O Bachar Al-Assad θα πάει στη Β Κορέα να συναντήσει τον Kim Jong Un.

O Bachar Al-Assad θα συναντήσει τον   σύμφωνα με τη Β Κορέα. Οι 2 διευθύνοντες θα συναντηθούν σύντομα σύμφωνα με το επίσημο βορειοκορεάτικο πρακτορείο. Ο  Bachar al-Assad προτίθεται να πάει στη Β Κορέα για να συναντήσει τον διευθύνοντα της χώρας Kim Jong Un, ανακοίνωσε την Κυριακή το πρακτορείο KCNA.

« Θα πάω στην RPDC και θα συναντήσω τον (…) Kim Jong Un », διεύκρινισε ο Bachar Al-Assad, χρησιμοποιώντας το ακρωνύμιο του επίσημου ονόματος της Β Κορέας, τη Λαική Δημοκρατία της Κορέας.

« Ο κόσμος χαιρετίζει τα αξιοσημείωτα γεγονότα που επήλθαν πρόσφατα στη χερσόνησο της Κορέας χάρη στο εξαιρετικό υψηλό επίπεδο και τη σοφία του διευθύνοντα  Kim Jong Un » δήλωσε ο σύριος πρόεδρος σύμφωνα με το KCNA, κατά τη συνάντηση με τον πρέσβη της Β Κορέας τον Mun Jong Nam την Τετάρτη 30.5.18 κατά την παρουσίαση των διαπιστευτηρίων του.  O Assad σύμφωνα με το πρακτορείο εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην επιτυχία της επανένωσης των 2 χωρών Β και Ν Κορέας.
”Είμαι σίγουρος ότι θα επιτύχει την τελική νίκη και θα πραγματοποιήσει την επανένωση της Κορέας χωρίς αποτυχία.”
Και προσθέτει ότι  “η συριακή κυβέρνηση θα συνεχίζει να στηρίζει ευρέως την πολιτική και τις διεργασίες των αρχών της Β Κορέας για την εμβάθυνση των σχέσεων φιλίας με την Β Κορέα του”.