Χάμα: με τούρκικα όπλα οι τρομοκράτες σκοτώνουν τους ορθοδόξους στη Χάμα…. oι τζιχαντιστές καταλαμβάνουν και νέα χωριά τείνουν να περικυκλώσουν τη Μahardah

photos_iba_hama1
τούρκικα όπλα στη Χάμα

Oι τρομοκράτες συνεχίζουν ν΄ασκούν πίεση στις κυβερνητικές θέσεις στην επαρχία της Χάμα μετά την επίθεση ευρείας κλίμακας που ξεκίνησαν οι τζιχαντιστές την Τρίτη.

Tα ξημερώματα της Πέμπτης κατέλαβαν και το χωριό Iskandriyah (Alexandria), δυτικά της πόλης  Ma’rdes αλλά και το χωριό Kokab, Α της πόλης Soran μετά από την χθεσινή τους προέλαση και τοTall Bzam.

Την Τετάρτη κατέλαβαν τις πόλεις και τα χωριά Soran, Khattab, al-Qash, Khirbet al-Hijama, Blahsien,και Arza όπως και τις αποθήκες  Khattab, Rahbat Khattab, το γαλάζιο checkpoint και τα ορνιθοτροφεία   al-Sibahi.

Οι τρομοκράτες κατέλαβαν επίσης το χωριό Shaizar και το checkpoint Shalyut βόρεια της πόλης Μάχαρντα.

Υπάρχουν κάποιες πληροφορίες ότι ο στρατός με τις ενισχύσεις που δέχθηκε άρχισε ν΄ανακάμπτει και ανακατέλαβε τα χωριά Khattab και Arze αλλά μένει να επιβεβαιωθεί.

Mάχες στα περίχωρα του Qomhana, πριν την πόλη της Χάμα.

Σύμφωνα με το  Al-Mayadeen,οι εικόνες που διαδόθηκαν από το πρακτορείο  Iba από την επιχείρηση στη Χάμα δείχνουν ότι οι τρομοκράτες κατέχουν νέα όπλα τουρκικής κατασκευής εκ των οποίων αυτόματο εκτοξευτή βομβών 40mm.Ο στρατός πραγματοποίησε ανατεπίθεση στην κατεύθυνση της  Maardas για να την ανακαταλάβει σύμφωνα με το  Al-Mayadeen.Ο στρατός επίσης σύμφωνα με το al manar απώθησε μια επίθεση στα περίχωρα του στρατιωτικού αεροδρομίου της Hama.

Στην επίθεση στη Χάμα ηγείται η αλ Νούσρα που μετά την απελευθέρωση του Χαλεπίου μάχεται στα πλαίσια μιας νέας συμμαχίας της  Hayat Tahrir al-Cham.Οι αρχηγοί τους απειλούν με 2 νέα μέτωπα μάχης σε Sahl al-Ghab στην περιφέρεια της ελληνορθόδοξης Al-Suqaylabiyah και Λαττάκεια.

dimpenews.com