Αποτέλεσμα εικόνας για NO FLY ZONE SYRIA

Πούτιν κι Ερντογάν που συναντήθηκαν στις όχθες της Μάυρης Θάλασσας στο Sotchi δήλωσαν την κοινή τους πεποίθηση για την δημιουργία  »ζωνών αποκλιμάκωσης »  προορισμένων να «ειρηνεύσουν» την χώρα και να ενισχύσουν την εκεχειρία δήλωσε την Τετάρτη ο  Poutine.
« Κοινή μας θέση είναι η δημιουργία ζωνών αποκλιμάκωσης που οφείλουν να οδηγήσουν σε μια πιο μεγάλη ειρήνευση και στην ενδυνάμωση του καθεστώτος της εκεχειρίας. »
Σύμφωνα με το ρώσο πρόεδρο αυτές οι ζώνες θα πρέπει να συνοδεύονται από ζώνες αεροπορικού αποκλεισμού  «υπό την προυπόθεση ότι δεν θα υπάρχει καμιά στρατιωτική δραστηριότητα σε αυτές τις ζώνες ».Ο Poutine επιβεβαίωσε ότι την Τρίτη στην τηλεφωνική του συνομιλία με τον με Donald Trump τους απασχόλησε το θέμα των  »ζωνών αποκλιμάκωσης » , ένας όρο flou που θα μπορούσε να προσεγγίζει την ιδέα μιας zone tampon . « Αν κατάλαβα καλά η αμερικανική διοίκηση υποστηρίζει αυτή την ιδέα », δήλωσε προσεκτικά.
Αυτές οι ζώνες οφείλουν να ευνοήσουν την εφαρμογή « ενός πολιτικού διαλόγου μεταξύ των εμπόλεμων ». « Αυτή η πολιτική διαδικασία οφείλει να οδηγήσει στο τέλος του λογαριασμού σε μια ολική επανεγκατάσταση της εδαφικής ενσωμάτωσης ακεραιότητας της χώρας »,συνέχισε ο Poutine.

(Δηλ.και στην αποχώρηση των τουρκικών και αμερικανικών στρατευμάτων που έχουν κατλάβει εδάφη της συριακής επικράτειας χωρίς την παραμικρή συναίνεση του συριακού κράτους;)
Σύμφωνα με τον ίδιο η μάχη κατά των  « τρομοκρατικών οργανώσεων » όπως η ISIS ή η Fateh Al-Cham, τ.Αλ Νούσρα παρκλάδι της Al-Qaida θα συνεχιστεί παρά την ενδεχόμενη εγκαθίδρυση αυτών των ζωνών.
Ο Erdogan από την πλευρά του επίσης τόνισε ότι αναφέρθηκαν με το ρώσο ομόλογό του στη δημιουργία αυτών των ζωνών  « επί χάρτου », καλώντας η ιδέα αυτή να υιοθετηθεί στ΄Astana, στο Kazakhstan, όπου ανοίχθηκε την Τετάρτη ο 4ος γύρος των διαπραγματεύσεων  »ανταρτών » και συριακού κράτους.

Οι αντάρτες ανέστειλαν ωστόσο τη συμμετοχή τους ώσπου να σταματήσουν οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί σε όλη τη χώρα.Αναμένεται να επνάλθουν αύριο σύμφωνα με κάποιες πηγές.
Οι ίδιοι αναγνωρίζουν ότι οι « ζώνες αποκλιμάκωσης θα είναι  ένα προσωρινό μέτρο για τη βελτίωση της δύσκολης ανθρωπιστικής κατάστασης των πολιτών».lemonde

Ανθρωπιστές πάνω απ όλα όταν σκοτώνουν πολίτες με ρουκέτες σε δρόμους σχολεία,αγορές, πολυκατοικίες ή τους διαμελίζουν με κομματάκια δεν έχουν τις ίδιες ευαισθησίες.

Ο επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας στα Astana είπε την Τετάρτη ότι ελπίζει σε μια συμφωνία επί της αρχής  για τη δημιουργία « 4 ζωνών αποκλιμάκωσης » που θα μπορούσε να κλειστεί την Πέμπτη μεταξύ Ρωσίας,Τουρκίας και Ιράν.  (Reuters)

« Πρόκειται για ζώνες όπου μένονται μάχες πολύ βίαιες μετξύ κυβερνητικών δυνάμεων και της al Nosra (της νυν Fateh al Cham, NDLR) και της μετριοπαθής αντιπολίτευσης »,διευκρίνισε ο Alexandre Lavrentiev.reuters

Τι  »μετριοπαθής αντιπολίτευση » είναι αυτή που καταφεύγει στα όπλα και βυθίζει την πατρίδα σε 6ετές ολοκληρωτικό εμφύλιο αιματοκύλισμα.

Οπότε από τις ζώνες  »μειωμένης έντασης » βρεθήκαμε σε δυο 24ωρα να συζητάμε για  »ζώνες αποκλιμάκωσης » και πολύ περισσότερο για  »safe zones »  και τελικά για  »no fly zone » καί όλα αυτά να γίνονται κι αποδεκτά εν ριπή οφθαλμού από την τριμερή ΗΠΑ,Ρωσία,Τουρκία και το Ιράν ν΄ακολουθεί εκών άκων.

Σχέδιο για  »safe zones »  και   »no fly zone »ήταν το πάγια αίτημα Τουρκίας ΗΠΑ για Συρία και τώρα το φέρνει ρωσική πρόταση.

Ως τώρα  το επιχείρημα Ρωσίας ήταν ότι  »safe zones »  και   »no fly zone » θα κάνουν τη Συρία νέα Λιβύη.

dimpenews.com