10.000 στρατιώτες της Κίνας μπήκαν στην Ινδία. ΕΝΤΑΣΗ ΜΕΤΑΞΥ 2 ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΕΩΝ

Ένταση μεταξύ 2 πυρηνικών υπερδυνάμεων….Η ένταση ανεβαίνει μεταξύ Κίνας-Ινδίας. Περί τους 10.000 στρατιώτες του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (APL) της Κίνας βρίσκονται σ΄ινδικό έδαφος.

Από το 1960, η Κίνα διεκδικεί επίσημα την περιοχή του ποταμού Galwan στο Ladakh, μετέφερε το Businessn Standard.Σύμφωνα με το αγγλόφωνο ινδικό μέσο ο APL «διέσχισε την la propre ligne de réclamation de la Chine (που το Πεκίνο είχε δηλώσει πως είναι το σύνορό του μ΄Ινδία) και εισχώρησε 3, 4 χλμ σ΄ινδικό έδαφος» σε αυτή την περιοχή.

Από την αρχή του Μάη η Κίνα είχε αναπτύξει χιλιάδες στρατιώτες κατά μήκος του ποταμού με πολλές δεισδύσεις σ΄ινδικό έδαφος. 

Ο ινδικός στρατός αντέδρασε με καθυστέρηση.Οι δυνάμεις του αναπτύχθηκαν πλησίον των κινέζικων θέσεων μ΄εντολή να μην επιτεθούν. Αποστολές επιτήρησης και περιπολίες άρχισαν.

Πολλοί γείτονες της Κίνας διατηρούν εδαφικές διαφορές μαζί της όπως η Ιαπωνία (στη Θάλασσα της Ανατολικής Κίνας). “Ως η μεγαλύτερη και αναμφισβήτητα η ισχυρότερη στρατιωτική δύναμη στην Ασία, η Κίνα αποτελεί ήδη απειλή για τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλα έθνη της περιοχής όσον αφορά τον «στρατιωτικό εξοπλισμό», σημείωσε στο AFP ο James Char, ειδικός του κινεζικού στρατού στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Nanyang, στη Σιγκαπούρη. “Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρόκειται να πάει σε πόλεμο”, είπε.

dimpenews.com

One thought on “10.000 στρατιώτες της Κίνας μπήκαν στην Ινδία. ΕΝΤΑΣΗ ΜΕΤΑΞΥ 2 ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΕΩΝ

Comments are closed.