Πυκνός καπνός στην Πρεσβεία των ΗΠΑ στο Καράκας. Οι Αμερικάνοι έκαψαν εν όψει φυγής τους σημαντικά έγγραφα από τις συνωμοσίες τους….

Πυκνός καπνός έβγαινε από το κτίριο για της Πρεσβείας των ΗΠΑ  στη Βενεζουέλα, καθώς οι τελευταίοι υπάλληλοι  έκαψαν πολλά έγγραφα που σχετίζονταν με τις συνωμοσίες που έχουν κάνει εδώ και χρόνια κατά του καθεστώτος Τσάβες-Μαδούρο …Αυτό το γεγονός συμπίπτει με την ολοκληρωτική εκκένωσή τους από τους Αμερικανούς…..
Ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο κατέστησε σαφές ποιες είναι οι προθέσεις του: ότι το κλείσιμο της αμερικανικής πρεσβείας στο Καράκας απομακρύνει τώρα « τους περιορισμούς » που έχουν μέχρι στιγμής επικρατήσει στις πολιτικές των ΗΠΑ εκεί. Είπε την Τρίτη ο Πομπέο πως οι αποφάσεις που λαμβάνονταν ως τώρα επηρεάζονταν  από το γεγονός ότι υπήρχει πραγματικός κίνδυνος για τους δικούς μας ανθρώπους εκεί…..  »

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας έδωσε τελεσίγραφο 72 ωρών στο αμερικανικό διπλωματικό σώμα να εγκαταλείψει τη χώρα το αργότερο την Πέμπτη, αφού οι διαπραγματεύσεις δεν καταφέρουν να δημιουργήσουν γραφεία συμφερόντων μετά την κατάρρευση των διπλωματικών σχέσεων.

 »Στις 11 Μαρτίου 2019, το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε την απόσυρση του διπλωματικού προσωπικού από την αμερικανική πρεσβεία του Καράκας. Όλες οι προξενικές υπηρεσίες, τακτικές και επείγουσες, αναστέλλονται μέχρι νεωτέρας, αναφέρει το ανακοινωθέν.

Η ταξιδιωτική οδηγία παραμένει στο επίπεδο 4, προτρέποντας τους πολίτες των ΗΠΑ να μην ταξιδεύουν στη Βενεζουέλα εξαιτίας εγκλήματος, εμφυλίων αναταραχών, κακής υποδομής υγείας και αυθαίρετης σύλληψης και κράτησης πολιτών των ΗΠΑ.

Οι πολίτες των ΗΠΑ που κατοικούν ή ταξιδεύουν στη Βενεζουέλα οφείλουν να εγκαταλείψουν τη Βενεζουέλα Οι εμπορικές πτήσεις παραμένουν διαθέσιμες » αναφέρει το ΥΠΕΞ ΗΠΑ.

dimpenews.com