Assad: “Δεν αρκεί να θέλεις να πολεμήσεις την τρομοκρατία πρέπει να τηρείς και τους διεθνείς κανόνες/Η Daech κατασκευάστηκε από τις ΗΠΑ”

Après l'interview dans les jardins de l'ancien palais présidentiel, avec Régis Le Sommier, directeur adjoint de la rédaction de Paris Match.

O Άσαντ στο Paris Match:Είτε κερδισμένος είτε χαμένος δεν είναι ο ”πόλεμός” μου , πόλεμος ενός προέδρου που αναζητά να συντηρήσει τη θέση του σύμφωνα με την δυτική εκδοχή. Είναι ένας εθνικός πόλεμος,αυτός των Συρίων κατά των τρομοκρατών. Προχωρήσαμε πολύ αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι νικήσαμε. Θα νικήσουμε όταν δεν θα υπάρχει πια τρομοκρατία.Η τρομοκρατία είναι πάντα εντός των περιοχών του βορρά.Αυτό που είναι ακόμη πιο θλιβερό είναι ότι αυτή πάντα απολαμβάνει την υποστήριξη της Τουρκίας και των δυτικών χωρών, ΗΠΑ,Αγγλίας και κυρίως Γαλλίας. Είναι επομένως νωρίς ακόμη να μιλήσουμε για νίκη.

-Πιστεύετε ειλικρινά πως η Γαλλία υποστηρίζει τους τρομοκράτες;
Προφανώς. Έστειλαν όπλα κατά το παρελθόν.. Όταν οι γαλλικές δυνάμεις έρχονται στη Συρία χωρίς να είναι προσκεκλημένες από τη νόμιμη κυβέρνηση αυτή είναι μια κατοχή.Δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ υποστήριξης της τρομοκρατίας και ανάπτυξης στρατιωτικών δυνάμεων με σκοπό την κατοχή της χώρας.

“Δεν αρκεί να θέλεις να πολεμήσεις την τρομοκρατία πρέπει να τηρείς και τους διεθνείς κανόνες”

  • -Οι Γάλλοι ήρθαν να υποστηρίξουν τους Κούρδους που μάχονταν την Daech, αυτό είναι το πνεύμα της αποστολής τους…
    -Πιστεύετε ειλικρινά πως μπορούμε να στείλουμε συριακές δυνάμεις στη Γαλλία για να πολεμήσουν την τρομοκρατία στη Γαλλία χωρίς να είναι προσκαλεσμένες από τους Γάλλους; To διεθνές δίκαιο κανονίζει τι συμπεριφορές των κρατών όι τις προθέσεις. Δεν αρκεί να θέλεις να πολεμήσεις την τρομοκρατία πρέπει να τηρείς τους διεθνείς κανόνες. Υποθέτω ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση οι προθέσεις είναι καλές αλλά εμείς δεν το πιστεύουμε στ΄αλήθεια αυτό. Η συριακή κυβέρνηση επίσης πολεμούσε την Daech. Γιατί δεν την υποστήριξαν; Γιατί οι γαλλικές κυβερνήσεις πολεμούν την Daech, ενώ υποστηρίζουν την Al Nosra; Kαι οι 2 είναι τρομοκράτες !

Στη συνέχεια ο δημοσιογράφο τον ρωτά αναφορικά με τις κινητοποιήσεις σε Ιράκ, Ιράν και Λίβανο και ο Πρόεδρος της Συρίας απαντά:

…τα συνθήματα της αξιοπρέπειας και της ελευθερίας που φώναξαν.Μπορεί να είναι 2 καλές μάσκες που κρύβουν βέβαια το laideur. Σας δίνω παραδείγματα : ο Bush σκότωσε 1,5 εκατομμύριο Ιρακινούς υπό το σύνθημα της δημοκρατίας.Ο Sarkozy συνέβαλε στο θάνατο εκατοντάδων χιλιάδων Λίβυων κρυβόμενος πίσω από το σύνθημα της ελευθερίας για το λαό της Λιβύης. Σήμερα Γαλλία, Αγγλία και ΗΠΑ καταπατούν το διεθνές δίκαιο υπό το πλαίσιο ότι θέλουν να υποστηρίξουν τους Κούρδους, οι Κούρδοι είναι Σύριοι δεν είναι ένα λαός μέρος. Το 2011, στη Συρία ακούστηκαν τα ίδια αυτά συνθήματα για αξιοπρέπεια κι ελευθερία .Αυτά τα ίδια συνθήματα χρησιμοποιήθηκαν για να σκοτώσουν αστυνομικούς και πολίτες να σαμποτάρουν τις δημόσιες υποδομές.Δεν πρέπει επομένως να ενδίδουμε στα συνθήματα αλλά να μας απασχολεί η πραγματικότητα των γεγονότων επί του terrain.

“Η Daech κατασκευάστηκε από τις ΗΠΑ”

Η Daech κατασκευάστηκε από τους Αμερικανούς… Ο Baghdadi έμαθε να παίζει το ρόλο του καθώς ήταν στις αμερικάνικες φυλακές στο Ιράκ…..

Όσο για χημικές επιθέσεις διατεινόμενες σε

Ghouta και Khan Cheikhoun, Douma ο Πρόεδρος της Συρίας είπε πως δεν υπάρχει η παραμικρή απόδειξη γι αυτό. Η χρήση ενός τέτοιου όπλου θα έκανε εκατοντάδες μήπως και χιλιάδες θύματα.(parismatch 28.11.19 από τη συνέτευξη που παραχώρησε ο Άσαντ.)

dimpenews.com

One thought on “Assad: “Δεν αρκεί να θέλεις να πολεμήσεις την τρομοκρατία πρέπει να τηρείς και τους διεθνείς κανόνες/Η Daech κατασκευάστηκε από τις ΗΠΑ”

Comments are closed.