Πριν από λίγο ο WaelHussaini συνεργάτης του site RussiaInsider που εδρεύει στη Βυρητό και είναι συρολιβανέζος ανακοινώνει στο twitter ότι σήμερα για πρώτη φορά η συριακή αεράμυνα δέσμευσε ένα ισραηλινό στόχο που πετούσε πάνω από το Λίβανο και το κατέρριψε. Στις 11:10 το μεσημέρι το συριακό σύστημα S-200 εκτόξευσε πύραυλο κατά ενός από τα ισραηλινά μαχητικά  κι αυτό άρχισε να χάνει ύψος..Ο στόχος δηλ.το ισραηλινό μαχητικό χτυπήθηκε λίγα χιλιόμετρα από ακτή Σιδώνας , ενώ πηγές επιβεβαιώνουν ότι το  ισραηλινό F-15 καταστράφηκε (αφότου δεσμεύθηκε από το σύστημα εκτόξευσης S-200 ).Ο WaelHussaini  αναφέρει ότι πρόκειται για 100% επιβεβαιωμένη είδηση και σε κάθε περίπτωση μεταφέρει ότι αναφέρθηκε σε άλλες πηγές σήμερα σε σχέση με το συμβάν.Δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση της πληροφορίας.

Νωρίτερα το αραβόφωνο μέσο mayadenalakhbar 10.9.17 αναφέρει ότι αρκετές σελίδες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης μεταφέρουν ότι ένα ισραηλινό αεροπλάνο συνετρίβη στο Νότο αφότου στοχεύθηκε από συριακούς πυραύλους S-200.

Σύμφωνα με τις πηγές, ο πύραυλος έπληξε το ισραηλινό αεροπλάνο αρκετά χιλιόμετρα από την παραλία και το αεροπλάνο συνετρίβη στη θάλασσα.

Στις 11h26, δόθηκε η εντολή για την καταστροφή του στόχου και ένας πύραυλος των S 200 εκτοξεύθηκε κατά των 2 αεροσκαφών.
Σύμφωνα με την πηγή ο πύραυλος έπληξε το στόχο βόρεια της Σιδώνος στις 11h 30.Τα δυο αεροσκάφη κατευθύνονταν προς το βορρά.Η επίθεση και η κατάρριψη επιβεβαιώθηκε από πολλές θέσεις ραντάρ και αεράμυνας που παρακολουθούσαν ομοίως το στόχο.iuvmonline.com 10.8.17

dimpenews.com