Η αεράμυνα της ρωσικής βάσης Hmeimim κατέρριψε ένα drone που την πλησίασε. ΒΙΝΤΕΟ

Ένα αταυτοποίητο  drone πραγματοποίησε έναν ελιγμό  προσέγγισης στην ρωσική στρατιωτική βάση της  Hmeimim το σούρουπο, αλλά τα συστήματα αεράμυνας της βάσης το κατέρριψαν  χωρίς να προκληθούν θύματα ή ζημιές  ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπος τύπου της βάσης.

Τα αντιαεροπορικά συστήματα της βάσης της Hmeimim κατέρριψαν έναν αταυτοποίητο στόχο που πλησίαζε χωρίς να προκληθούν υλικές δήλωσε τη Δευτέρα στους δημοσιογράφους ένας εκπρόσωπος της βάσης.

«Στις 21 Μάη καθώς έπεφτε η νύχτα, τα μέσα ελέγχου του εναέριου χώρου της ρωσικής βάση της Hmeimim εντόπισαν  έναν εναέριο στόχο μετρίων διαστάσεων άγνωστου που ανήκε (ένα drone) σε κάποια απόσταση [από τη βάση ]», εξήγησε.

«Τα μέσα της αεράμυνας της ρωσικής βάσης κατέστρεψαν το στόχo», διευκρίνισε προσθέτοντας, ότι η επιχείρηση δεν προκάλεσε θύματα ή υλικές ζημιές.

Μετά από αυτό το επεισόδιο η βάση επανέκτησε τις κανονικές λειτουργίες της.sputnik

Το drone πετούσε σχετικά ψηλά. Δεν πρόκειται για τυπικό drone αυτοκτονίας. Πιθανότατα οι ΗΠΑ έχασαν ένα ακόμη  UAV στη Συρία αναφέρει άλλη πηγή. Ήταν φορτωμένο ωστόσο με εκρηκτικά αναφέρεται αλλού από φιλοκυβερνητική πηγή.

dimpenews.com