Η συμμαχία των ΗΠΑ βομβάρδισε και σκότωσε ”κατά λάθος” 18 κούρδους των FDS

18 μαχητές των συροκούρδων του FDS σκοτώθηκαν την Τρίτη από αεροπορικό χτύπημα που πραγματοποίησε η διεθνής συμμαχία που διευθύνεται από τις ΗΠΑ στη ΒΑ Συρία.

Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε την Πέμπτη μια νέα επιδρομή της συμμαχίας κατά της isis. Αυτή επήλθε την Τρίτη κοντά στην πόλη Tabqa, στην ΒΑ Συρία. Οι 18 σκοτώθηκαν από αεροπορικό χτύπημα ανέφερε την Πέμπτη η διοίκηση των αμερικανικών δυνάμεων στη Μέση Ανατολή.

Σύμφωνα με αμερικανούς στρατιωτικούς αυτές είναι οι ίδιες οι  Forces démocratiques syriennes που ταυτοποίησαν κατά λάθος τους μαχητές που στοχεύθηκαν ως τζιχαντιστές.  «Η συμμαχία αναλύει την αιτία του επεισοδίου και θα  θέσει σ΄ εφαρμογή τις απαραίτητες εγγυήσεις για την αποφυγή της επανάληψης στο μέλλον ανάλογων επεισοδίων », σύμφωνα με το αμερικανικό ανακοινωθέν.le parisien

Η διεθνής συμμαχία σχηματίστηκε το Σεπτέμβρη του  2014, και περιλαμβάνει 68 χώρες.Διευθύνεται από τις ΗΠΑ και επιχειρεί επίσημα κατά της ISIS ενίοτε και κατά του συριακού στρατού όπως συνέβη στη Deir Ezzor παραβιάζοντας κάθε έννοια διεθνούς δικαίου κατ΄εξακολούθηση αφού ενεργεί χωρίς τη συναίνεση της Συρίας.

dimpenews.com