Επέρχεται άμεση σύγκρουση; Oι αμερικάνοι τα μαζεύουν και φεύγουν από τη Ν Κορέα.Εκκενώνουν τις οικογένειές τους στρατιωτικοί και διπλωμάτες.Αδειάζει και η πρεσβεία στη Σεούλ….

Des équipements militaires démontrés au cours du défilé en Corée du Nord

Oι αμερικανοί στρατιωτικοί άρχισαν να εκκενώνουν τις οικογένειές τους και το πολιτικό προσωπικό από τις βάσεις που είναι κοντά στη Σεούλ.Eπίσης τα μέλη των οικογενειών των διπλωματών και το προσωπικό της πρεσβείας των ΗΠΑ εγκαταλείπουν ομοίως τη νοτιοκορεατική πρωτεύουσα. Ρώσοι ειδήμονες αναφέρουν ότι βλέπουν σημεία άμεσης διαμάχης.

Αν και το Πεντάγωνο δεν επιβεβαιώνει επίσημα αυτή την πληροφορία αναφορές για εκκένωση εμφανίστηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στους δημόσιους serveurs της  2ης Μονάδας Πεζικού και της  8ης αμερικανικής στρατιάς που  εδρεύουν στη Ν Κορέα. Το Τόκιο από την πλευρά του προσανατολίζεται να εκκενώσει 60.000 ιάπωνες που ζουν στη Ν Κορέα.

USS Carl Vinson

Για ν΄αυξήσουν τη δύναμή τους και την πίεση κατά της Β Κορέας οι ΗΠΑ  υπολογίζουν ν΄αναπτύξουν  3 αεροπλανοφόρα στ΄ανοιχτά της κορεατικής χερσονήσου: USS Carl Vinson, USS Ronald Reagan και USS Nimitz.sputnik

O Yφυπουργός Εξωτερικών της Β Κορέας ο Han Song-Ryol, δήλωσε σε συνέντευξή του στο BBC,

“Θα πραγματοποιήσουμε δοκιμές με πυραύλους σε εβδομαδιαία,μηνιαία και ετήσια βάση”.

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Mike Pence συνεχίζοντας την περιοδεία του στην Ασία την Τρίτη επαναδιαβεβαίωσε από το Τόκιο ότι η χώρα του θα διασφαλίσει την ασφάλεια της Ιαπωνίας έναντι της Β Κορέας που προειδοποιεί με νέες δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων.

dimpenews.com