Ο συριακός στρατός προελαύνει στο Ν Ιντλίμπ απελευθερώνει δεκάδες χωριά και περικυκλώνει το τούρκικο παρατηρητήριο Νο6 στο Sarman.

Εικόνα

Ο συριακός στρατός με την αμέριστη συμπαράσταση των ρωσικών μαχητικών αφότου ανέκτησε τα χωριά Qatrah – Al Sayadi – Abu Sharji – Tal Al Dam – Al Sarj – Haran και καθώς η νύχτα αρχίζει να πέφτει δημιουργεί ένα νέο θύλακα εγκλωβισμού που περιλαμβάνει το τούρκικο παρατηρητήριο νο 6 στο Ν Ιντλίμπ στο Sarman. Την τελευταία νύχτα ο συριακός στρατός (Tίγρεις και 5η Λεγεώνα) διεμβόλισαν σημαντικά κι αυτοί είναι στη Haluba, στα 11km στα Ν της Maarat Al Numan στο Ιντλίμπ. Είναι στα 1000m από τη διασταύρωση που οδηγεί στο Jarjanaz, θα φθάσουν εκεί μέσα σε λίγες ώρες, ενώ διαρρέουν κι άλλες πληροφορίες σχετικά με το μέγεθος του στόχου της τρέχουσας εκστρατείας.

Εικόνα

Επίσης οι SAA και σύμμαχοί τους προσεγγίζουν το Surman από 2 άξονες ο ένας στα 3km,κι ο άλλος στα 2km από τον στόχο, έχει δρομολογηθεί η διασφάλιση του Tal Damm και σύντομα θα έχουν στο οπτικό τους στόχαστρο το τούρκικο παρατηρητήριο n°6. Ένα β γκρουπ της (Hezb) φθάνει από το βορρά της Surman, περικυκλώνοντας το τούρκικο παρατηρητήριο n°6.

Aucune description de photo disponible.

Δεν υπάρχουν αναφορές ενισχύσεων προς την κατεύθυνση του μετώπου, το καίριο ερώτημα είναι πού σκοπεύουν να θέσουν την έσχατη γραμμή άμυνας τους, ίσως στο δρόμο προς το Saraqib.


Στο ανατολικό μέτωπο από το Sihal ως τα νότια του Χαλεπίου από φιλοκυβερνητικής πλευράς μάχονται IRGC, Hezbollah και άνδρες του SAA, το Saillant ανατολικά του Ash Sha Rah ανακτήθηκε το βράδυ από δυνάμεις IRGC.
Μια μονάδα της Hezbollah προχωράει προς το τουρκικό σημείο παρατήρησης αριθ. 6.
Η επίθεση φαίνεται να σταματά λίγο πάνω από τον παράλληλο του Saraquib.

L’image contient peut-être : nuit

Ο SΑΑ αρχίζει τη β φάση της επίθεσης κατά τρομοκρατών στο Idlib.Απελευθέρωσε τα χωριά Umm Jalal,Tal al-Sheikh, Abu Habbah, Braysah, Sihal, Farjah, Umm Tinah, Sha’rah, Rubay`ah, Khariba, Barnan το τελευταίο 24ωρο. Τα Sukhoi πετούν πάνω από το Jarjanaz, κι έχουμε επομένως επιθέσεις προς Maraat Al Numan,ένας από Νότο κι ένας από Ανατολικά.
Το στρατόπεδο των κυβερνητικών δυνάμεων έχει την εξής διάταξη:η 5η Λεγεώνα, οι Ρώσοι,η 7η Ταξιαρχία μηχανοκίνητου πυροβολικού συριακού στρατού το 25ο Σώμα Στρατού (Α και Ν), ενώ στα Δυτικά είναι η 4η Μονάδα Τεθωρακισμένων.

Εικόνα
L’image contient peut-être : une personne ou plus, personnes debout et plein air

Η πρώτη ομάδα του SAA διαγώνια κινείται προς το Jarjanaz να φτάσει στο Maarat Al Numan από Αν, κι αυτό για να παρακάμψει τα υψώματα στα νότια του Maarat Al Numan.
Η δεύτερη ομάδα (Hezb) φθάνει από το βορρά του Surman, παρακάμπτοντας το τουρκικό σημείο παρατήρησης αριθ. 6. H τρίτη ομάδα προελαύνει από ένα δρόμο λίγο πιο βόρεια κι ανακτά το Qatrah αυτό το απόγευμα.

Εικόνα

ΡΩΣΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΕΚΤΟΞΕΥΣΑΝ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ ΚΑΤΑ ΙΝΤΛΙΜΠ

Στις 2:00 μ.μ.πολλαπλά χτυπήματα πυραύλων πραγματοποιήθηκαν κατά του Ιντλίμπ από ρωσικά πλοία με πυραύλους Kalibr..

Image
Image

update oι HTS μάλλον αδυνατούν να κρατήσουν τις θέσεις τους, το γ΄γκρουπ του συριακού στρατού ανέκτησε το Al Haraki, (χωριό κάπως ευμεγέθες) δηλ. προχώρησε 4km μέσα σε κάποιες ώρες. Αυτοί είναι τώρα στα 13km από Maarat Al Numan.
Η α΄ομάδα, (οι Τίγρεις) είχαν κάποιες απώλειες σήμερα στη συνέχεια επίθεσης με VBIED.
Οι δυνάμεις των HTS επικεντρώθηκαν στο νότο κι όπως δεν μπορούν να κάνουν πολλούς ελιγμούς λόγω της αεροπορίας ο ανατολικός τους θύλακας είναι λιγότερα καλά φυλασσόμενος.

Εικόνα

Οι commandos της Ταξιαρχίας της Ιερουσαλήμ και ο SAA ανέκτησαν τον ολοσχερή έλεγχο του Tal Al-Sayyadi και του χωριού Al-Sayyadi στην ΝΑ τμήμα του κυβερνείου του Idlib.

O SAA ανέκτησε 15 οικισμούς χωριά από την Πέμπτη στο Ιντλίμπ.Δεν απέχει σύμφωνα με άλλη εκτίμηση παρά μόλις 4 km από το τούρκικο παρατηρητήριο στο Sarman.

dimpenews.com