Με τι είδους όπλα οι τρομοκράτες χτύπησαν τη ρωσική αεροπορική βάση στη Khmeimim της Συρίας;

Η επίθεση τρομοκρατών στη ρωσική βάση Khmeimim θέτει πολλά ερωτήματα στην κοινότητα των εμπειρογνωμόνων ένα από τα πιο καίρια είναι τι τύπου όλμου ή ρουκέτας χρησιμοποίησαν οι τρομοκράτες.

Σύμφωνα με τους ειδήμονες το πιθανότερο είναι να χρησιμοποιήθηκε το 82mm αυτόματο όλμο « Vasilek » 2Β9Μ σοβιετικής κατασκευής. Αυτό το όπλο μπορεί εύκολα να μεταφερθεί από ρυμουλκούμενο.Ζυγίζει λίγο περισσότερο από 630 κιλά.Το site αναφέρει ότι το Vasilek χρονολογείται από τη δεκαετία του πενήντα του περασμένου αιώνα και εξακολουθεί να χρησιμοποιείται σε πολλούς στρατούς του κόσμου και παράγεται από τη Ρωσία μέχρι  και σήμερα, σύμφωνα με το site rt.

Το « Vasilek » έχει ένα πλεονέκτημα έναντι των περισσότερων άλλων συανφών όπλων.Έχει ένα ποσοστό πολύ υψηλό βολών μέχρι και 120 χτυπήματα το λεπτό. Η μέγιστη εμβέλεια του είναι μεγαλύτερη από 4200 μ.

Το βάρος των όλμων του μπορεί ν΄ανέρχεται από 3,1 έως 4,6 kg. Ένα εκρηκτικό πυρομαχικό που θα χρησιμοποιήσει μπορεί να αποσυντεθεί σε 600 θραύσματα με μάζα 1 g. Η ακτίνα της ζημιάς που μπορεί να προκαλέσει ανάλογα με τον τύπο του όλμου κυμαίνεται από 6 έως 18 μέτρα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι βλήματα όλμων διαμετρήματος  82mm είναι σχεδόν αδύνατο να δεσμευθούν από τα μέσα που διαθέτουν οι εκεί Ρωσικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Οι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες σημειώνουν επίσης ότι είναι καιρός να εξοπλιστεί η αεροπορική βάση με καταφύγια για αεροσκάφη. Μαχητικά, βομβαρδιστικά που παρατάσσονται σε μια γραμμή, είναι πολύ ευάλωτα σε μια τέτοιες τρομοκρατικές επιθέσεις.

Ο Roman Saponkov  δημοσιογράφος επί στρατιωτικών θεμάτων, σχολίασε τις τρεις φωτογραφίες των λαβωμένων ρωσικών αεροσκαφών στη σελίδα του στο FacebookΕκτιμά ότι η ζημιά ήταν στους κινητήρες ορισμένων αεροσκαφών και ανέλυσε τον τύπο των αεροσκαφών που εικονίζονται: είναι 4 βομβαρδιστικά Sukhoi-24, 2 μαχητικά αεριωθούμενα A Sukhoi -35S και ένα μεταγωγικό Antonov-72.vestnik-rm.ru 5.1.18 κ.α

Το ρωσικό Υπ.Άμυνας παραδέχθηκε χθες ότι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς χτυπήθηκε με ρουκέτες η βάση και σκοτώθηκαν 2 ρώσοι στρατιώτες ενώ διέψευσε δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι χτυπήθηκαν και 7 ρωσικά αεροσκάφη.Eπικαλούμενη διπλωματική πηγή και ανώνυμες στρατιωτικές  η Kommersant μίλησε για 4  Soukhoï Su-24, 2 Soukhoï Su-35, κι ένα τύπου-cargo N-72 κι άλλα εξοπλιστικά συστήματα που κατασράφηκαν στη βάση. Η ρώσικη εφημερίδα διατεινόταν ότι δέκα στρατιώτες σκοτώθηκαν χωρίς ν΄αναφέρει την υπηκοότητα των θυμάτων.

Στις 21.12.17 υπήρχαν στη ρωσική βάση 30 αεροσκάφη…..

Oι ρώσοι εμπειρογνώμονες δαιβεβαίωσαν ότι η τρομοκρατική επίθεση κατά της βάσης στη Hmeymim έγινε με όπλα που διακινήθηκαν μέσω των τουρκοσυριακών συνόρων..Όπως αναφέρει το site web ”Vestnik Mordovi” “ ο συριακό στρατός δεν έχει αυτού του τύπου τα κανόνια ,αυτό αποδεικνύει ότι οι τρομοκράτες τα απέκτησαν μέσω της Τουρκίας κάτι που σημαίνει ότι η Washington είναι πίσω από την επίθεση κατά του αεροδρομίου της  Hmeymim”.

 

dimpenews.com

2 commentaires »

 1. Πάλι τα ίδια.
  Μπήκα και στο facebook του Roman Saponkov.
  Δείχνει τρεις φωτό από το ίδιο αεροπλάνο με ζημιά που μόνο από όλμο δεν είναι.
  Επίσης παραπέμπει σε βίντεο στο YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=tuLSsMDDk2s&feature=youtu.be&t=1m53s) που δίχνει τα Σουκόι να επιχειρούν από την Χμαΐμ από το 2015 (Published on Dec 28, 2015)
  Πολλοί από σχολιαστές όπως ο Алексей Рамм (Alexei Ramm) του γράφουν:
  « Алексей Рамм (Alexei Ramm):
  Are you proud of what a fake throw was made? More confirmation of
  the mass death of the aircraft will be? In addition to a photo of
  one Su-24 with obviously not mortar injuries? »
  Προς τούτοις και για την δικά μου περιέργεια, έχω « φάει » όλο το Ιντερνετ και
  άλλη φωτό ή κάτι σχετικό δεν μπορώ να βρώ.
  Και το ερώτημα είναι:
  Εσείς με ποιόν είστε;
  Εγώ νόμιζα ότι είστε με τον Πούτιν και τον Ασσάντ.
  Οπότε προς τι τέτοια εμμονή;
  Τρία άρθρα και να υπερασπίζεστε την άποψη των πληρωμμένων τρολς, δεν το καταλαβαίνω ειλικρινά.

  J'aime

  • https://sana.sy/fr/?p=106775 εδω σε αυτό το link βρίσκεται σημερινό άρθρο του κρατικού πρακτορείου SANA που επικαλείται ρωσικά μέσα για το χτύπημα στη βάση της Hmeymim.Το ρωσικό Υπ. Άμυνας παραδέχθηκε το χτύπημα και νεκρούς διαφωνείτε ως προς τα αεροπλανα. Δηλ συμφωνείτε ότι χτυπήθηκε η βαση συμφωνείτε ότι σκοτωθηκαν ρωσοι στρατιωτες εντός αυτής και διαφωνειτε ως προς το αν χτυπηθηκαν καποια αεροπλανα .Εμεις δεν είμαστε εμεπιρογνωμονες ουτε κι εσεις πάντως αυτό ελίναι το ελάσσον το μείζον είναι ότι χτυπηθηκε η βαση ……και αυτό το παραδεχθηκε το Ρωσικό Υπ Αμυνας και καλα εκανε.Εμεις επισης δεν λεμε ότι οντως χτυπηθηκαν εμεις αανφερουμε και τα στοιχεια που αφορουν την ειδηση και βγαινουν κατα κορον απο πληθος ρωσικα μεσα……..

   J'aime