Πυκνός καπνός είναι ορατός στο σταθμό του μετρό Sennaya Plochtchad, στην Αγία Πετρούπολη. Πολυάριθμοι μάρτυρες αναφέρουν μια έκρηξη,Υπάρχουν θύματα και παιδιά ανάμεσα στους τραυματίες.

10 άτομα σκοτώθηκαν σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στην έκρηξη στο μετρό μεταφέρει το TASS επικαλούμενο πηγή από την υπηρεσία εκτάκτων αναγκών. Τουλάχιστον 50 τραυματίστηκαν σύμφωνα με την haaretz και το republic.ru.Οι πυροσβέστες επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες μια έκρηξη χτύπησε αυτό το απόγευμα το μετρό στο Saint-Pétersbourg.Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης σύμφωνα με το interfax αναφέρουν  ότι τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν.Για 2 εκρήξεις κάνουν λόγο τώρα οι αρχές ενώ εντοπίστηκε και μια ακόμη βομβα που δεν εξερράγη.Photo published for 10 morts dans un attentat dans le métro de Saint Pétersbourg (Russie)

Ο Πούτιν σχολιάζοντας το γεγονός είπε ότι οι τα αίτια δεν είναι γνωστά και είναι νωρίς να μιλήσουμε η έρευνα θα τα καθορίσει».  «Bέβαια μελετάμε πάντα όλα τα ενδεχόμενα: ατύχημα, εγκληματική ενέργεια και πρωτίστως τον τρομοκρατικό χαρακτήρα» διευκρίνισε.

.

Νωρίτερα σήμερα πολλοί σταθμοί του μετρό στην Αγ.Πετρούπολη έκλεισαν από  »ορφανά » αντικείμενα αλλά δεν είχε προκύψει κάτι επικίνδυνο.
Η διεύθυνση του μετρό της Αγ.Πετρούπολης πιστοποίησε την έκρηξη.Αρχικά 3 σταθμοί του μετρού έκλεισαν και οι πυροσβέτες επιδιώκουν να εντοπίσουν τη φύση της έκρηξης. Αργότερα έκλεισε όλο το μετρό. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπάρχουν και τραυματίες.Ασθενοφόρα έφθασαν στο τόπο της έκρηξης. Η κυκλοφορία των τρένων στη μπλε γραμμή σταμάτησε.Η εκκένωση είναι σ΄εξέλιξη.
Σύμφωνα με τη διεύθυνση του  métro του Saint-Péterbourg, χρησιμοποιήθηκε εκρηκτικός μηχανισμός.To Interfax ανακοινώνει ότι η «δύναμη της έκρηξης ήταν 200-300 grammes TNT».Δύο εκρηκτικοί μηχανισμοί εξερράγησαν στο μετρό σύμφωνα με μια πηγή που επικαλείται το Ria Novosti.Ένας από τους αυτόπτες μάρτυρες είπε ότι η έκρηξη  συνέβη γύρω στις 14.40.

H έκρηξη έγινε σε ένα βαγόνι του σειρμού ,εταξύ δύο σταθμών του κέντρου της πόλης αυτού του  «Τεχνολογικού Ινστιτούτου» και της «Πλατείας Sennaya».

Το « Interfax »,επικαλούμενο το « Ρωσία-24 », αναφέρει ότι ο εκπρόσωπος του Γ Εισαγγελέα Kurennoj χαρακτήρισε τρομοκρατική επίθεση την έκρηξη. « Οι εισαγγελείς κάνουν ότι είναι δυνατόν για να διελευκάνουν το τι συνέβαλε για να προετοιμαστεί μια τρομοκρατική ενέργεια για να μην αναπαραχθεί στο  μέλλον».Ο γερουσιαστήςτης Επιτροπής άμυνας ο Ozerov, τόνισε ότι  «υπάρχουν όλα τα σημάδια μιας τρομοκρατικής ενέργειας».sputnik,Τass.tvzvezda,republic.ru InterfaxScenes from the blasts outside the St. Petersburg, Russia metro.

To site Fontanka.ru μεταφέρει ανακοίνωση της αστυνομίας της Αγ.Πετρούπολης σχετικά μ΄έναν ύποπτο που πιθανότατα εμπλέκεται στην έκρηξη σήμερα στο μετρό της Πετρούπολης που σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες στοίχισε τη ζωή σε 12 άτομα ενώ αλλα 50 τραυματίστηκαν.Η ρωσική τηλεόραση  REN TV αναφέρει ότι οι εικόνες του υπόπτου κινηματογραφήθηκαν από τις κάμερες  επιτήρησης του  métro.Η ταυτότητα του υπόπτου για  την τρομοκρατική δεν επιβεβαιώθηκε ως τώρα.

dimpenews.com