H ISIS παγιδεύθηκε ολοσχερώς στο Al Bab.

c3-qoctumaelo7kOι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους είναι έκτοτε ολοκληρωτικά παγιδευμένοι στην συριακή πόλη Al-Bab, το τελευταίο τους οχυρό στην επαρχία του Χαλεπίου στη Β Συρία ανέφερε σήμερα το φιλοαντιπολιτευόμενο  (OSDH).

“Οι συριακές δυνάμεις υποστηριζόμενες από τους μαχητές της και από ρωσικά χτυπήματα κατόρθωσαν να παγιδεύσουν ολοσχερώς το  Al-Bab και τα περίχωρά του ” από το νότο ενώ οι τουρικές δυνάμεις και οι αντάρτες το παγιδεύουν ήδη από το βορρά,δυτικά και ανατολικά  σύμφωνα με το OSDH.
Η προέλαση του συριακού στρατού επέρχεται καθώς έπειτα από τις 10 Δεκέμβρη η  Al-Bab στοχεύθηκε από μια επίθεση που πραγματοποιήθηκε από τους αντάρτες υποστηριζόμενους από τουρκικές δυνάμεις εντός πλαισίου της επιχείρησης  “Ασπίδα του Ευφράτη”.Figaro με AFP 6.2.17c3-chnxuaandw2

Όπως μεταδίδει το reuters σήμερα ο συριακός στρατός και οι σύμμαχοί του έκοψαν το δρόμο τροφοδοσίας του  Islamic State πλησίον του  al-Bab. Τη Δευτέρα ο συριακός στρατός έκοψε τον τελευταίο δρόμο ανεφοδιασμού της ISIS που τη συνέδεε με οχυρά της οργάνωσης πιο ανατολικά προς το Ιράκ με τα εδάφη που κατέχει η οργάνωση στις επαρχίες Raqqa ,Deir al-Zor αναφέρει η ΜΚΟ με έδρα το Λονδίνο The Syrian Observatory for Human Rights, και προσθέτει ότι τη νύχτα ο στρατός και η Hezbollah είχαν κέρδη στα ΝΑ του al-Bab.

Ο συριακός στρατός προελαύνει προς την  al-Bab διακινδυνεύοντας να εμπλακεί σε σε σύγκρουση με τον τουρκικό στρατό και τους συμμάχους του ομάδες ”μαχητών” υπό τον  Free Syria Army.Ο συριακός στρατός κινείται προς το al Bab για ν΄αποτρέψει τις τουρκικές δυνάμεις να διεισδύσουν σε μεγαλύτερο βάθος στην στρατηγική περιοχή της Β Συρίας.

Τουρκικός στρατός και FSA κατέλαβαν την Bazaa,ανατολικά του al-Bab, αλλά το Σάββατο το Islamic State μ΄επιθέσεις αυτοκτονίας τους απώθησε εκτός αυτής.

dimpenews.com