O περιβόητος διοικητής του  Donetsk  Arseny Pavlov γνωστός ως ‘Motorola’   ανώτατος στρατιωτικός αξιωματούχος της αυτοανακηρυχθείας  Λαικής Δημοκρατίας του Donetsk (DNR), σκοτώθηκε στην Α Ουκρανία στο τμήμα της που έχει αυτονομηθεί.

Ο Pavlov, ηγήθηκε του τάγματος Sparta στον πόλεμο κατά των ουκρανικών δυνάμεων που ξέσπασε το 2014.

Ο  33χρονος σκοτώθηκε από έκρηξη βόμβας που ενεργοποιήθηκε εξ αποστάσεως  στον ανελκυστήρα του κτιρίου που διέμενε , ανακοίνωσε το Υπουργείο Άμυνας του Donetsk .Στην ίδια ανακοίνωση περιγράφεται ο θάνατος του Pavlov ως “μια τρομοκρατική ενέργεια που διαπράχθηκε από τις ουκρανικές ειδικές δυνάμεις .”

Μιλώντας τη νύχτα της Κυριακής ο επικεφαλής της Λαικής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ  DNR ο Alexander Zakharchenko είπε έχασε ένα στενό φίλο.Στη δήλωσή του χαρακτήρισε τον  Pavlov ως  “έναν ήρωα της δημοκρατίας .”

 »Είμαστε τώρα στη διεξαγωγή έρευνας όχι μόνο για να βρούμε ποιός τοποθέτησε τη βόμβα αλλά και ποιός διέταξε το χτύπημα. Δεν θα υπάρξει έλεος.Μπορούμε να υποθέσουμε ότι ο  Poroshenko έσπασε την εκεχειρία μας και κήρυξε πόλεμο εναντίον μας , » είπε ο Zakharchenko .

Ο ηγέτης της DNR είχε κατηγορήσει το Κιέβο ότι είχε επιχειρήσει να δολοφονήσει τον Pavlov τον Ιούνιο όταν μια έκρηξη σημειώθηκε στο νοσοκομείο όπου ο Μotorola δεχόταν ιατρικές φροντίδες..

Ο Pavlov ήταν ένας ρώσος πολίτης που καταγόταν από την βόρεια επαρχία  Komi.

O πόλεμος στην Ουκρανία προκάλεσε το θάνατο   9,300 ατόμων από τον Απρίλη του 2014 που ξεκίνησε. Σχεδόν 1,5 εκατομύριο άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους σύμφωνα με το  Parliamentary Assembly for the Council of Europe. themoscowtimes 17.10.16

O Motorola είχε τεθεί υπό τις κυρώσεις της ΕΕ αφότου το Κιέβο άνοιξε μια ποινική υπόθεση εναντίον του για τις μάχες στην Α Ουκρανία.rt

Λίγες ώρες νωρίτερα ουκρανοί εθνικιστές με βίντεο που διακινούν αναλαμβάνουν την ευθύνη για την δολοφονία του διοικητή και προειδοποιούν θα  συνεχίσουν να δολοφονούν ηγέτες των δημοκρατιών  LNR και DNR.

Σύμφωνα με την tvzvezda η βόμβα με την οποία ανατίναξαν το διοικητή είχε 1,5 κιλό ΤΝΤ κι εξερράγη εξ αποστάσεως με τηλεχειριστήριο από ουκρανό σαμποτέρ.Οι αρχές της αυτοανακηρυχθήσας Λαικής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ επιδίδονται σε ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των δραστών και ευελπιστούν ότι οι τρομοκράτες δεν έχουν προλάβει να εγκαταλείψουν την πόλη.Μαζί με τον Μοτορόλα σκοτώθηκε και ο σωματοφύλακάς του και αρκετοί ακόμη άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Ο εμπειρογνώμονας Oleg Tsarev, σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο ραδιόφωνο « Star » ανέφερε ότι « την παραμονή της διεθνούς συνάντησης, η οποία μπορεί να επηρεάσει την κατάσταση στην Ουκρανία, η APU πάντα πραγματοποιεί  επιθέσεις ή τρομοκρατικές ενέργειες. Σε αυτή την περίπτωση ο Arseny, ή Motorola, είχε μια μεγάλη φήμη. Είναι ο άνθρωπος που οργάνωσε την άμυνα του αεροδρομίου του Ντόνετσκ. Η δολοφονία Motorola – σίγουρα αποτελεί ένα σημαντικό γεγονός στην αντιπαράθεση στην Ουκρανία.Η Ουκρανία χρειάζεται μικρές και μεγάλες νίκες..», εξήγησε ο Tsarev.tvzvezda

dimpenews.com