ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΓΙΑ ΑΣΣΥΡΙΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ / ΕΔΩ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ / Άγια Λαύρα εξέγερση χριστιανών στο Qamishli κατά των Γενίτσαρων των ΗΠΑ Κούρδων (συνεργατών των ΗΠΑ) γιατί τους έκλεισαν τα σχολεία. Μέσα στο ναό με συριακές σημαίες φωνάζουν ΜΙΑ ΣΥΡΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ – ΜΕ ΤΗ ΨΥΧΗ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΣΑΝΤ . ΦΩΤΟ / ΒΙΝΤΕΟ

Εξέγερση του χριστιανικού στοιχείου κατά Kούρδων στο Qamishli γιατί οι γενίτσαροι των αμερικανών τους κλείσαν τα σχολεία  .Παρά την απαγόρευση συγκεντρώσεων που είχαν επιβάλει οι συνεργάτες της αμερικάνικης κατοχής οι χριστιανοί βγήκαν στους δρόμους διαδήλωσαν με παλμό με πλακάτ με σημαίες με συνθήματα . Μπήκαν στα σχολειά τους και ύψωσαν τη συριακή σημαία κατάφεραν κι άνοιξαν τις εκκλησίες τους όπως αυτή της Παναγίας και με συριακές και αραμαικές σημαίες στα χέρια βροντοφώναξαν: Mια Συρία ενωμένη, Μια χώρα ένας ηγέτης, με τη ψηχή μας με το αίμα μας ‘Ασαντ”.

Για αληθινή εξέγερση μιλούν τα τοπικά μέσα. Οι διαδηλωτές άνοιξαν το ιδιωτικό σχολείο Mar Kbarel που ανήκει στην εκκλησία. Οι διαδηλωτές δεν πτοήθηκαν παρά τους πυροβολισμούς των  asayish που επιχείρησαν να τους αποτρέψουν ανεπιτυχώς.

Ο Λευκός Οίκος των Αραμαίων Χριστιανών είναι ο Ναός τους εδώ θα ηττηθεί Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ.

Επίσης άλλη πηγή καταγγέλει ένοπλοι των YPG επιτέθηκαν σε εκπαιδευτικούς και μαθητές στο σχολείο Nusseibah al-Mazniyeh στην Tel-Labib, στην πόλη της Raqqa, γιατί δεν δίδαξαν σύμφωνα με τα προγράμμτα της αυτοαποκαλούμενης ”κουρδικής αυτοδιοίκησης” .

Οι κουρδικές πολιτοφυλακές σφράγισαν τέσσερις εκκλησίες στην πόλη του Qamishli και τις μετέτρεψαν σε αποθήκες μετά τις κινητοποιήσεις των χριστιανών. Οι Αsayish πυροβολούσαν στον αέρα για να τρομοκρατήσουν και ν΄απωθήσουν τους ασσύριους- αραμαίους χριστιανούς που διαμαρτύρονταν για κλείσιμο σχολείο και ναών ενώ οι Αμερικανοί απαθείς παρακολουθούσαν.
Στην πόλη της Hassakeh πριν την επίθεση της Daesh υπήρχαν 420 000 κάτοικοι εκ των οποίων 50 000 ήταν χριστιανοί. H πόλη απελευθερώθηκε το  2015, αλλά δεν απαριθμεί πλέον παρά 150 000 κατοίκους και οι χριστιανοί ανέρχονται σε 5.000.

L’image contient peut-être : 4 personnes, personnes debout, foule et plein air

 

L’image contient peut-être : ciel et plein air

dimpenews.com