Η ISIS κατέρριψε συριακό μαχητικό στην al Bukamal στ΄ανατολικά της Deir Ezzor.

H ISIS κατέρριψε συριακό μαχητικό στην πόλη al Bukamal στ΄ανατολικά της Deir Ezzor αναφέρει το κανάλι Al-Jisr που πρόσκειται στην ”αντιπολίτευση” χθες που επικαλείται πηγές του.

Kαι το φιλοαντιπολιτευόμενο SOHR αναφέρει ότι το αεροσκάφος που έπεσε στην πόλη  Al-Bukamal ανατολικά της DeirEzzor, ήταν συριακό.

Για πτώση αταυτοποίητου μαχητικού αεροσκάφους ανατολικά της Deir Ezzor κάνουν λόγο τώρα άλλα αραβόφωνα μέσα της ”αντιπολίτευσης” όπως τα alwakeelnews,shababunity.

Το rt στην αραβόφωνη έκδοσή του αναφέρει πτώση ενός αταυτοποίητου στρατιωτικού αεροσκάφους ανατολικά της Deir al-Zour και ότι σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης στη Συρία, η πτώση του αεροπλάνου έγινε κοντά στην πόλη Al bukamal ανατολικά της Ντέιρ αλ-Zour.

To γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων από μια τοπική πηγή μεταδίδει «ότι το στρατιωτικό αεροσκάφος ήταν του τύπου MiG, κι έπεσε πάνω από την περιοχή εμπλοκής κοντά στην Al Bukamal στ΄ανατολικά της πόλης Ντέιρ αλ-Zour , και ότι η τύχη του πιλότου παραμένει άγνωστη.»

Ενώ ορισμένες πηγές ισχυρίστηκαν ότι η οργάνωση “Daash” κατέρριψε το αεροπλάνο.

Αυτό το συμβάν προέκυψε καθώς ο συριακός στρατός ανακοίνωσε ότι ξεκινάει την επιχείρηση Αυγή 3 και προελαύνει στον ανατολικό άξονα της Deir Ezzor με σκοπό να φτάσει στα ιρακινά σύορα υπό την κάλυψη εναττικών βομβαρδισμών ρωσικών και συριακών αεροσκαφών.Ο στρατός ήδη έχει ανακτήσει τομεγαλύτερο τμήμα του αυτοκινητόδροου που οδηγεί στην al Bukamal.

Ο στρατός σε αυτήν την επιχείρηση φιλοδοξεί να φτάσει από την Hamimah στην ΝΑ Homs στην παραμεθόριο πόλη Al Βukamal στην επαρχία της Deir Ezzor.Ο στρατός θα επιχειρήσει την ανάκτηση και του αντλιοστάσιου πετρελαίου T-2.

Παράλληλα συνεχίζονται οι μάχες για τον ολοκληρωτικό έλεγχο της πόλης της Ντέιρ Έζζορ από το στρατό και συμμάχους του.Ο συριακός στρατός κατόρθωσε να κόψει το βασικό δρόμο ανεφοδιασμού του Ισλαμικού Κράτους στις συνοικίες που ελέγχουν οι τρομοκράτες αφού ανακατέλαβε τη συνοικία Jafra αναφέρει το sputnik.

dimpenews.com