Σχετική εικόναΤρομοκράτες στόχευσαν την ρώσικη αεροπορική βάση της Hmeimim, που βρίσκεται στην επαρχία της Λατάκεια με τουλάχιστον 1 drone εξοπλισμένο με βόμβα.

Τα συστήματα της αεράμυνας της αεροπορικής βάσης της Hmeimim εξουδετέρωσαν την απειλή πριν αυτή φτάσει στην στρατιωτική εηγκατάσταση και το χώρο των πυρομαχικών.

Οι αναφορές της επίθεσης προέρχονται τόσο από φιλοκυβερνητικέςπηγές που επικαλούνται μαρτυρίες των κατοίκων της ζώνης όσο κι από αυτές της « αντιπολίτευσης». Το μέσο colonelcassad στις 11.3.18 μεταφέρει ότι συριακές πηγές αναφέρουν ότι το βράδυ έγινε  μια ακόμη προσπάθεια τρομοκρατών να επιτεθούν στην αεροπορική βάση στην Hmeymime με drone.
Αυτόπτες μάρτυρες λένε ότι παρακολούθησαν την αντίδραση των συστημάτων αεράμυνας για τους εναέριους στόχους. Πιθανότατα ήταν μια άλλη προσπάθεια να επιτεθούν μικρά UAVs που έριχναν μικρές βόμβες. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, η αεράμυνα κατέρριψε ένα UAV.Μόλις χθες υπήρχαν φωτογραφίες με συστήματα  «Pantsir S» που αναπτύχθηκαν στην Λατάκια.

dimpenews.com