen.Οι τρομοκράτες δολοφόνησαν τον ιερέα με μαχαίρι τον σφάξανε.

Δύο ένοπλοι με μαχαίρια εισέβαλαν το πρωί της Τρίτης 26 Ιούλη μέσα σε μια εκκλησία στην Seine-Maritime (Normandie) πήραν πολλούς πιστούς ως ομήρους σύμφωνα με αστυνομική πηγή.Ο ιερέας δοολοφονήθηκε και μια γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρά μεταξύ 4 με 6 ομήρων στην εκκλησία που είναι στο Saint-Étienne-du-Rouvray, κοντά στην Rouen.O ιερέας 2 καλόγριες και 2 πιστοί κρατήθηκαν όμηροι.Οι τρομοκράτες εισβάλοντας στην εκκλησία φώναξαν ότι ενεργούν για λογαριασμό της ISIS lepoint.

Μπήκαν από την πίσω πόρτα του ναού κατά τη διάρκεια της λειτουργίας και συνέλαβαν όσους ήταν μέσα 2 καλόγριες 2 πιστούς και τον παπά.Ο π.Jacques Hamel ήταν ηλικίας 86 ετών και έγινε ιερέας το 1958.Τον έσφαξαν στο λαιμόLa prise d’otages s’est déroulée dans l’église de Saint-Etienne-du-Rouvray, rue Gambetta (crédit photo :Boris Maslard/Paris-Normandie)

Είχε σύντομη διάρκεια η επίθεση και οι 2 επιτιθέμενοι εξουδετερώθηκαν σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου του υπουργείου Εσωτερικών. .Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του France 3 τον Jean-Marc Pitte, που είναι στο τόπο της επίθεσης ο ιερέας δολοφονήθηκε και μια γυναίκα τραυαμτίστηκε σοβαρά. Ο François Hollande και ο υπ.Εσωτερικών Bernard Cazeneuve μετέβησν στο τόπο του δράματος. .france24 AFP et Reuters.

Το paris-normandie δίνει  3 νεκρούς τον ιερέα και τους 2 τρομοκράτες που πυροβολήθηκαν από την  BRI της Rouenet κατά την έξοδό τους από την εκκλησία με τα μαχαίρια στα χέρια. Επί τόπου και η αντιτρομοκρατική ειδικες δυνάμεις  RAID.Le secteur autour de la paroisse se Saint-Etienne-du-Rouvray, attaquée ce mardi, a été sécurisé par les forces de police nationales et municipales.

Caps ijclmciO ένας από τους 2 ισλαμιστές τρομοκράτες που σφάξανε τον παπά είχε αποπειραθεί να φύγει για Συρία για τζιχάντ το 2015,σύμφωνα με πληροφορίες.Αυτός καταγόταν από το  Saint-Etienne-du-Rouvray και είχε φτάσει στην Τουρκία το Μάη του 2015 πριν να επιστραφεί στη Γαλλία όπου και φυλακίστηκε για 1 χρόνο.Πρόσφατα αποφυλακίστηκε στις 2 Μάρτη.Του τοποθετήθηκε ηλεκτρονικό βραχιόλι και επανήλθε να εγκατασταθεί στην οικογένειά του.Είχε εξουσιοδότηση εξόδου  8h30-12h30.Ο Hollande πιστοποίησε ότι οι επιτιθέμενοι ανέφεραν ότι έδρασαν για λογαριασμό της DAESH.Σύμφωνα με την FIGARO η  DAESH διεκδίκησε την επίθεση με ανακοινωθέν που δημοσίευσε στο πρακτορείο της το  Amaq,.Μιλάει για 2 στρατιώτες της ISIS που απάντησαν δηλ ανατποκρίθηκαν στο κάλεσμα να στοχεύσουν χώρες σταυροφόρων της συμμαχίας.Και οι 2 μακελάρηδες είχαν φάκελο S δηλ ήταν υπό παρακολούθηση. 

CoSexY3XgAAcoFw

dimpenews.com