Αποτέλεσμα εικόνας για Chinoise special forces

Mια τεράστια έκρηξη που σημειώθηκε από άγνωστη αιτία προκλήθηκε στην πόλη Bedama  πριν από λίγο νύχτα 29ης Νοέμβρη στα δυτικά του Idlib.

Αμέσως μετά τις 2 εκρήξεις σε Khirbe alJoz όπου ήταν το διοικητήριο των μουτζαχεντίν του Ισλαμικού Κόμματος του Τουρκεστάν (TIP) στοχεύθηκαν 2 διαφορετικές συνοικίες στο βορρά του Idlib.

Νωρίτερα αναφορές έλεγαν ότι ήδη ειδικές δυνάμεις των κινέζων και αξιωματικοί πληροφοριών κατέφθασαν στην Ταρτούς.Πηγές αναρωτιούνται αν αυτές οι στοχευμένες επιθέσεις ενδεχομένως με drone στην καρδιά των τζιχαντιστών του Τουρκεστάν προήλθαν από επέμβαση των κινέζων.

Την περασμένη εβδομάδα διαμείφθηκαν σημαντικές συνομιλίες Συρίας-Κίνας.Το κινεζικό υπουργείο Άμυνας σχεδίαζε να στείλει στη Συρία δυο μονάδες γνωστές ως « Τίγρεις της Σιβηρίας» και «Νυχτερινές Τίγρεις» από τις Ειδικές Λειτουργικές Δυνάμεις στη Συρία για να πολεμήσουν τρομοκράτες από το «Ισλαμικό Κίνημα του Ανατολικού Τουρκεστάν».

Τον τελευταίο καιρό, το TIP έγινε μια από τις ισχυρότερες δυνάμεις στην επαρχία του Idlib. Επίσης υποστηρίζει τώρα μια στρατιωτική επιχείρηση της Hay’at Tahrir al-Sham (τ.al-Nusra,) στη βόρεια ύπαιθρο της Hama.Από την άλλη η κινεζική Πολεμική Αεροπορία είναι γνωστό ότι είναι ένας από τους μεγαλύτερους αερομεταφορείς UCAVs στον κόσμο.

Στις 30.11.17 το southfront αναφέρει ότι αρκετοί  »μαχητές » τρομοκράτες του TIP σκοτώθηκαν όταν αταυτοποίητο αεροσκάφος κατέστρεψε 2 οχήματα της οργάνωσης του Τουρκεστάν στο δρόμο Kerbet Eljoz και Jisr al-Shughur στο ΒΑ τμήμα της επαρχίας Idlib.

Η πηγή της  »αντιπολίτευσης »  Bassam Jaara αναφέρει στο twitter αναφέρει ότι η επιδρομή στις θέσεις του TIP επιτελέστηκε από τις κινέζικες Δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων.

“Η στόχευση του Turkistan [TIP] in Jisr al-Shughur από αεροπορικό βομβαρδισμό εμφανώς υποδηλώνει ότι οι κινέζικες ειδικές δυνάμεις άρχισαν τις στρατιωτικές τους επιχειρήσεις στη Συρία!”  γράφει ο Jaara στο twitter.

dimpenews.com