Λιβανέζικο assafir:ΦΑΚΕΛΟΣ ΣΥΡΙΑ / Oι αιμοσταγείς αρχιτέκτονες της Ν Μέσης Ανατολής

6ae0ccbf-90e7-4222-942f-c4ac2e7f620b

Όλα δείχνουν από το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία και μετά ότι ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει ήδη αρχίσει να γυρίζει σελίδα για την αιματηρή περιπέτεια στη Συρία, και είναι πεπεισμένος ότι οι αυταπάτες του για την αποκατάσταση της αίγλης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας των Σελτζούκων κατέρρευσαν στις πύλες του Χαλεπίου…..

Ο Ερντογάν έφτασε στο σημείο να δηλώσει στις 5 Σεπτεμβρίου 2012 ότι επρόκειτο με τους φίλους του «να απαγγείλει τη Fatiha πάνω από τον τάφο του Σαλαντίν κλπ».

Ο  Ερντογάν βρίσκει στη λεγόμενη «Αραβική Άνοιξη» τη χρυσή ευκαιρία για να  οδηγήσει τον Δούρειο ίππο των «Αδελφών Μουσουλμάνων» από την Αίγυπτο στη Συρία,Τύνιδα,  Υεμένη, Λιβύη και αλλού. Όλα έγιναν για ν΄ανοίξει ο δρόμος  γι αυτό. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα βούρτσισε το κόκκινο χαλί της Ισλαμικής ομάδας στην περίφημη ομιλία του στο Πανεπιστήμιο του Καΐρου το 2009, όπου δεν ανέφερε ούτε 1 φορά τον όρο «αραβικός κόσμος», αλλά απευθύνθηκε στους μουσουλμάνους και τους έδωσε συμβουλές για το πώς να διαχειρίζονται τις υποθέσεις της διακυβέρνησης.

Δεν χρειάζονται πολλές αναλύσεις για να γνωρίζει κανείς τι επιδίωκε ο Ερντογάν.Το δήλωσε άλλωστε  τότε ευθαρσώς: «μας ρωτάτε σχετικά με τους λόγους ανησυχία μας για τη Συρία. Η απάντηση είναι αρκετά απλή, επειδή είμαστε μια χώρα που ιδρύθηκε για το υπόλοιπο του οθωμανικού κράτους. Είμαστε οι απόγονοι των Σελτζούκων. Είμαστε οι απόγονοι των Οθωμανών. Είμαστε οι απόγονοι εκείνων που σε όλο το φάσμα της ιστορίας αγωνίστηκαν για την αλήθεια και την ειρήνη, την ευτυχία και την αδελφοσύνη … και  το Κόμμα της Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης είναι το κόμμα που διακατέχεται από το πνεύμα των Σελτζούκων και διακρίνεται για τις  Οθωμανικές του ρίζες ».

Όλες οι επίσημες δηλώσεις εκείνης της εποχής τούρκων αξιωματούχων προσέβλεπαν στο να επαναφέρουν το παλιό σχέδιο της οθωμανικής αυτοκρατορίας μέσα στη περιοχή που αφορούσε το σύνολο τωγν γειτονικών χωρών κατευθυνόμενο από την Τουρκία.Ενός τέτοιου σχεδίου ο εκπονητής και αρχιτέκτονας αυτής της Νέας Μέσης Ανατολής ήταν ο ΥΠΕΞ Ahmet Davutoglu.

Οι εξελίξεις έτρεχαν καθώς ο Μοχάμεντ Μόρσι της Μουσουλμανικής Αδελφότητας γίνεται πρόεδρος της Αιγύπτου.Ο σείχης Rashid Ghannouchi ( «Nahdha» ίσως το πιο σημαντικό κόμμα της Αδελφότητας) βρίσκεται στην κορυφή του ηγεσίας της Τυνησίας μετά την ανατροπή του Zine El Abidine Ben Ali.Το Ισλαμικό Κίνημα είναι στο προσκήνιο στη Λιβύη.Οι  Αδελφοί Μουσουλμάνοι στην Υεμένη, με επικεφαλής τον επίσης σεΐχη Hamid al-Ahmar και το Κόμμα Μεταρρύθμισης προχωρούν  γρήγορα. Στο Βασίλειο του Μαρόκου ο Ισλαμιστής ηγέτης Abdelilah Benkirane είναι επί των κυβερνητικών υποθέσεων.

Η Συρία πνίγεται στο αίμα καθώς  Αδελφοί Μουσουλμάνοι διευθύνουν την αντιπολίτευση στην Εθνοσυνέλευση και στη συνέχεια στο συνασπισμό τους. Το Κατάρ παρέχει σε όλους αυτούς αφειδώς χρήματα, διεθνείς σχέσεις, πολιτική και μιντιακή κάλυψη και τους διοχετεύει όπλα σε συνεργασία με τις δυτικές χώρες, ακόμη και μ΄αυτές που εντάσουν την   Αδελφότητα στις λίστες της τρομοκρατίας.assafir 11.9.16

dimpenews.com