Η Συρία συνεχίζει να κρατάει 300 Γάλλους στρατιώτες αιχμαλώτους. Ο Άσαντ εμπιστεύθηκε στον Πούτιν πως η χώρα του κρατάει αιχμαλώτους εκατοντάδες πράκτορες- στρατιωτικούς Βρετανούς, Γάλλους, Τούρκους κ.α

Πηγές καλά πληροφορημένες αναφέρουν ότι ο αριθμός των Γάλλων στρατιωτών που αιχμαλωτίστηκαν στα ΒΑ της χώρας και κρατούνται από το συριακό στρατό ανέρχεται σε 300 και ότι θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως νόμισμα ανταλλαγής σε προσεχείς διαπραγματεύσεις. Μια α΄πληροφορία για αιχμαλωσία Γάλλων στρατιωτών προέκυψε το τέλος της χρονιάς του 2012.

Στη Γαλλία ένα ολοκληρωτικό  black-out διατηρήθηκε στο θέμα που θεωρείται πια ταμπού και τα μίντια δεν το ανέφεραν ποτέ και το τοποθέτησαν κάτω από την ετικέτα « μυστικό άμυνας».

Από δουλειά  Σύριων δημοσιογράφων προκύπτει ότι περί τους 300 Γάλλους στρατιώτες κρατούνται από τις συριακές μυστικέ υπηρεσίες.

Σύμφωνα με συριακές πηγές η τύχη αυτών των ευρωπαίων αιχμαλώτων αναφέρθηκαν κατά τις συναντήσεις Assad/Putin και ο Assad επιβεβαίωσε στον ομόλογό του ότι η χώρα του καρτούσε μυστικά εκατοντάδες πράκτορες και στρατιωτικούς Βρετανούς, Γάλλους, Ισραηλινούς, Τούρκους και από τα Εμιράτα και ότι δεν τίθεται θέμα απελευθέρωσής τους. Ένα α΄deal γαλλο-συριακό ως μυστικές διαπραγματεύσεις έγινε μεταξύ 2013 και 2014 αλλά σημαδεύθηκε από την προδοσία του Παρισιού. Ο Assad,εξαπατήθηκε κι άλλαξε γνώμη. Για τη Δαμασκό η Γαλλία θωρείται ως ένας από τους κύριους υποστηρικτές της τρομοκρατίας στο συριακό έδαφος και ο Assad διαθέτει απτές αποδείξεις που θα μπορούσαν να δυσφημίσουν το γαλλικό κράτος.

Πρόσφατα ο γαλλικός στρατός δραστηριοποιήθηκε για να δημιουργήσει βάση του στην περιφέρεια της Ράκα.

dimpenews.com