Εμπλοκή συριακών αεροσκαφών και της συμμαχίας των ΗΠΑ πάνω από τη Hasaka….μάχες γύρω από συρορθόδοξη εκκλησία,σφοδρές μάχες και βομβαρδισμοί

Mετά την ανακοίνωση της ανακωχής χθες στην πόλη Hasake, μάχες ξέσπασαν  εκ νέου σήμερα.Την τελευταία νύχτα στις 23:00 ο στρατός επιτέθηκε σε Al-Masaken, κέντρο της πόλης , Marsho και   Neshwa (Neşwa Şerqî) συνοικία.Οι  Asayîş απέκρουσαν την επίθεση και ξέσπασαν βίαιες μάχες.

Οι μάχες συνεχίστηκαν ακόμη και στις 04:00, και στις 05:15 ο στρατός εκδήλωσε άλλη επίθεση και μάχες σημειώνονται τώρα στην συρορθόδοξη εκκλησία στη συνοικία Al Masaken, νότια του σταθμού Marsho , γύρω από το νοσοκομείο Issam Baghde και στη συνοικία Neşwa Şerqî.

Τ΄ αποτελέσματα των μαχών δεν έχουν ακόμη ληφθεί. (το κουρδικό παρακτορείο ANHA)

Πληθαίνουν οι αναφορές ότι μαχητικά της διεθνούς συμμαχίας που διευθυνεται από τις ΗΠΑ πετούν πάνω από την πόλη προσφέροντας κάλυψη στους κούρδους συμμαχους τους και δεσμεύοντας τα συριακά παρακολουθώντας τα συριακά αεροσκάφη.Σύμφωνα με άλλες αναφορές συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί της συριακής αεροπορίας κατά των κουρδικών πολιτοφυλακών

Ανακοινώθηκαν τα ονόματα 25 πολιτών που νοσηλεύονται στο κρατικό νοσοκομείο της πόλης.Αναφορές πριν από λίγο για νέες οβίδες από κούρδους κατά πολιτών σε συνοικέις της πόλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες αμερικανοί στρατιώτες πολεμούν στο πλευρό του YPG το συριακό στρατό μέσα στη χώρα του στη Hasaka....

14079502_913903758714714_4683178816197676215_n
μαρτύρησαν από τους κούρδους

Oι συρορθόδοξοι των οποίων η επαρχία της Hasaka είναι το λίκνο φωνάζουν οι κούρδοι σκοτώσαν χριστιανούς και θέλουν να πάρουν την πόλη..

.Ο Ερντογάν πάει στο Ιράν την αλλη βδομάδα και το sputnik αναφέρει ότι ετοιμάζεται τριμερής άξονας Ρωσίας Ιράν Τουρκίας ,ο Tσαβούσογλου αναφέρει σημερα σε συνεντευξη στο ίδιο μέσο ότι προσβλέπει σε στρατιωτική συνεργασία με Ρωσία εκφραζοντας τη δυσφορία για το ΝΑΤΟ και οι αμερικανοί σύμφωνα με εκτιμήσεις ενεργοποιούν εις απάντηση της αποστασιοποίησης του συμμάχου τους Τουρκία τον θήλακα κουρδικό μεσα κι έξω από Τουρκία για ν΄ασκήσουν πίεση στην προεσεγγισή της στη Μόσχα.

14017956_1114408831940425_1316027382_n
Hasaka

Δίνουν πόντους με νίκη στο Μanjib στη συμμαχία του YPG τους SDF που υποστηρίζουν και πυροδοτούν προς γιγάντωση των κουρδικών δυνάμεων την επαρχία της Hasaka.Από την άλλη έχουν ενταθεί τις τελαυταίες ημέρες και οι τρομοκρατικές στο Ν Τουρκίας που είναι όλο και πιο πολύνεκρες αλλά και μάχες με τα μέλη του PKK .

13925210_160246417743810_6175141877079604605_n
με κόκκινη βούλα σημειώνται οι αμερικανικές βάσεις στη Β Συρία επί του εδάφους που ελέγχει το κουρδικό YPG

O Διευθυντής του Αραβικού Κέντρου αναλύσεων και πολιτικών ,κοινωνικών ερευνών  στη Γενεύη ο Riadh Sidaoui εκτιμά ότι μια συμμαχία μεταξύ των 3 χωρών Ρωσίας,Ιράν ,Τουρκίας έχει να κάνει με την αναθέρμασνη των σχέσεων Μόσχας Άγκυρας.

“Πιστεύω ότι παρατηρείται μια αλλάγη αρκετά σημαντική μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία.Βλέπουμε σημαντικές διακηρύξεις από πλευράς Erdogan που προοεγγίζει τη Ρωσία.Μετά την απόπειρα του πραξικοπήματος με τη Δύση να είναι από πίσω από αυτό αν αυτή η αλλαγή σημειωθεί θεωρώ ότι ο χάρτης στη Μ Ανατολή  σχεδιαζεται μ΄εναν τρόπο διαφορετικό από αυτό που τον σχεδίασαν οι δυτικοί κύκλοι”.

Και προφανώς οι αμερικανοί και το ΝΑΤΟ έχουν καθε λόγο να φρενάρουν τον Ερτογάν μέσω του τελευταίου μοχλού πίεσης που είναι το κουρδικό…….

dimpenews.com