update Αποκαταστάθηκε το ηλεκτρικό στη Βενεζουέλα / Στο σκοτάδι το Caracas και το μεγαλύτερο τμήμα της Βενεζουέλα από γενικό blackout πάνω από 20h. Xωρίς φως, τηλέφωνο, ίντερνετ,νερό. Ο Μαδούρο καταγγέλει επίθεση και σαμποτάζ των ΗΠΑ

Νεκρή πόλη το Caracas η πρωτεύουσα της αγωνιζόμενης κατά του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού Βενεζουέλας είναι πάνω από 20 ώρες χωρίς ηλεκτρικό γενικό blackout.Mια γιγαντιαία βλάβη στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας έκανε να πέσει το δίκτυο στις 7 Μάρτη και μέχρι και τα μεσάνυχτα Παρασκευής προς Σάββατο δεν είχε αποκατασταθεί. Το Caracas και το μεγαλύτερο μέρος της Venezuela είναι ολοκληρωτικά στο σκοτάδι. Η κυβέρνηση του Nicolas Maduro το απέδωσε σε «sabotage» του κεντρικού συστήματος της χώρας. Στις 8 Μάρτη η κυβέρνηση ανέστειλε τη λειτουργία σχολείων κι εργασιών.

«Στοχευθήκαμε εκ νέου από πόλεμο ηλεκτρικής ενέργειας. Αυτή τη φορά επιτέθηκαν στο κεντρικό υδροηλεκτρικό σταθμό του  Guri», τον κύριο της χώρας στο Νότο δήλωσε ο Υπ. Ηλεκτρ. Ένέργειας, Motta Dominguez.

Στο Twitter, ο  Maduro κατηγόρησε τις ΗΠΑ. «Ο πόλεμος του ηλεκτρισμού που ανακοινώθηκε και διευθύνθηκε από τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό κατά του λαού μας θ΄αποτύχει. Τίποτα και κανείς δεν θα μπορέσει να νικήσει το λαό του Bolivar και του Chavez. Πατριώτες ενωθείτε!», έγραψε ο Nicolas Maduro.

Το ρεύμα κόπηκε στο Caracas στις 16h50 h τοπική ώρα και η διακοπή επεκτάθηκε 6 ώρες ακόμη και στις συνοικίες και στις υπηρεσίες όπως το métro και στα φανάρια των δρόμων πριν πέσει η νύχτα ανέφερε το AFP. Τηλεφωνικές γραμμές και  internet διεκόπησαν όσο και η διοχέτευση νερού στις πολυκατοικίες αφού διασφαλιζόταν από αντλίες ηλεκτρισμού.

26 ώρες χωρίς ηλεκτρικό κινδυνεύουν ζωές καταγγέλουν οι κάτοικοι..

Ώρα Ελλάδας 1.25πμ προς Σάββατο το κρατικό πρακτορείο της Βενεζουέλα telesur μετέδωσε πως το ηλεκτρικό άρχισε να επανέρχεται και έδωσε εικόνα…”Αυτό είναι το Καράκας τώρα. Η ενέργεια επιστρέφει μετά την επίθεση στο ηλεκτρικό σύστημα της Βενεζουέλας.”

O Υπουργός Λαϊκής Ισχύος για Επικοινωνία και Πληροφόρηση Jorge Rodríguez αποκάλεσε τους Marco Rubio και Mike Pompeo ‘ψυχοπαθείς’ γιατί επιτέθηκαν στο σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας για πολιτικό σκοπό. Τους ζήτησε να σκεφτούν τα παιδιά που υποφέρουν στα νοσοκομεία….Kαι συνέχισε διέπραξαν μια εγκληματική επίθεση το tweet του Marco Rubio είναι πολύ αποκαλυπτικό. Ήταν μια κυβερνοεπίθεση κατά του αυτόματου συστήματος ελέγχου.Πρόσθεσε ότι ενώ ο εργαζόταν για την επανεγκατάσταση της υπηρεσίας στα νοσοκομεία ο  Marco Rubio γελούσε [στο twitter], πως ήξερε ότι οι εφεδρικές γεννήτριες απέτυχαν; Kανείς δεν ήξερε αυτό το σημείο…Η χώρας μας δέχεται την πιο μεγάλη επίθεση μετά την ανεξαρτησία της είπε….

Ο Υπουργός Επικοινωνιών και Πληροφοριών Βενεζουέλας Jorge Rodrigez με δραματικό του μήνυμα καταγγέλει:  »Zει μια ολόκληρη χώρα χωρίς ηλεκτρικό, επιβιώνουν όλα τα νοσοκομεία χωρίς ηλεκτρικό, ευχαριστούμε Θεέ το εφεδρικό σχέδιο να έχουμε ηλεκτρικές εγκαταστάσεις γεννήτριες σε όλα τα νοσοκομεία δούλεψε…Τι θα συνέβαινε χωρίς αυτές; Πρόκειται για μια επίθεση.. Μιλούν για 79 θανάτους είναι ψεύδος….Μεταφέραμε 5 παιδιά με διαταγή Μαδούρο από το νοσοκομείο JM Hospital στο Los Rios του Caracas.. Όταν ο Guaido έλεγε πως θα επιτρέψει την επιστροφή της ηλεκτρικής ενέργειας μόνο αν φύγει ο Μαδούρο .. όταν ο Pompeo έλεγε πως θα κρατήσει το blackout του ηλεκτρικού μέχρι να φύγει ο Μαδούρο ….Οι επιστήμονές μας διαπίστωσαν πως μια εγκληματική απόπειρα διαπράχθηκε..

Σε άλλη αποστροφή του λόγου του κατήγγειλε τον Guaido που έλεγε πως δεν θα αποκατασταθεί το ηλεκτρικό αν δεν σταματήσει ο σφετερισμός……

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο Μαδούρο υπάρχει προοδευτική αποκατάσταση στο σύστημα και οι τεχνικοί δίνουν αγώνα….

dimpenews.com