ΕΚΤΑΚΤΟ Το Ισραήλ βομβαρδίζει τη Δαμασκό. ΒΙΝΤΕΟ

Ενεργοποιήθηκε η συριακή αεράμυνα στο Νότο κι ανατολικά της Δαμασκού κι εκτόξευσε πυραύλους. Οι συστοιχίες πυραύλων SAM δραστηριοποιήθηκαν καθώς υπήρξε ισραηλινή αεροπορική επίθεση σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες. Τρεις με 4 εκρήξεις ακούστηκαν ως τώρα. H al hadath αναφέρει χτυπήματα κοντά στη Δαμασκό. Σύμφωνα με το Sham FM στη Δαμασκό η αεράμυνα αντιμετωπίζει αντίπαλους εναέριους στόχους στα Δ και ΝΔ της πρωτεύουσας όπως κι αυτούς που προέρχονται από περιοχή Quneitra στα σύνορα με Ισραήλ.Δεν αληθεύει ωστόσο ότι στοχοποιήθηκε το διεθνές αεροδρόμιο Δαμασκού και το στρατιωτικό Mezze σύμφωνα με έγκυρη δημοσιογραφική πηγή.

L’image contient peut-être : nuit, ciel et plein air
L’image contient peut-être : ciel, nuage, nuit et plein air

To sana αναφέρει ότι ακούστηκε έκρηξη κοντά στη Δαμασκό και ότι η αεράμυνα κατέρριψε εναέριους στόχους που προήλθαν από κατεχόμενα. Σύμφωνα με το SkynewsArabia μεγάλες εκρήξεις ακούστηκαν στην περιοχή της Δαμασκού και προσθέτει σύμφωνα με συριακές πηγές ισραηλινές επιδρομές σε διάφορα σημεία της Δαμασκού. « H αεράμυνά μας δέσμευσε “φωτεινά σώματα” προερχόμενα από τα κατεχόμενα και κατέρριψε αρκετά », διευκρίνισε το Sana, επικαλούμενο στρατιωτική πηγή.Νωρίτερα μίλησε για μια « δυνατή έκρηξη  » στα περίχωρα της Δαμασκού.

Μια στρατιωτική πηγή στην Quneitra επιβεβαίωσε ότι 4 πύραυλοι επιφανείας-αέρος εκτοξεύθηκαν από την αεράμυνα της Συρίας και επιτέθηκαν σε εχθρικούς στόχους έναντι της Quneitra κοντά στα διοικητικά σύνορα με το κατεχόμενο Γκολάν.

Αυτή η επίθεση έρχεται υπό το φως της πολιτικής και στρατιωτικής κλιμάκωσης που παρατηρείται στην περιοχή και το Ισραήλ φαίνεται να επιδιώκει να αναθερμαίνει περισσότερο την κατάσταση.

Μια ανώτερη συριακή στρατιωτική πηγή δήλωσε στον «Σπούτνικ» ότι «δεν υπήρχε ανάγκη να χρησιμοποιηθούν συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας», «S-300» στην επιδρομή των Ισραηλινών στην περιοχή της Συρίας. »

dimpenews.com