ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ / Οι δοσίλογοι συνεργάτες των ΗΠΑ οι ΥPG σκότωσαν κατ΄ εντολή των αμερικάνων πάνω από 10 σύριους στρατιώτες γιατί δεν προσκύνησαν μπότα αμερικάνικη. Τους ζήτησαν να πέσουν στο έδαφος σε σημείο ελέγχου του YPG και αρνήθηκαν τότε τους έριξαν……

Nεώτερα στοιχεία για την επίθεση των Κούρδων σε Σύριους στρατιώτες στο Καμισλί στη Β Συρία. Συριακές περιπολίες στην πόλη του Καμισλί δέχθηκαν επίθεση σήμερα από τους Asayish όπου σκοτώθηκαν 10 σύριοι στρατιώτες και τραυματίστηκαν άλλοι 8. Όμως τώρα δημοσιογραφική πηγή του al mayadeen κάνει λόγο για 14 νεκρούς στρατιώτες. Συριακή στρατιωτική πηγή από την πόλη του Καμισλί ενημέρωσε ότι:

Tην ώρα που 4 περίπολα του Συριακού Στρατού βρίσκονταν καθ΄οδόν προς διαδικασία αλλαγής βάρδιας κατευθυνόμενα προς την ύπαιθρο, στις 9.30 π.μ  και μόλις διήλθαν από τον τουριστικό κόμβο για να μπουν για δρόμο προς Χάσακα τους σταμάτησε η κούρδικη πολιτοφυλακή μπροστά από το γκαράζ της κουρδικής Ερυθρής Ημισελήνου και ζητούν από τους σύριους στρατιώτες να βγουν έξω και να πέσουν στο έδαφος. Οι σύριοι στρατιώτες αρνήθηκαν να εφαρμόσουν την εντολή και τότε δέχθηκαν πυρά από πολλές πλευρές πέθαναν επί τόπου πάνω από 10 στρατιώτες και τραυματίστηκαν σοβαρά 8. Οι τραυματίες οδηγήθηκαν σε άγνωστη κατεύθυνση επίσης σκοτώθηκαν 2 πολίτες ενώ άλλοι πολίτες τραυματίστηκαν. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν και νεκρούς 8 των Asayish.

Nωρίτερα οι πληροφορίες ανέφεραν:

Σκοτώθηκαν 13 σύριοι στρατιώτες από μια επίθεση των δυνάμεων ασφαλείας της κούρδικης πολιτοφυλακής των YPG τους αυτοαποκαλούμενους Asayish σε σημείο ελέγχου του συριακού στρατού στο Al Qamishli στην επαρχία της Hasakah στην ΒΑ Συρία.

Τοπική πηγή αναφέρει ότι υπήρξαν θύματα και από τις δύο πλευρές μετά από επίθεση  μελών περιπόλου του YPG σε περίπολο του συριακού στρατού. Oι Κούρδοι του PYD αναγνωρίζουν ότι σκοτώθηκαν 7 άνδρες τους κατά την επίθεση κατά του συριακού στρατού.

dimpenews.com