Η Συρία κρατά αιχμαλώτους δυτικούς στρατιωτικούς και πράκτορες. Η δημοσιογράφος της Daily Μail ρώτησε τον Άσαντ γι αυτό κι εκείνος απάντησε … είναι νεκροί…..δηλ. δεν θα τους παραδώσω.

Ο συριακός στρατός συνέλαβε και φυλάκισε μια ομάδα γάλλων στρατιωτών κι αξιωματικών στην επαρχία της Hasakah καθώς αυτοί διέσχιζαν περιοχές που είναι υπό τον έλεγχό του .Δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση της κράτησης των γάλλων στρατιωτικών αλλά υπάρχουν πολλές αναφορές για την κράτησή τους από συριακό στρατό. Επίσης , πολλοί αξιωματικοί ξένων μυστικών υπηρεσιών έπεσαν στα χέρια του SAA κατά τη μάχη του στρατιωτικού αεροδρομίου Abu Duhur στο Idlib. Η συριακή ηγεσία αισθάνεται πιο ισχυρή και δυνατή βασιζόμενη στην κράτηση ξένων στρατιωτικών και κατασκόπων!

Γι αυτό και οι δυτικοί κόπτονται να μάθουν για την τύχη των δικών τους. Στην 3η της ερώτηση η βρετανίδα δημοσιογράφος για λογαριασμό της Daily mail ρώτησε το σύριο πρόεδρο για το αν κρατάει δυτικούς και μάλιστα άγγλους στρατιωτικούς αιχμαλώτους. Η απάντηση του Άσαντ ήταν αποστoμωτική . Είναι νεκροί τουτέστιν μην ελπίζετε ότι θα σας παραδώσω τους πράκτορές που δούλεψαν για την τρομοκρατία.

 »Ερώτηση 3: Ανεπιβεβαίωτες αναφορές κυκλοφόρησαν ότι η συριακή κυβέρνηση αιχμαλώτισε άνδρες των δυτικών κανονικών/τακτικών στρατιωτικών δυνάμεων , καθώς και βρετανούς μαχητές. Μπορείτε να το επιβεβαιώσετε ή να ρίξετε φως σε αυτές τις αναφορές;

Πρόεδρος Assad: Υπάρχουν μαχητές από όλον τον κόσμο που βοηθούν τους τζιχαντιστές. Δεν θα μπορούσα να πω ότι εμείς έχουμε άγγλους μαχητές που είναι ζωντανοί. Οι περισσότεροι από αυτούς τους μαχητές είναι νεκροί, αυτοί πέθαναν αυτοί ήρθαν εδώ για να πεθάνουν και να πάνε στον παράδεισο,αυτή είναι η ιδεολογία τους.

Δημοσιογράφος: Αλλά εσείς επιβεβαιώνετε ότι αυτοί είναι νεκροί και ότι ήταν από αυτές τις χώρες ;

Πρόεδρος Assad: Ναι »

Επίσης διασαφήνισε τις προθέσεις του με το κατηγορητήριο του κατά Δύσης: «Η Δύση υποστήριξε τον πόλεμο από την αρχή και υποστήριξε τους τρομοκράτες. Η Δύση είναι υπεύθυνη πρώτα απ΄ όλα.  »

Στις 17 Μαίου ο συριακός στρατός αιχμαλώτισε γάλλους στρατιωτικούς στην επαρχία Hassaké.Αυτό το θέμα θα μπορούσε να τροποποιήσει την ισορροπία δυνάμεων στη Συρία.

Ο ειδήμονας του Συριακού Κέντρου Διαχείρισης κρίσεων και προληπτικών πολέμων ο Akram al-Shalli είχε δηλώσει στο Sputnik ότι ο συριακός στρατός συνέλαβε πολλούς στρατιωτικούς των μυστικών υπηρεσιών ΗΠΑ,Μ Βρετανία, αραβικών χωρών και του Ισραήλ όπως και 300 γάλλους στρατιωτικούς που αιχμαλώτισε πρόσφατα

Σύμφωνα με τον al-Shalli,η Δαμασκός δεχόταν μεγάλη πίεση για απελευθέρωση των ξένων κρατουμένων στρατιωτικών. Αλλά η συριακή κυβέρνηση δεν θα καμφθεί από αυτές γιατί η κράτηση των ξένων στρατιωτικών της δίνει ένα διπλό avantage : οι δυτικοί δεν θα κατορθώσουν να επιτελέσουν καλά την αποστολή τους στη Συρία  και β πρόκειται για ένα atout επιπλέον για τις διαπραγματεύσεις με τις ξένες δυνάμεις.

dimpenews.com