15 τόνους με όπλα για την αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα περιέχει η ”ανθρωπιστική βοήθεια” που μετέφεραν Ουκρανικά Antonov.

Μετά τη Συρία  το σενάριο αποστολής όπλων στα φιλο-αμερικανικά μέτωπα στο όνομα της ανθρωπιστικής βοήθειας πραγματοποιείται αυτή τη φορά στη Βενεζουέλα. Περιφρονώντας το διάταγμα του Προέδρου Μαδούρο που του απαγόρευε να εγκαταλείψει τη χώρα ο αυτοανακηρυχθείς πρόεδρος Guaido πήγε την Παρασκευή στην Κολομβία για να παραλάβει την παράδοση όπλων που του απεστάλησαν από την Washington κι αυτό υπό την κάλυψη της ανθρωπιστικής βοήθειας. Από τις 7 Φλεβάρη η λεγόμενη ανθρωπιστική βοήθεια είναι στις αποθήκες της παραμεθόριας πόλης Cucuta, στην Κολομβία. Ο Μαδούρο διέκοψε διπλωματικές και πολιτικές σχέσεις με Κολομβία έκλεισε τα σύνορα με Βραζιλία και Κολομβία. Είναι μέτρα που πήρε κατά των 2 γειτονικών του χωρών που υποστήριξαν ενεργά το Guaido και το σχέδιο αποσταθεροποίησης της Βενεζουέλα από ΗΠΑ.

Η λεγόμενη  «ανθρωπιστική » βοήθεια περιλαμβάνει ένα σημαντικό στοκ όπλων και πυρομαχικών 15 τόνων. Μεταφέρθηκε με αεροπλάνο των γραμμών της Αιθιοπίας από χώρα της Αν. Ευρώπης στην Κολομβία επιβεβαιώνουν πηγές από εκεί.

Παράλληλα το αμερικάνικο πολεμικό ναυτικό ξεκίνησε δράσεις όχι μακριά από τα χωρικά ύδατα της Βενεζουέλα. Το Πεντάγωνο  έστειλε ένα μικρό στόλο που αποτελείται από το αεροπλανοφόρο  USS Abrahm Lincoln (CVN-72), un croiseur antimissile και 4 καταδρομικά, όπως και μια φρεγάτα του ισπανικού νατοικού στόλου που προσκλήθηκε να συμμετέχει στην επιχείρηση anti-Maduro των ΗΠΑ.

Η ίδια αναφορά επισημαίνει:

«Ουκρανικά Antonov εγκατέστησαν μια αερογέφυρα συνεχή μεταξύ 3 χωρών της Ανατολικής Ευρώπης και την Κολομβία για να οδηγήσουν εκεί όπλα του πρώην ανατολικού bloc […] το ίδιο λογισμικό χρησιμοποιήθηκε για να προμηθευθούν με όπλα  [τρομοκράτες στη Συρία].»

Στο Συμβούλιο Ασφαλείας στις 26/2/19 ο μόνιμος εκπρόσωπος της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη δήλωσε πως “αυτό θυμίζει το 1986 που η αμερικάνικη ανθρωπιστική βοήθεια  στη Nικαράγουα είχε κρυμμένα όπλα για τους Contra”.

Ο Juan Guaido εγκατέλειψε την Venezuela και πήγε στην Κολομβία.Αυτό εμπεριέχει πολλές πολιτικές και νομικές συνέπειες. Πρώτα απ΄όλα δεν είναι εύκολο γι αυτόν να επιστρέψει στη Βενεζουέλα γιατί θα συλληφθεί αφού παραβίασε την έξοδο από τη χώρα που του είχε επιβληθεί. Δεύτερον το ψευδοστάτους του “μεταβατικού προέδρου” τελείωσε : δεν είναι παρά ένας πρόσφυγας και θα οφείλει να αποφασίσει σε ποια χώρα θα ζητήσει άσυλο.Tρίτον. Τις επόμενες ώρες θα ξέρουμε πως αυτός διέφυγε από την Venezuela, κι αν αυτό έγινε με τη βοήθεια της κολομβιανής κυβέρνησης θα επιφέρει μια σοβαρή κρίση διπλωματική αλλά αν ελικόπτερο της Κολομβίας παραβίασε τον εναέριο χώρο της Βενεζουέλα για να τον παραλάβει η κρίση θα είναι ακόμη πιο σοβαρή….

dimpenews.com