Aμερικανός στρατιώτης ομολόγησε ότι βοήθησε τη Daesh διοχετεύοντας πληροφορίες. ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΣ φίλησε τη σημαία των ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΤΩΝ

Aμερικανός στρατιώτης πράκτορας της DAESH.

Ένας Αμερικανός στρατιώτης παραδέχεται ότι βοήθησε το Ισλαμικό Κράτος διοχετεύοντας΄του πληροφορίες.

Ο αμερικανός λοχίας Eric Kang παραδέχτηκε ότι προσπάθησε να προσφέρει έμπρακτη βοήθεια στην τρομοκρατική οργάνωση Daesh παρέχοντας διαβαθμισμένες πληροφορίες για τον αμερικανικό στρατό.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ δήλωσε σε ανακοίνωσή του ότι μεταξύ των εγγράφων που προσπάθησε να διαρρεύσει ο Kang στην τρομοκρατική οργάνωση ήταν πληροφορίες σχετικά με την εναέρια κυκλοφορία και τους κωδικούς κλήσεων με πύργους ελέγχου των ΗΠΑ, τύπους και διαδρομές αεροσκαφών, επιχειρησιακά σχέδια και ραδιοκύματα που χρησιμοποιούν οι αμερικανικές δυνάμεις,  τις επιχειρησιακές του δυνατότητές μαζί με πολλά άλλα εμπιστευτικά έγγραφα.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης πρόσθεσε ότι, στα τέλη Ιουνίου του 2018, ο Kang συναντήθηκε αρκετές φορές με πράκτορες της Daesh, παρέχοντάς τους έγγραφα και πληροφορίες

Ο στρατιώτης των Ηνωμένων Πολιτειών που εδρεύει στη Χαβάη παραδέχθηκε την ενοχή του την Τετάρτη, καθώς αποκάλυψε ότι παρείχε μυστικές στρατιωτικές πληροφορίες σε πράκτορες της τρομοκρατικής οργάνωσης με τη μορφή ενός drone που προοριζόταν για την παρακολούθηση στρατευμάτων των Ηνωμένων Πολιτειών καθώς και άλλων μορφών υποστήριξης.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Associated Press o 35χρονος εμφανίστηκε ενώπιον δικαστηρίου των Ηνωμένων Πολιτειών με χειροπέδες ομολόγησε ένοχος και στις τέσσερις κατηγορίες εναντίον του.

“Παρέδωσα διαβαθμισμένα έγγραφα στο Ισλαμικό Κράτος”, δήλωσε ο στρατιώτης των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο εισαγγελέας  Ken Sorenson αποκάλυψε ότι ο στρατιώτης είχε ομολογήσει την ενοχή του.

Σύμφωνα με τον Sorenson, ο στρατιώτης Knag  έγινε συμπαθών του Ισλαμικού Κράτους από τις αρχές του 2016 .

Ο Sorenson αποκάλυψε επίσης ότι ο στρατιώτης των Ηνωμένων Πολιτειών κατά τη διάρκεια μιας συνάντησής του με υποτιθέμενους πράκτορες της ισλαμικής τρομοκρατικής οργάνωσης είχε ορκιστεί πίστη στο Ισλαμικό Κράτος στα αραβικά και στα αγγλικά και είχε φιλήσει μια σημαία της ISIS που του δόθηκε από έναν υποτιθέμενο σείχη της.

Ο Kang αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης 25 ετών.

dimpenews.com

One thought on “Aμερικανός στρατιώτης ομολόγησε ότι βοήθησε τη Daesh διοχετεύοντας πληροφορίες. ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΣ φίλησε τη σημαία των ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΤΩΝ

Comments are closed.